Philips OLED935

Přetiskujeme zprávu společnosti TP Vision:

Společnost TP Vision dnes na svém produktovém představení novinek odhalila nové produkty z oblasti audiovizuální zábavy. Představila nový televizor nejvyšší řady se zvukem od Bowers & Wilkins, sluchátka s aktivním potlačením hluku, nové soundbary včetně těch prémiových od značky Philips Fidelio a v neposlední řadě nový bezdrátový hudební systém, který všechny tyto produkty propojuje dohromady do jedné chytré domácnosti.
OLED televizor s umělou inteligencí

Součástí všech televizorů OLED modelové řady 2020, včetně modelu OLED+935, jsou interně vyvinuté funkce umělé inteligence (AI). TP Vision nyní přidává druhý jednoúčelový čip AI ke čtvrté generaci procesoru P5. Nabízí novou vylepšenou verzi systému AI s využitím extra výpočetní kapacity. Funkcionalita AI využívá neuronové sítě a strojové učení k analýze milionů testovacích klipů z jedinečné databáze vytvořené vývojovým týmem Philips TV za posledních 30 let.
Software AI nevylepšuje pět pilířů kvality obrazu (zdroj, barva, kontrast, pohyb a ostrost), ale je navržen tak, aby mezi pilíři vytvořil lepší rovnováhu a mnohem realističtější, přirozenější obraz.
Nová verze čipsetu Inteligent Dual Engine nabízí další jedinečné řešení zabraňující vypalování obrazových bodů. Využívá pokročilé funkce detekce programových log monitorováním mřížky o 32 400 zónách k velmi přesné detekci statického obsahu a postupnému snižování intenzity jeho světelného výkonu. Tím zabraňuje vypalování – aniž by to nějak ovlivnilo zobrazení ostatních částí obrazovky. Tento nový systém Philips TV odstraňuje problém s vypalováním u 95 % statických částí obrazu včetně log a herního obsahu.
OLED+935 je první televizor Philips, který obsahuje pár zvukových měničů Dolby Atmos Elevation a centrální měnič Tweeter-on-Top z dílny Bowers & Wilkins, namontovaný v samostatném krytu reproduktoru. Vše je zasazené v minimalistickém kovovém rámu, který funguje i jako stojan. Model je ale možné pověsit také na zeď.
Stejně jako u legendárních reproduktorů společnosti B&W je i u tohoto televizoru oddělen výškový reproduktor od větších zvukových měničů. Díky tomu je vysokofrekvenční výkon dodáván bez zkreslení spojeného s difrakcí, která se objevuje u výškových reproduktorů zabudovaných do větších skříní.
OLED+935 obsahuje celkem deset měničů ve specifikaci 3.1.2 včetně tří 19mm titanových kopulí v přední konfiguraci vlevo, pro střed a vpravo (LCR). Všechny tři sestavy výškových reproduktorů jsou odděleny od krytu reproduktoru, aby byl zajištěn vynikající přenos zvuku, s výškovým reproduktorem Tweeter-on-Top namontovaným ve své vlastní pevné, chromované kovové schránce. Tento reproduktor doplňuje partnerskou střední jednotku měniče pro vytvoření vlastního pole středových kanálů.
Sluchátka s aktivním potlačením okolního hluku

Dále společnost Philips TV & Sound představila svá sluchátka s aktivním potlačením okolního hluku (ANC). Jedná se o dva true-wireless modely a jedny sluchátka s hlavovým obloukem.

Sluchátka T8505 jsou nejvýkonnější true wireless sluchátka řady Philips, mimo jiné díky velkým 13mm neodymovým zvukovým měničům používaným společně s pokročilou technologií ANC společnosti Philips – s funkcí rozpoznávání pozadí – a vynikající pasivní izolací hluku. Velká kapacita baterie zaručuje přehrávání po dobu až šesti hodin (pět hodin s neustále zapnutým ANC), dalších 18 hodin přehrávání zajistí kompaktní přenosné bezdrátové dobíjecí pouzdro.

Sluchátka T5505 nabízejí jedinečnou kombinaci prvotřídní kvality zvuku a pohodlí ve střední cenové hladině. Systém Philips Advanced ANC s funkcemi pro mapování pozadí doplňují velké, vysoce kvalitními 8mm neodymové reproduktory, kulatá akustická trubice a tři velikosti vyměnitelných koncovek do uší, které společně zajišťují skvělou kvalitu zvuku, pohodlí a slouží i k pasivní izolaci hluku.

Lehký skládací design s postupně nastavitelným hlavovým obloukem a velkými měkkými polštáři kolem uší reprezentují náhlavní sluchátka H9505. Ty kombinují pohodlí pro dlouhý poslech s prvotřídním potlačením okolního hluku a potenciálem zvukového výkonu s vysokým rozlišením, vše s výjimečným poměrem cena/výkon. Velké a vysoce kvalitní 40 mm neodymové akustické měniče nabízejí detailní širokopásmový zvuk s možností přehrání zvukové kvality s vysokým rozlišením (akreditace HRA 24bit / 96 kHz) prostřednictvím dodaného odnímatelného připojovacího zvukového kabelu.
Soundbary včetně prémiové značky Fidelio

Do kategorie nově představených audio výrobků Philips patří také pětice soundbarů série 8000 a dva prémiové soundbary Fidelio.

Série 8000 zahrnuje široký výběr produktů, od 120W modelu B8205 s konfigurací 2.1 až po 360W model B8905 s konfigurací 3.1.2, měniči Dolby Atmos Elevation, bezdrátovým subwooferem a podporou eARC.

Nové soundbary Fidelio sdílejí klasické znaky této prémiové značky. Nabízejí zakázkové komponenty a pokročilé technologie, aby mohly poskytovat maximální zvukový výkon. K tomu se přidává nejlepší evropský design a vynikající kvalita provedení, včetně použití autentických, prvotřídních materiálů.

Philips Fidelio B97 je štíhlý soundbar s vícekanálovou konfigurací 7.1.2, obsahující jak speciální měniče Dolby Atmos Elevation, tak technologii Philips Fidelio’s Surround-on-demand. Surround-on-demand u soundbaru B97 zahrnuje dva oddělitelné bezdrátové reproduktory, které fungují jako součást levého a pravého kanálu, pokud jsou umístěny hned vedle soundbaru nebo jako vyhrazený levý a pravý prostorový kanál, pokud jsou umístěny odděleně od soundbaru v místnosti. Systém B97 obsahuje celkem 17 elektroakustických měničů, včetně osmi basových/středových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce.

Philips Fidelio B95 je sesterským produktem modelu B97 ovšem s prostorovým zvukem ve formátu 5.1.2 a bez podpory technologii Surround on Demand. B95 obsahuje celkem 14 elektroakustických měničů včetně pěti 19mm kopulovitých výškových měničů – tři jsou umístěny vpředu a dva směřují do stran. Dále je soundbar osazen třemi páry středových/basových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce a dvěma jednotkami Dolby Atmos Elevation.

Sluchátka Fidelio X3 od září v prodeji

Do rodiny produktů Philips Fidelio patří také audiofilská náhlavní sluchátka Fidelio X3 představená letos v březnu. Ta přijdou do prodeje již v září tohoto roku. Společnost TP Vision navrhla Philips Fidelio X3 tak, aby kombinovala přesnost podání zvuku s velkorysými basy a hřejivým středním rozsahem. Důraz je kladen na působivý zvuk s výjimečným oddělením nástrojů a hlasů, zatímco špičková část spektra je čistá, detailní a poskytuje vynikající rozšíření. Výsledkem je podání ve velkém měřítku s hudbou, která přesahuje hranice náhlavní soupravy. Vytváří se tak jedinečný zážitek, který je autentický i přesný.

Philips TV & Sound Wireless Home System

Společnost TP Vision uvedla nový bezdrátový systém Philips TV & Sound Wireless Home System a novou dedikovanou aplikaci Philips Sound s podporou DTS Play-Fi – speciálně vyvinuta, aby snadno a bez zpoždění propojila kompatibilní produkty Philips TV & Sound.
Nový domácí bezdrátový systém je založený na technologii DTS Play-Fi, což je prémiová bezdrátová audio platforma, která uživatelům umožňuje streamovat audio vysoké kvality z televizorů a mobilů do kompatibilních reproduktorů po celém domě. Platforma využívá proprietární streamovací synchronizaci a autentizaci. Všechny televizory Philips roku 2020 s operačním systémem Android TV budou DTS Play-Fi podporovat již z výroby, televizory s OS Android TV z roku 2019 dostanou podporu po aktualizaci.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies