Life Changer Audio Icon 5

Britská společnost Life Changer Audio představila pod značkou icOn novou generaci pasivního předzesilovače ICON 5, který nahrazuje model ICON 4.

icOn 5 není jen typický dálkově ovládaný pasivní předzesilovač. Může fungovat i čistě pasivně, nicméně jsme ji nazvali „ Řídící jednotka AVC line “ kvůli dalším aktivním obvodům, které obsahuje. icOn 5 je vybaven novým automatickým transformátorem (Slagle), který se vyznačuje nižší indukčností, větší vzduchovou mezerou a vylepšenou linearitou. Tyto faktory přispívají k živějšímu a přirozenějšímu zvukovému profilu. Požadavek na nižší indukčnost nás vedl k návrhu vstupní vyrovnávací paměti, kterou lze snadno obejít pomocí dálkového ovladače.

Charakteristická je také kroková konfigurace, která poskytuje 136 kroků v rozsahu 83 dB v rozsahu od -80 dB do +3 dB. Úpravy od -48 do +3 dB se provádějí v krocích po 0,5 dB a úpravy od -80 dB do -48 dB se provádějí v krocích po 1 dB. Navíc je zahrnuta dálkově ovládaná funkce „naklánění“ , která připomíná systémy Quad. Jedná se o vynikající volbu pro audiofily, kteří hledají přesné doladění, nebo pro ty, kteří mají výhrady ke schopnostem čistě pasivních předzesilovačů.

Nové jsou autoformery (volitelně se stříbrnými kabely) s nižší indukčností, což vede k živějšímu, živějšímu a transparentnějšímu zvuku. Vylepšená přesnost a plynulost ovládání hlasitosti, nyní zahrnující 136 kroků, podstatné zlepšení oproti 68 krokům u modelů 4PRO. Tento pokrok rozšiřuje rozsah útlumu z +3dB až na -80dB. Upřesnění v jemném doladění s 0,5dB přírůstky od -48dB do +3dB a 1dB přírůstky pod -48dB. Zavedení vysokonapěťového vstupu (RCA1) s max. 20V RMS (56Vpp), doplněného o další 12dB útlum (výsledkem je maximální hlasitost -9dB).

Implementace vstupní vyrovnávací paměti pro zvýšení kompatibility s různými zdroji. Tento doplněk řeší požadavek autoformerů na nízkou impedanci. Vyrovnávací paměť lze obejít režimem pasivního předzesilovače. Zahrnuje 8stupňový ovladač pracující s kroky 0,5 dB, s možností deaktivace. Podobá se klasickému ovládání Quad se středem kolem 900 Hz. Umožňuje zvýšení nebo snížení až o 2 dB při 20 Hz a 20 kHz. Je to odpověď na to, že mnoho klientů požaduje předvídatelný velmi snadný způsob, jak zlepšit zvuk zvláště starých vinylů. Toto řešení funguje jako ultra přesné velmi jemné ovládání, ale lze jej zcela obejít. Začlenění 8 párů RCA zásuvek, které se mohou pochlubit uživatelsky konfigurovatelnými I/O připravenými na budoucnost a funkcí AV bypass, zvyšuje komfort ICON. Použití většího 3místného bílého 7segmentového displeje zlepšuje viditelnost.

Life Changer Audio icon 5

Doporučená cena: 5.123 až 7.244 € (dle provedení) 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies