hifi kooperace

Ekonomické odd. Hi-Fi Voice už zase "otravuje", že tak jak bylo během podzimu nečekaně "pilno" u Menší bratr prostředního bratra | GOLDMUND - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení tak stejně nadprůměrná aktivita poslední dobou probíhá v oblasti "sociálních interakcí" (viz Hi-Fi kooperace - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) i v celém našem milém malém "vysoce věrném" (high fidelity) oboru. Po nedávném HiFi kooperace, aneb stalo se včera - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení nyní poslední ekonomické zprávy z oboru.  Stručná verze: HMS je v IAH. Obrazem a pak "rozsáhleji" česky: 

IAH HMS Elektronik

"Společnost International Audio Holding (IAH), která je domovem (nizozemský Elst) uznávaných audio značek Siltech a Crystal Cable, s hrdostí oznamuje akvizici společnosti HMS Elektronik (německý Leverkusen), předního německého výrobce výkonových filtrů, audio kabelů a příslušenství, s platností od 1. ledna 2024." (obr. výše, vlevo Hans M. Strassner - přejeme, asi, hezký důchod)

IAH Crystal Cable

Crystal Cable (dávno) nejsou jen kabely (Minissimo Forte 24.200€)

crystal cable minisimo forte

Společnost HMS Elektronik, založená v roce 1975 pod vizionářským vedením zakladatele Hanse M. Strassnera, se stala synonymem pro technologicky orientované kvalitní audio produkty se silným zastoupením v německy mluvícím světě. Společnost HMS, proslulá svými technickými znalostmi, si získala věrné příznivce z řad audiofilů, kteří oceňují preciznost a výkon. Edwin Rijnveld, generální ředitel a hlavní inženýr společnosti IAH, je novým přírůstkem potěšen: "Produkty HMS přinášejí do naší současné nabídky Siltech a Crystal Cable nový pohled. Jejich jedinečná filozofie a řada výkonných filtrů rozšiřuje naše možnosti, což povede k zajímavé výměně poznatků mezi různými technologiemi obou značek." Viktor de Leeuw, provozní ředitel IAH, zdůraznil závazek zachovat individuální identitu každé značky: "HMS bude i nadále nezávislou značkou, která se bude řídit svými osvědčenými výrobními postupy. I když plánujeme optimalizovat efektivitu výroby všech tří značek, zajistíme, aby si Siltech, Crystal Cable a HMS zachovaly svou jedinečnou filozofii výrobků a charakter značky. Tato akvizice nám umožní oslovit širší publikum hi-fi nadšenců."

HMS Elektronik

Hans M. Strassner, zakladatel společnosti HMS Elektronik, vyjádřil svou hrdost na to, že svěřil svou značku společnosti IAH: "Společnosti Siltech a Crystal Cable jsou v oboru vysoce respektovány a inženýrský přístup společnosti IAH je v souladu s našimi základními hodnotami. Moje návštěvy v továrně a diskuse s týmem IAH mě utvrdily v přesvědčení, že jsou správnou volbou pro pokračování a případný rozvoj značky." Pro zajištění hladkého přechodu bude Hans M. Strassner i nadále k dispozici jako konzultant ve fázi po akvizici. Společnost IAH očekává, že po připojení společnosti HMS Elektronik bude mít silnější zastoupení v regionu DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko a Lucembursko). Obchodní manažer IAH pro DACH Werner Kempf povede zastoupení společností Siltech, Crystal Cable a HMS na tomto důležitém trhu. Společnost se zavazuje poskytovat výjimečné služby stávajícím i budoucím distributorům a uživatelům HMS.

IAH  - siltech

O společnosti International Audio Holding: International Audio Holding (IAH) je mateřskou společností renomovaných značek zvukové techniky Siltech a Crystal Cable. Společnost IAH, jejíž tradice trvá již více než 40 let, se věnuje poskytování špičkových audio řešení, která se vyznačují inovacemi, precizností a výjimečným řemeslným zpracováním. S příchodem společnosti HMS Elektronik do rodiny IAH se IAH těší na rozšíření svého portfolia při zachování odlišné identity jednotlivých značek.

music hall 11.3

Ne ne nekončíme, nyní na americký kontinent: Analogový specialista, firma Music Hall (vrcholný model MMF-11.3 za $4.995 foto výše, phono pre a3 $1.199 níže) má nového pána a vládce: 

music hall phono pre

Music Hall, známá audio značka uznávaná pro nabídku vysoce kvalitních a zároveň cenově dostupných audio komponentů a gramofonů, oznamuje změnu vlastníka. Značku Music Hall získala společnost Turntable USA, nový podnik vedený veterány v oboru Jamesem Davisem, Norbertem Schmiedem a Jonathanem Drdou. Tento přechod zajišťuje poslání společnosti Music Hall, které započal její zakladatel Roy Hall, a to dodávat milovníkům hudby vysoce kvalitní audio za příznivé ceny (níže Music Hall MMF-1.5 za $449)

Music Hall MMF-1.5

Roy Hall vyjádřil svůj souhlas s akvizicí a prohlásil: "Jsem rád, že společnost Music Hall získali lidé, kteří rozumí trhu a sdílejí mou vášeň pro hudbu. Znám tyto lidi již mnoho let a jsem přesvědčen, že budou pokračovat v budování odkazu Music Hall. Pro ty, kteří jásají nad mým předáním štafety, uvádím, že tu budu stále pracovat pro Music Hall jako konzultant, abych zajistil hladký přechod." (níže MMF-9.3 SE s cenovkou $2.999)

music hall 9.3 SE

Noví majitelé si kladou za cíl udržet pověst společnosti Music Hall jako výrobce vysoce hodnotných produktů. Jonathan Derda, viceprezident pro prodej, k tomu poznamenal: "Poměr cena/výkon je v současné době více než kdy jindy v popředí zájmu lidí a Music Hall je v tomto směru lídrem již více než 25 let. Jsme rádi, že můžeme s Royem spolupracovat na tvorbě nových produktů a pokračovat v tradicích, které započal." (níže kompletní sada na čištění desek Music Hall SpinClean Record Washer za $79,99, pod ní MM přenoska Spirit $100)

musc hall spin clean

music hall  spirit

Společnost Music Hall, založená v roce 1998, rozšířila svou produktovou řadu o poslední úspěšné modely, jako je nejprodávanější gramofon Classic Belt Drive (649 USD) a špičkový model Stealth s přímým pohonem (1.649 USD). Společnost aktualizovala svou řadu elektroniky o nový integrovaný zesilovač a25.3 (649 USD) a CD přehrávač cd25.3 (649 USD).

music hall a25.3

music hall a25.3

music hall cd

Nene ještě nekončíme, ale ke konci se už blížíme (vlastně něco podobného jako nedávno Musical Fidelity a WiiM Měsíc s měsícem se sešel - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) nyní německý Teufel a rakouský Pro-Ject: 

Teufel kombo 20 + Pro-Ject

TEUFEL A PRO-JECT SPOLUPRACUJÍ, ABY ZAŽEHLI vaši VÁŠEŇ PRO VINYL

Německá společnost Teufel a rakouská společnost Pro-Ject Audio nabízejí různé balíčky produktů, jejichž cílem je podle jejich slov vzbudit zájem o přehrávání vinylových desek. Spotřebitelé si mohou vybrat z několika variant reprosoustav  Teufel a gramofonů Pro-Ject.

Přetiskujeme zprávy společností Teufel a Pro-Ject Audio

Naše partnerství se zrodilo ze společné vášně pro hudbu a touhy poskytnout milovníkům vinylů bezproblémově integrované audiosystémy, které kombinují kvalitu zvuku Teufel a zkušenosti s gramofony Pro-Ject. Produkty Teufel i Pro-Ject jsou vyráběny z vysoce kvalitních materiálů. To přispívá ke kombinacím výrobků, které se vyznačují dlouhou životností a věrnou reprodukcí zvuku. Obě strany se snaží poskytnout milovníkům hudby zvukový zážitek, který je povzbudí ke znovuobjevení jejich oblíbených vinylových desek. Výsledkem spolupráce jsou atraktivní kombinace produktů, které poskytují špičkový zvuk prostřednictvím reproduktorů nebo sluchátek. Teufel a Pro-Ject nabízejí následující (zvýhodněné) kombinace.

teufel ultima 25

Teufel Ultima 25 Active + Pro-Ject A1 (obr. výše)
Tato kombinace produktů je ideální pro milovníky vinylů, kteří hledají kompaktní řešení s plnohodnotným zvukem. V kombinaci s aktivními monitorovými reproduktory Ultima 25 Active mohou fanoušci vinylů začít hrát ihned. Mimochodem, sestavu připravenou k přehrávání lze také připojit k televizoru pomocí připojení HDMI a vychutnat si filmy, seriály a hry s tím nejlepším zvukem. Tato sestava je k dispozici v černé nebo bílé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 930 EUR.

teufel ultima 40 + A1

Teufel Ultima 40 Kombo + Pro-Ject A1 (výše)
Podlahové reproduktory Ultima 40 tvoří spolu s gramofonem Pro-Ject A1 dokonalou kombinaci. Sestava nabízí silný zvuk s čistou reprodukcí výšek a basů. Uživatelé si tak mohou vychutnat prvotřídní zážitek při poslechu svých vinylových desek. Součástí sady je také CD receiver Kombo 62, který umožňuje bohatý stereofonní zvuk při jakékoli hlasitosti. Tato souprava je k dispozici v černém a černobílém provedení za doporučenou maloobchodní cenu 1 400€

 Teufel theatre 500

Teufel Theatre 500 Kombo + Pro-Ject Debut S Phono (výše)
Tento set přináší vynikající zvuk. Dvojice reproduktorů typu Theater 500 s pokročilými funkcemi (technologie časového vyrovnání pro prostorový zvuk, konstantní směrovost pro identický zvuk v každé poslechové pozici, absorpční komora a systém downfiring bassreflex) je dokonalým doplňkem špičkového hi-fi gramofonu Pro-Ject Debut S Phono. Tento set je k dispozici v černé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 2 000 euro (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies