dCS Vivaldi Transport II

Předčítač je dobrá kniha přeložená do 50ti jazyků  i solidní film, o spojení nadšeného mládí a zkušeného know-how, takže vlastně trochu následující příběh. dCS Vivaldi Transport II Upsampling CD/SACD Transport - Předčítání v úrovni vrcholu Mount Everestu (kam se většina z nás nikdy nedostane, ale že je to sakra vysoko víme).

Původní Vivaldi Transport ( https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/sacd-prehravace-a-transporty/2179-dcs-vivaldi ) stál na mechanice japonské společnosti TEAC Esoteric Neo VMK-3 – vynikajícího komponentu vybraného pro svou extrémně tuhou konstrukci a velmi tichý provoz. Bohužel tato komponenta již není dostupná. To znamenalo, že jsme nebyli schopni vyrobit Vivaldi Transport v jeho původní podobě. Po rozsáhlém posuzování jsme vyvinuli to, co považujeme za vynikající řešení: Mark II Transport, který kombinuje vizuální styl a ovládací prvky řady Vivaldi s osvědčeným a testovaným hardwarem dCS.

Vivaldi Transport Mark II se vyznačuje stejnou charakteristickou tvarovanou vlnovou úpravou, kterou lze vidět v celé řadě Vivaldi. Stejně jako všechny komponenty Vivaldi je zapouzdřen v leteckém hliníku a je k dispozici v eloxovaném stříbrném nebo matně černém provedení. Těží z nejnovějšího softwaru dCS a je kompatibilní se všemi zařízeními řady Vivaldi. Uvnitř obsahuje mechanismus Sound United D&M SACD a hardware vyvinutý po uvedení dCS Vivaldi – což znamená, že těží z průlomů učiněných jako součást vývoje Vivaldi a od té doby dosažených pokroků.

dCS Vivaldi Transport II

Nový dCS Vivaldi Transport II obsahuje nejnovější digitální procesorovou platformu společnosti, která mimo jiné umožňuje přehrávání nativních 16bitových/44,1 kHz CD a současné převzorkování na DSD, DSDx2 nebo DXD. SACD se samozřejmě přehrávají v jejich nativním rozlišení (k dispozici je také downsampling). Proklamovaná muzikálnost a špičkový měřený výkon v tomto odvětví jsou také výsledkem revidovaného schématu napájení s vylepšeným filtrováním střídavého napájení, zatímco vícestupňová regulace napájení izoluje kritické digitální komponenty, jako jsou hodiny a obvody PLL, od rušení a zkreslení.

dCS Vivaldi Transport II

Na zadním panelu Vivaldi Transport II se nachází řada digitálních výstupů umožňujících propojenís řadou DAC. K dispozici jsou ne méně než tři výstupy AES/EBU přes XLR umožňující výstup v režimu „Upsample Mode“ jednoho z následujících nastavení z AES/EBU 1 a 2: šifrovaná data DSD (1 bit při 2,822MS/s) nebo data DXD (24 -bitů při 352,8 kS/s) nebo dat DSDx2 (1bit při 5,644MS/s). AES/EBU 3 vysílá standardní Redbook 16-bit/44,1 kHz z CD nebo SACD.

Další digitální výstupy zahrnují dvě možnosti S/PDIF, jeden přes RCA a druhý s BNC, a další zásuvky pro vstup/výstup word clock také přes BNC. Port RS232 je vybaven vícekolíkovým konektorem typu D, který umožňuje ovládání různých funkcí.

dCS Vivaldi

Přepravním mechanismem CD/SACD je nyní špičková kvalitní jednotka od vysoce uznávaného (ex-Philips inženýři) Sound United D&M, která nahrazuje předchozí model TEAC Esoteric Neo VMK-3. Vivaldi Transport II je softwarově upgradovatelný vložením vhodně kódovaného datového CD-R. Jednotka je dodávána s elegantním univerzálním dálkovým ovladačem dCS, zatímco další navigace v nabídce a ovládání je k dispozici prostřednictvím firemní aplikace „Mosaic“, aplikace RS232 nebo zařízení třetí strany.

SPECIFIKACE
Barva: černá nebo stříbrná
Mechanika: Sound United D&M SACD
Digigální výstupy: 1 x Dual AES Pair na 2 x 3pinových konektorech XLR samec (AES1+2). Během přehrávání SACD rozhraní vydává šifrovaná data DSD. Během přehrávání disku CD stránka nabídky Settings > Upsample Mode nastaví rozhraní na výstup buď šifrovaných dat DSD (1 bit při 2,822MS/s) nebo DXD dat (24 bitů při 352,8 kS/s) nebo DSDx2 dat (1 bit při 5,644 MS/s); 1 x AES rozhraní na 3pinovém konektoru XLR samec (AES3). Výstup 16/44.1 dat, ať už se přehrává CD nebo SACD. 2 x SPDIF rozhraní na 1 x RCA Phono a 1 x BNC konektorech. Každý z nich vysílá data 16/44.1, ať už se přehrává CD nebo SACD
Rozměry: 444 x 435 x 178 mm
Hmotnost: 23 kg

Předčítat "nadoraz" bude možné od ledna 2024 za..

dCS Vivaldi Transport II

Doporučená cena: 31.500/36.500/63.000 GBP/USD/AUD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies