Carbon RX

Nové páskové cívky RX Reels z uhlíkových vláken jsou vyrobeny z recyklovaných uhlíkových vláken letecké kvality, která zajišťují pevnost, odolnost a nízkou hmotnost.

CÍVKY RX REELS
Kevin Root začal šetřit na svůj první kotoučový magnetofon ve 13 letech, ale ve skutečnosti trvalo dalších 40 let, než se konečně dostal ke koupi tohoto magnetofonu. Do té doby pochopitelně toužil po tom, aby bylo vše dokonalé. Což se také stalo, téměř. Když Root seděl ve svém obývacím pokoji a poslouchal, přišel okamžik "aha".

"Napadlo mě, že ústředním bodem mého systému je magnetofon a ústředním bodem magnetofonu jsou kotouče," vzpomíná. "Ale protože typický kotouč je buď plastový, nebo hliníkový, neposkytovaly mi stejný vizuální 'wow' faktor jako zbytek systému." 

Další přemýšlení přivedlo Roota k ještě silnějšímu argumentu pro modernizaci jeho cívek: odběrová cívka v decku (cívka, na kterou se před přehráváním navíjí páska) se značně používá, a tak podléhá opotřebení a deformaci. Řešení? Vyvinout lepší cívku.

Cívky RX Reels Navijáky na pásky z uhlíkových vláken 

KARBONOVÁ VLÁKNA
"Trvalo sedm měsíců, než jsme našli tu správnou kombinaci, kterou jsme hledali," říká Root. "Způsob, jak dosáhnout toho, aby cívky nejen lépe vypadaly, ale aby byly lepší. Chtěli jsme přírubu, která by byla tuhá, ale ne příliš těžká. Uhlíková vlákna poskytla dokonalý poměr pevnosti a hmotnosti: jsou dvakrát tužší než ocel a pětkrát pevnější."

Uhlíkové vlákno se vyrábí v mnoha kvalitách, přičemž nejkvalitnější je letecká kvalita. Právě z něj jsou vyrobeny příruby společnosti RX Reels. Za normálních okolností by byly náklady neúměrně vysoké, nicméně Rootova poloha na severozápadě Pacifiku v USA poskytla štěstí. "Ukázalo se, že je zde spousta nového, vysoce kvalitního surového materiálu z uhlíkových vláken, který je vyřazován místním vojenským a leteckým výrobním průmyslem. Je nepoužitý a naprosto dobrý, ale často není dostatečně velký, takže se vyřazuje. My tento nepoužívaný materiál "upcyklujeme" a vyrábíme z něj naše navijáky."

NAB HUB

Uprostřed každého navijáku je na zakázku vyrobený náboj NAB v profesionálním stylu. Většina komerčně dostupných nábojů je navržena tak, aby jejich výroba byla levná, a k přírubám jsou obvykle připojeny pouze třemi šrouby. Náboje z masivního hliníku od společnosti RX Reels jsou vyrobeny přesně s tolerancí pod dvě tisícin palce a každá příruba o tloušťce 2,3 mm je k náboji připevněna šesti šrouby (celkem tedy dvanácti šrouby), což zajišťuje bezpečné uchycení.

Náboje jsou také vybaveny inovativním nanoobráběným povrchem. Tento speciální povrch je navržen tak, aby přilnul ke konci pásky, takže je mnohem méně náchylný k vyklouznutí, což zase umožňuje rychlé, snadné a beznapěťové navlékání pásky. Společnost Root při navrhování výřezů (neboli "oken") přírub myslela na snadné používání. Protože si všiml, že mnoho cívek na trhu má výřezy, které se v blízkosti náboje velmi zužují, vytvořil prostor dostatečně velký pro tři prsty, takže při navlékání pásky je držení konce pásky u náboje snazší než kdykoli předtím.

RX Reels Navijáky na pásky z uhlíkových vláken
Cívky RX Reels Carbon Fibre Tape Reels se dodávají v šesti barvách

VYROBENO V USA
Cívky RX Reels jsou vyrobeny tak, aby vydržely celý život. Každý z nich je ručně vyroben řemeslníky na severozápadě Pacifiku v USA a každý je individuálně očíslován. Jejich patentovaný konstrukční proces umožňuje, aby hotové navijáky vykazovaly vazbu z uhlíkových vláken, bohatou kresbu dřeva nebo mramorovou povrchovou úpravu, což má za následek řadu šesti designových možností. Všechny jsou dodávány v odolné krabici pro uložení v knihovně s vlastní pěnovou vložkou, která chrání naviják po mnoho let.

CENY A DOSTUPNOST
10,5palcové páskové kotouče z uhlíkových vláken s ¼palcovou cívkou od společnosti RX Reels jsou nyní k dispozici v šesti povrchových úpravách za cenu 239 USD za kus.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies