rufus reid / caelan cardello

Album na úvodním foto je první produkcí Michaela Fremera (máte se za audiofila a nevíte kdo je "Pied Piper of vinyl" jak se mu říká, nebo také "Děkan audiofilského psaní"? Následujte prosím své kolegy Kdo ne(po)zná tento komponent nechť spáchá seppuku | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení Nebo raději (slovy J.A. Komenského, 1592/1670): "Hubme nevědomost, aby nevědomost nezhubila nás" (M.F. je jeden z nej- psavců / odborníků našeho oboru, kdysi na začátku digitalizace ostrý kritik r-o-z-k-o-u-s-k-o-v-a-n-é-h-o digitálního zvuku velký zastánce analogu, dnes už tak neválčí, ono se to také hodně zlepšilo - tehdy i dnes to viděl podobně jako Mark Levinson a další). Příliš slov a málo hudby (klidně si poslechněte i úvodní slova) hudba začíná od 55 sekundy: 

Video je ukázka z nového alba - kontrabas Rufus Reid a mladé (velké) klavírní naděje (kromě jazzu i trochu moderní klasická hudba) Caelana Cardello. Poprvé v životě se setkali před rokem touto dobou a to co bez nějakých zkoušek předvedli živě v rámci New York Jazz Piano Festival Marathon způsobilo tohle co vidíte na úvodním foto a slyšeli jste na videu. Když na koncertu přítomný Michael Fremer zatlačil oči zpět do důlku, sebral bradu z míst kam (až) mu spadla, řekl: "TOHLE BY SE MĚLO A MUSÍ BÝT NAHRÁNO", a dodal: "Za pár let bude každý vědět, kdo je Caelan Cardello". Asi jsme s ním ve shodě, prostě jak řekl, tak se stalo - a vy si můžete koupit https://shop.michael45.com/produkt/rufus-reid-presents-caelan-cardello/ výborný jazz na 180g LP (za $39,99 / 58€). Pokud by vás zajímalo, desetiminutový komentář M.F. zde:

Zpracováno z původních 24bitových/96K digitálních souborů "legendou" Bobem Ludwigem (album je jedním z Ludwigových posledních projektů před odchodem do důchodu. Jeho dotek je přítomen v drážkách, které vznikly rukou  Matthew Lutthanse na řezacím stroji Mastering Labs v Blue Heaven Studios; lisováno na 180g v Quality Record Pressings. Baleno v retro stylu s potiskem Stoughton a rozevíracími chlopněmi.

Ověřeno (potvrzujeme) Jaký vliv má vážná hudba na publikum? Dokáže synchronizovat dech i srdeční tep | Radio Wave

Stručně 10 nejzajímavějších novinek z veletrhu CES 2024 - Novinky

Přichází jednou za život (viz video níže) slovem: Milovníci vinylu NEJVYŠŠÍ POHOTOVOST zcela ojedinělá událost - BBC připravuje od konce tohoto měsáce  zahájení dražby tisíců desek. Bude probíhat následujících 18 měsíců  prostřednictvím Omega Auctions a půjde celkem o 442 lotů (dle předběžných info ne úplně stejně velkých / stejné množství alb - rozhodně ne stejně "cenných"), přičemž první aukce začíná 30. ledna v 9 hodin (tj. 8:00 našeho) ráno.  Půjde o pestrý záběr veškeré  hudby, včetně klasiky od různých špičkových labelů zjako je Decca, Polydor, Columbia, RCA č Stax, nabídka zahrnuje veškeré  žánry včetně jazzu , soulu, klasiky, rocku i reggae.

Na obrázku níže je BIBLE (našeho oboru): "Designing Audio Circuits and Systems je komplexní průvodce návrhem audio obvodů a systémů. Tato kniha počínaje základy návrhu analogových zvukových obvodů, kterým může porozumět i nováček, nabízí pohled na celou cestu až po hloubkové konstrukční techniky pro mnoho různých audiofilských a profesionálních zvukových obvodů a funkcí." Jde o pokračování "Bob's Designing Audio Power Amplifiers" a koho zajímá ta čistě technická část našeho koníčku, to zřejmě to bude (vyjde v dubnu) velmi dobře utracených 59.99€

Designing Audio Circuits

Kromě zajímavých nových nahrávek se objevují i staré audiofilské v nových zvukově "na max" vyladěných verzích. Co nás čeká co nás nemine během L.P. 2024 ohlásili Craft Recordings a Acoustic Sounds, nejnovější díl jejich uznávané série Contemporary Records Acoustic Sounds (á $29,98) znamená 12 nových vinylových (á 180g) a SACD vydání ve vysokém rozlišení. Tyto reedice zahrnují vyhledávaná alba od: Art Pepper, Shelly Manne & his men, Harold Land, Hampton Hawes, Howard McGhee, Prince Lasha Quintet, Ben Webster, Helen Humes a Sonny Rollins (je jich 12 -  každý měsíc jedno). Na peníze nehleďte - místo oběda, večeře (a snídaně) si dejte nějaké nové (vícegramové) LP či (SA)CD; z aktuálních novinek (objednávat lze hned, alba budou vycházet v průběhu roku, poslední 6.12.´24 Sonny Rollins - a něco od něj mít patří k základnímu vzdělání audiofila, nikdy nic ani neslyšet.. viz úvodní odstavec tohoto textu):

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

 

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

craftrecordings

Podobná preciznost zpracování popsaná u úvodního alba a platná pro současné zpracování starších nahrávek jako výše pár příkladů ze série Contemporary Records Acoustic Sound, ale v japonském podání: 

audiofil LP/CD

Máte cit pro barvy a cítíte se být designérem (nebo to chcete prostě jen zkusit)? Zkuste  soutěž designu Audio-Technica https://www.audio-technica.co.jp/M50xVote2024/lab/

A vyrazte do kina Neohrožená, nekonvenční, odvážná. Přímý přenos nové inscenace slavné Carmen z Metropolitní opery otevírá aktuální témata | Classic Praha

Joep Beving

Jeho hudba koresponduje s obaly jeho alb (výše), s jeho vzhledem spíš ne (níže)

Joep Beving

Tak to je současný osmačtyřicetiletý nizozemský skladatel a klavírista Joep Beving, takový současný Eric Satie https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/hudba-a-nahravky/891-eric-satie-complete-piano-works šmrncnutý Philipem Glassem, co rád poslouchá Billa Evanse a Keitha Jarretta. Sám své skladby popisuje jako „dostupnou hudbu pro složité emoce“. Rozhodně (něco cokoliv) z jeho tvorby doporučujeme zkusit. Solipsism (2015); Prehension (2017); Conatus (2018); Henosis (2019); Trilogy (2021); Hermetism (2022); POST (EP singl, 2023)

Joep Beving

Joep Beving remixes

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies