master reference

Společnost Carl Tatz Design vydala verze Mk II svých uznávaných referenčních monitorů Master. Studiové monitory PFM HD-1000 mají nyní aktualizovaný pasivní crossover a vylepšený vnitřní kabinet, zatímco špičkový model PFM UHD-1000 bi-amp, který se při řízení crossoveru spoléhá na procesor PhantomFocus, má také novou vnitřní architekturu kabinetu.

 

Podle Carla Tatze, veterána v oblasti designu studiových systémů z Nashvillu, přinášejí vylepšení osvědčených monitorů jemně otevřenější zvuk vokálního pásma a ještě pevnější podání nízkých a středních frekvencí. Tatz je tvůrcem systému PhantomFocus a řady monitorů PFM 1000, které jsou základem úspěchu společnosti, jež má za reference stovky komerčních studií.

"Vždy se snažíme zdokonalovat vše, co děláme, a protože nyní máme novou laboratoř PhantomFocus MixRoom, mohli jsme otestovat některé nápady, které jsem chtěl vyzkoušet, a výsledkem jsou nové iterace Mk II," vysvětluje Carl Tatz.

Oba studiové monitory jsou navrženy na základě stejného známého konceptu s 1,5" dvojitým kuželovým portem a 3/4" HDF samonosnou lichoběžníkovou konstrukcí s nízkoprofilovou soustavou měničů D'Appolito. Model HD-1000 používá patentovaný 1" výškový reproduktor s kruhovou kopulovitou membránou, s patentovaným symetrickým motorem s dvojitým pohonem (SD-2), systémem AirCirc s pěti neodymovými magnety a difrakci tlumící gumovou přední částí s fázovou zátkou. Oba woofery jsou 5,63" jednotky Uniflow z hliníkového tlakového odlitku se systémem dvojitých magnetů a 3" hliníkovou kmitací cívkou.

Zdokonalený Master Reference Monitor PFM UHD-1000 Mk II používá stejnou 1" kroužkovou kopulovou membránu se symetrickým motorem SD-2 s dvojitým pohonem a čelní deskou z tlakově litého hliníku s gumovým nátěrem. Dva 5,5" woofery s černě eloxovanými hliníkovými kužely jsou hlavními odlišnostmi. Oba monitory jsou odděleny od povrchu, na kterém stojí, díky zakázkovému integrovanému systému pistonického oddělovače od společnosti IsoAcoustics.

Monitory PFM HD-1000 Mk II (na obrázku výše) jsou nyní k dispozici také jako upgrade monitorů Mk I a první pár byl nedávno uveden do provozu ve studiu Audio 51 Music společnosti Crystal Gayle, které se nachází v Nashvillu. "Ve srovnání s předchozí verzí, která byla už tak úžasná, na mě udělaly dojem zejména pevnější nízké tóny a otevřenější zvuk vokálů," komentuje inženýr Audio 51 Music Chris Gatzimos. Inženýr/producent Ryan McFadden ve svém studiu The Nest, které se nachází v MixRoomu PhantomFocus v Nashvillu, také upgradoval své PFM HD-1000 na specifikace Mk II. K dispozici je také upgrade PFM UHD-1000 Mk II, který je méně náročný, protože není nutná výměna crossoveru. V obou případech je nutné přeladění na místě.

Mezi nadcházející instalace HD-1000 Mk II patří dvě místnosti v The Panhandle House v texaském Dentonu a nový 5.1 PhantomFocus MixRoom ve studiu Cool Brick v coloradském Carbondale u Aspenu.

Carl Tatz Design (CTD) je oceňovaná designérská firma nabízející designové a poradenské služby majitelům domů a profesionálům v zábavním průmyslu.

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies