SONY WF-1000MX4

Přetiskujeme zprávu společnosti SONY:

Sony uvádí nová skutečně bezdrátová sluchátka WF-1000XM4

• Vylepšené digitální potlačení okolního hluku s integrovaným procesorem V1
• Skutečně bezdrátová sluchátka nyní podporují technologii High-Resolution Audio Wireless pro ještě lepší zážitek z poslechu.
• Špičková kvalita hovoru a chytrý způsob poslechu například díky funkci Speak-to-Chat
• Vychutnejte si působivou 8hodinovou výdrž baterie s aktivovaným potlačením hluku

Společnost Sony dnes představuje WF-1000XM4 – nejnovější skutečně bezdrátový model kritiky oceňované řady sluchátek 1000X. Sluchátka WF-1000XM4 posouvají špičkové potlačení okolního hluku a kvalitu zvuku na novou úroveň. Jsou vyrobena tak, aby vyhovovala každému uchu, a nabízejí individuální zážitek, který se přizpůsobí každé situaci.

Ještě čistější zvuk, ještě méně hluku
Model WF-1000XM4 poskytuje špičkové potlačení okolního hluku, které je nyní ještě zdokonaleno. Nově navržený integrovaný procesor V1 zajišťuje ještě lepší potlačení okolního hluku. Integrovaný procesor V1, speciálně vyvinutý společností Sony, je postaven na výkonu již dříve uznávaného čipu QN1e společnosti Sony pro odstranění okolního hluku a jde ještě dál. Vylepšený výkon potlačení okolního hluku a technologie Bluetooth® „System on Chip“ přináší nejvyšší úroveň potlačení okolního hluku v rámci odvětví, a přitom spotřebovává méně energie než jeho předchůdce.

Model WF-1000XM4 je vybaven vysoce výkonnými mikrofony se dvěma snímači ruchu pro vynikající potlačení hluku. Díky dvěma mikrofonům se snímačem hluku na každém uchu – jedním směřujícím dopředu a druhým dozadu – jsou sluchátka schopna monitorovat okolní hluk a s vysokou přesností jej odstraňovat.

Nově navržená 6mm jednotka reproduktoru s o 20 % větším magnetem také přispívá ke zdokonalenému odstranění ruchu sluchátek WF-1000XM4. Zvětšení velikosti magnetu a membrány s vysokou poddajností poskytuje lepší výkon při nízkých frekvencích a zlepšuje odstranění ruchu generováním vysoce přesného rušení o nízkých frekvencích.

Díky nově vyvinutým koncovkám s izolací hluku se sluchátka WF-1000XM4 dokážou lépe přizpůsobit. Nové koncovky sluchátek jsou vyrobeny z jedinečného polyuretanového pěnového materiálu, který je měkký a pružný, což maximalizuje kontaktní plochu mezi koncovkou a zvukovodem. Tím se eliminují mezery. Koncovky izolují zvuk a snižují hluk, a také poskytují lepší přilnavost ke zvukovodu, takže sluchátka lépe drží.

I ve větrných dnech se můžete zcela soustředit na poslech. Režim automatického odstranění hluku, při nastavení v aplikaci, detekuje zvuk větru a automaticky jej potlačí.

Výjimečná kvalita zvuku
Model WF-1000XM4 nyní podporuje bezdrátový přenos zvuku ve vysokém rozlišení , a to díky technologii LDAC, kterou společnost Sony používá pro kódování zvuku. LDAC přenáší přibližně třikrát více dat (při maximální přenosové rychlosti 990 kb/s) než běžné audio Bluetooth®, což vám umožní vychutnat si obsah High-Resolution Audio ve výjimečné kvalitě, která se maximálně blíží kvalitě připojení pomocí kabelu. Díky speciálně navrženým 6 mm reproduktorům, které poskytují dynamický zvuk i přes své malé rozměry, a membráně s vysokou poddajností reprodukují sluchátka bohatý zvuk v oblasti basového pásma. Integrovaný procesor V1 také zvyšuje kvalitu zvuku, omezuje zkreslení a umožňuje zpracování kodeku LDAC a DSEE Extreme™.

Technologie DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) pomocí technologie Edge-AI zvyšuje rozlišení komprimovaných digitálních hudebních souborů v reálném čase. Dynamicky rozpoznává nástroje, hudební žánry a jednotlivé prvky každé skladby, jako jsou vokály nebo mezihry, a obnovuje zvuk vysokých frekvencí ztracený při kompresi, čímž zajišťuje bohatší a plnohodnotnější poslech.

Ještě chytřejší zážitek z poslechu
Inovace v podobě funkce Speak-to-Chat se dočkala širokého ohlasu, když byla poprvé představena u modelu s hlavovým mostem, sluchátek WH-1000XM4. Funkce je nyní dostupná také u modelu WF-1000XM4 a umožní vám vést krátkou konverzaci, aniž byste si museli sluchátka vyndat . Jakmile s někým začnete mluvit, zastaví funkce Speak-to-Chat automaticky hudbu a umožní okolnímu zvuku pronikat sluchátky, abyste mohli konverzovat. To se hodí, pokud si chcete sluchátka nechat v uších nebo máte zrovna plné ruce. Jakmile konverzaci ukončíte, začne se opět automaticky přehrávat hudba . Funkce Speak-to-Chat rozpozná váš hlas a zareaguje na něj. Je založena na technologii Precise Voice Pickup Technology, která kombinuje čtyři mikrofony a senzory s pokročilým zpracováním signálu.

U modelu WF-1000XM4 je k dispozici režim „Quick Attention“, který vám umožní poslechnout si oznámení nebo něco krátce říct. Jednoduše přiložte prst na levé sluchátko, tím okamžitě ztlumíte hlasitost a můžete poslouchat okolní zvuky.

Sluchátka WF-1000XM4 jsou dále vybavena chytrou funkcí Adaptive Sound Control, která vytuší, kde se nacházíte a co právě děláte – například, že cestujete, jdete nebo čekáte – poté přizpůsobí nastavení pro okolní zvuk pro ideální zážitek z poslechu. Můžete si zvolit, aby se funkce Adaptive Sound Control naučila rozpoznávat místa, která často navštěvujete, například kancelář, posilovnu nebo oblíbenou kavárnu, a vytvořila zvuk, který je na míru šitý dané situaci.

Sluchátka přicházejí s funkcí okamžitého zastavení a přehrávání, čímž umocní váš zážitek z poslechu. Jednoduše vytáhněte sluchátka z uší a hudba se zastaví díky senzoru přiblížení, který detekuje, zda máte v uších jedno nebo obě sluchátka. Jednoduše je vložte zpět do ucha a hudba začne znovu hrát.

Vychutnejte si špičkovou kvalitu hovoru
Se sluchátky WF-1000XM4 je hands-free volání ještě lepší díky technologii Precise Voice Pickup. Kombinace technologie přesného snímání hlasu Precise Voice Pickup s mikrofony a bone-conduction sensorem, který přesně monitoruje vaši řeč, umožňuje modelu WF-1000XM4 snímat jasně a přesně hlas během hands-free hovorů. Směrové mikrofony jsou kalibrovány tak, aby snímaly pouze zvuky z vašich úst. Díky zdokonalenému poměru signálu k šumu zachytí každičké slovo, a to dokonce, i když je ve vašem okolí velký hluk. Nově vyvinutý bone conduction sensor zachycuje pouze vibrace vašeho hlasu – neregistruje okolní zvuky. Tím, že se systém sluchátek soustředí pouze na vaši řeč, umožňuje ještě čistější přenos hlasu během telefonátů. Funkce odstranění okolního hluku ještě více zdokonaluje telefonování s WF-1000XM4, protože zajistí, abyste slyšeli osobu, s níž telefonujete, jasněji, a to i když je ve vašem okolí hodně hluku.

Ještě lépe padnou
Od představení prvních sluchátek do uší v roce 1982 (MDR-E252) provedla společnost Sony analýzu obrovského množství dat z celého světa týkajících se tvaru ucha. Sluchátka WF-1000XM4 jsou výsledkem tohoto výzkumu a kombinují tvar, který sedí v ušní dutině, s nejnovějším ergonomickým povrchem, jenž zajistí, aby sluchátka dobře držela.

Pomocí aplikace Sony | Headphones Connect si nyní můžete vybrat tu pravou velikost pěnových koncovek pro vaše uši. Aplikace provede několik snadných měření a pomůže stanovit ideální velikost koncovek Noise Isolation Earbud Tips . Tím se zajistí maximální kvalita zvuku a minimalizuje se hluk z okolí. Nyní si můžete užívat maximální komfort a skvělý zvuk.

Sluchátka WF-1000XM4 byla navržena tak, aby byla menší a lehčí, ale bez kompromisů. Sluchátka byla přepracována tak, aby byla o 10 % menší než předchozí generace, aniž by došlo ke kompromisu v kvalitě zvuku nebo výdrži baterie. Jsou lehká, a díky tomu představují dokonalého společníka pro dlouhé dny v pohybu. Také nabíjecí pouzdro je o 40 % menší.

Lepší Bluetooth pro nepřerušované sledování
Sluchátka WF-1000XM4 jsou ideální pro sledování televizních pořadů, filmů a dalších. Pokročilé bezdrátové připojení synchronizuje přesně to, co vidíte na obrazovce, s tím, co slyšíte ve sluchátkách, a zajišťuje tak příjemnější sledování s nízkou latencí.

Díky optimalizaci přenosového algoritmu s integrovaným procesorem V1 je spojení stabilnější a méně náchylné k výpadkům zvuku, a to i v prostředí, kde dochází k rušení. Sluchátka WF-1000XM4 tak přinášejí čistější a stabilnější připojení přes Bluetooth®.

Užívejte si působivou výdrž baterie a opravdové bezdrátové nabíjení
Se sluchátky WF-1000XM4 si vychutnáte poslech po celý den. Sluchátka vydrží hrát plných 8 hodin poslechu a dalších 16 hodin získáte díky nabíjení z pouzdra. To znamená, že pokaždé, když odcházíte z domova, máte sluchátka nabitá na celých 24 hodin. Spěcháte? Pětiminutové rychlé dobíjení vám poskytne dostatek energie na 60 minut přehrávání a aplikace Sony | Headphones Connect vás upozorní, klesne-li nabití pouzdra pod 30 %.

Sluchátka WF-1000XM4 nepotřebují díky snadnému bezdrátovému nabíjení s technologií Qi žádné kabely. Dokonce pro jejich dobíjení můžete používat Qi technologii svého chytrého telefonu, například nejnovějšího modelu Xperia s funkcí sdílení baterie , díky níž můžete dobít pouzdro a následně sluchátka.

Odolnost proti vodě
Sluchátka WF-1000XM4 splňují standard odolnosti proti vodě IPX4 , proto vás nezastaví postříkání vodou ani pot – a vy můžete zůstat v pohybu v rytmu hudby. Ať už běžíte v dešti na autobus, nebo sedíte v útulné kanceláři, tato sluchátka vás podrží.

Snadné spárování & funkce hlasového asistenta
Pomoc bez dotyku – stačí pouze vyslovit pokyn „Hey Google“ nebo „Alexa“ , jimiž aktivujete hlasový asistent, kterému dáváte přednost. Užijte si zábavu, spojte se s přáteli, získejte informace, poslouchejte hudbu a oznámení, nastavujte připomenutí a další.

Sluchátka WF-1000XM4 podporují novou šikovnou funkci Googlu Fast Pair. Jediným poklepáním se sluchátka WF-1000XM4 dokážou rychle a bez námahy připojit přes Bluetooth k zařízení s OS Android. Funkce Fast Pair od Googlu vám umožní snadno sluchátka nalézt a také vám oznámí, když necháte zapnutou baterii, a jak dlouho vám baterie ještě vydrží. Sluchátka podporují také funkci Microsoft Swift Pair, která vám usnadní připojení k zařízením s Windows 10.

Sluchátka WF-1000XM4 přinášejí intuitivní nastavení pomocí dotykového ovládání, aby bylo možné snadno a rychle ovládat poslech. Dotykovým ovládáním můžete aktivovat funkce potlačení okolního hluku, Ambient Sound, režim Quick Attention nebo snadno přeskakovat skladby, zastavit nebo spustit přehrávání skladeb.

Lepší pro životní prostředí
Obal WF-1000XM4 neobsahuje plasty a byl navržen podle zásad nízké toxicity a vychází z filozofie „vyrábět tak, aby bylo možné recyklovat“, která podporuje zodpovědnost vůči společnosti. Aby bylo možné vyprodukovat méně odpadu, je 99 % papíru použitého na obal (kromě etiket) vyrobeno z recyklovaných a udržitelných materiálů vyvinutých speciálně pro společnost Sony.

Nechte se pohltit zvukem
360 Reality Audio, nový podmanivý zážitek, si můžete vychutnat pomocí sluchátek WF-1000XM4 v kombinaci s chytrými telefony Android™ / iPhone, které mají nainstalovanou streamovací aplikaci, jež tuto technologii podporuje . Zvukový zážitek 360 Reality Audio vás obklopí hudbou, jako byste se ocitli přímo před svým oblíbeným umělcem. Posluchači si mohou vychutnat na míru šité zvukové pole, které je pohltí, a je dokonale optimalizované pro každého jednotlivého uživatele sluchátek WF-1000XM4 v kombinaci s aplikací Sony | Headphones Connect .

Součástí balení jsou tři různé velikosti koncovek Noise Isolation Earbud Tips, stejně jako nabíjecí kabel USB-C.

Cena a dostupnost
Sluchátka WF-1000XM4 budou v prodeji v černé a krémově-stříbrné variantě a jejich cena se bude 7499 Kč. V prodeji budou od června 2021.

Specifikace produktu naleznete na: https://www.sony.cz/electronics/truly-wireless/wf-1000xm4

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies