Marchard Electronics 126

Specialista na "crossovery" (ale umí i zesilovače a další) Marchand Electronics sídlí v Rochesteru, městě pulzujícím hudbou ve státě New York  - mají tam Eastman School of Music (obr. níže to je ona) jednu z nejprestižnějších hudebních konzervatoří na světě..

Eastman School of Music

.. a mají také "svátek jazzu",  kam přijíždí přes 200 tisíc fanoušků - Rochester International Jazz Festival, probíhající v celém centru města, letos od pátku 21. do soboty dalšího týdne 29. 6. 2024 - letos má být 216 koncertů a dá se koupit 3 nebo rovnou 9ti denní (přenosný)  Club Pass a prostě  táhnout městem "z koncertu na koncert" - dobrá nálada městem vládnoucí je (stejně jako část koncertů) zadarmo (série foto níže)

Rochester Jazz Festival

Rochester Jazz Festival

Rochester Jazz Festival

Rochester Jazz Festival

Rochester Jazz Festival

Když tam budete určitě nezapomeňte zkusit místní specialitu „Garbage Plate“, která se skládá z talíře s do vysoka nahromaděnou kombinací masa, chilli, pečených fazolí, makaronového salátu, smažených brambor, omáček a dalšího (a chutná lépe než vypadá a má skvělý poměr cena / kvantita aneb $8 / počet kalorií MNOHO tisíc)

Garbarage Plate

Tak to byl velký oslí můstek - nuže: A proto není divu že právě v takovém městě, sídlí nenápadný král crossoveru - všech typů, i funkcí,  tolika i onolika pásmových, aktivních i pasivních. Třeba XM126 v 2, 3, 4-cestné variantě ($2.700 až 5.000 - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..) na obrázcích níže.

Marchard Electronics 126

Tohle je (nahoře i dole) 2 cestný model, ale viz obr. níže připraven..

Marchard Electronics 126

Marchard Electronics 126

Marchand Electronics vyrábí: Vysoce kvalitní elektronická zařízení. Produkty zahrnují elektronické výhybkové sítě, a to jak tranzistoré tak elektronkové. Všechny jejich výhybky jsou analogové (nikoli digitální).

Jde o specialistu na elektronické crossovery s možností doplnit je o firemní výkonové zesilovače. Elektronické výhybkové sítě se používají ke zlepšení zvuku zvukového systému oddělením vysokofrekvenčních zvuků od nízkofrekvenčních a použitím samostatného výkonového zesilovače a reproduktoru pro každý z nich (viz grafické  zobrazení níže). To se často nazývá Bi(tri)-Amping. Typické body přechodu se pohybují v rozmezí od asi 50 do 3000 Hz. Crossover Networks jsou také ideální pro řízení napájených subwooferů. Typické body výhybky pro subwoofery se pohybují od 40 do 150 Hz 

Marchard Electronics  zesilovač

Elektronické výhybky se někdy též nazývají aktivní výhybky. Oba výrazy odkazují na stejnou věc: linkové výhybky, které se používají mezi předzesilovačem a koncovým zesilovačem. (zobrazení je lepší než slova, půjčíme si zdaleka ne tak cenově dostupný příklad "stejného řešení", z maximálního přístupu od německých German Physiks a jejich Emperor DSP-X)

German Physiks

Výše "to co většina má/zná" níže "tak by to mělo být" nebo-li: tak je to prostě (nej)lepší

German Physiks

Řešení od German Physiks je ultimativní (bohužel i cenou - 28.900€), vzhledově rozhodně hezčí (v oboru HiFi "absolutní") a popravdě opravdu asi ještě o fous.., ale k ceně Marchand lze přidat výlet ten Jazz Festival a více(krát) 

german physiks crossover

german physiks crossover

german physiks crossover

Celým tělem, duší myslí, každým pórem těla, každou buňkou (znalostí a zkušeností s HiFi)  toužíme po German Physik systému, ale když na něj není - ušetřit a ten Jazz Festival a všechno tam, od té hory jídla Garbage Plate po něco od Manchard Electronics - no zvažte si to sami.. (a Marchand možná nevypadají tak "krásně", ale: "Používáme pouze vysoce kvalitní díly. Většina rezistorů je tvořena 1% kovovým filmem a filtry používají polypropylenové kondenzátory. Všechny konektory jsou pozlacené. Všechny výhybky mají standardní napájecí zdroj 100/115/230VAC 50/60Hz s odnímatelným linkovým kabelem."). Je to těžká volba - zvažte si to sami.. (ale netrapte se s tím - je to ta vzácná chvíle, kdy obě volby jsou "správné")

Marchard Electronics

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies