800 150 voix

2017 11 07 PRF Indiana Line 1

Možná ve vás značka "Indiana Line" jaksi podvědomě svým názvem evokuje příslušnost k americkému kontinentu, konkrétněji k území Spojených států amerických (indiáni, Indiana atd. atd.), její sídlo je ale už od založení v roce 1977 v Rivoli v blízkosti severoitalského Turína, kde se o její zrod postaral Eugenio Musso. "Americké" jméno má firma kvůli tomu, jak zakladatel přiznává, že to v 70. letech byl jednoduše trend.

Značka Indiana Line těží také z toho, že sídlí v průmyslově nejrozvinutějším koutě Itálie, kde prosperuje zejména automobilový průmysl. Ostatně i Eugenio Musso začínal jako designér ve studiu Pininfarina, známém hlavně spoluprací s Ferrari, ale v jehož portfoliu najdete třeba i kávovary Lavazza nebo notebook Packard Bell, prostě všechno, co potřebuje vkusné křivky. Eugenio tu pracoval na tvarech a funkcích reproduktorů pro ozvučení automobilů.

Filozofii značky by jistě šlo popsat jednoduchou větou "co nejvíce za co nejméně". Produkty se vyvíjí a prototypují v italském sídle společnosti a to včetně návrhů reproduktorů a na každém páru najdete pyšné označení "Designed in Italy".

Indiana Line patří do světa, v němž si na hi-fi nemusíte pořizovat hypotéku nebo jen tiše snít - ostatně v Čechách pár jejich vrcholného modelu z řady Diva koupíte za něco málo přes 40 000,- Kč, ale téměř 2/3 katalogu pořídíte dokonce za cenu pod hladinou 10 000,- Kč.

Firma se pyšní tím, že tento cíl finanční dostupnosti dosahuje zejména díky návrhu vlastních měničů, které k sobě snadno pasují a i díky tomu je možné ve výhybkách použít méně součástek, což zase vede k dalšímu ušetření nákladů a tedy nižší prodejní ceně. Stejně tak jsou to velké objemy produkce, použití vinylových povrchů na MDF skříních... Jednoduše řečeno, co nejefektivnější výroba.

Ačkoliv dnes je katalog opět soustředěný jen na reproduktorové soustavy, pár let zpátky se v Indiana Line nebáli ani produkce elektroniky, konkrétně CD přehrávačů a zesilovačů.

A co dnes? Indiana Line poslechnete a koupíte u www.indianaline.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies