ELAC Connex

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Aktivní reprosoustava Elac ConneX DCB41 spojuje moderní design, úžasný zvuk a vynikající řemeslné provedení hodné tohoto německého výrobce, jehož nejvyšší modely stereo sad přesahují milionovou hranici. Reprosoustava Elac Connex představuje jednoduchou, všestrannou a zároveň vysoce kvalitní cestu ke skutečnému Hi-Fi poslechu. Její elegantní provedení s matně lakovanou přední částí ozvučnice a odnímatelnými látkovými mřížkami se hodí do jakéhokoli moderního interiéru. Se zdroji hudby a filmového zvuku se propojuje přímo, bez nutnosti použití samostatného zesilovače jako mezičlánku. Ten je spolu s řadou konektorů pro připojení všech myslitelných zdrojů vestavěn přímo do reprosoustavy.

Nejjednodušší myslitelné zapojení
Elac ConneX se propojuje kabelem přímo s gramofonem, televizorem, herní konzolí, počítačem, CD přehrávačem nebo dokonce bezdrátově s telefonem či tabletem. Pro poslech přes Bluetooth ve vysoké kvalitě je k dispozici protokol AptX. Reprodukci z gramofonu s MM přenoskou umožňuje vestavěný předzesilovač, který lze aktivovat na linkovém vstupu, příznivci kvalitního filmového stereo zvuku nebo hráči mohou využít HDMI rozhraní. Kromě toho je k dispozici optický vstup a USB s podporou vzorkování až 96 kHz /24 bit. Uživatelé, kterým nestačí výrazné hloubky podpořené velkým basreflexem namířeným dozadu a posilovačem hlubokých frekvencí, mohou k vyhrazenému RCA výstupu reprosoustavy zapojit navíc externí subwoofer.
Pomocí standardně dodávaného dálkového ovladače lze ovládat hlasitost, přepínat jednotlivé vstupy, párovat reprosoustavu s dalším Bluetooth zařízením a při této formě poslechu také ovládat přehrávání (zastavovat či přeskakovat skladby). Ovladačem je také možné aktivovat speciální Elac Bass XBass Enhancer, který posiluje a optimalizuje reprodukci hlubokých tónů. Při připojení k televizoru pomocí HDMI se hlasitost řídí automaticky také pomocí dálkového ovladače televize.

Špičkový zvuk
Elac ConneX se skládá z jednoho aktivního a jednoho pasivního reproduktoru. V aktivní části, která obsahuje dva 50Wattové zesilovače Class D, jsou umístěny všechny vstupní i výstupní konektory, včetně zdířky pro napájení, což při umístění na nábytku umožňuje skrýt elegantně veškerou kabeláž. Druhý, pasivní reproduktor se k aktivní části připojuje tradičním dvoužilovým audiokabelem. Basový reproduktor s vysokým zdvihem membrány zajišťuje uvolněný přednes v celém kmitočtovém rozsahu s přesně definovanými středy. Vlnovod výškového reproduktoru optimalizuje směrovou charakteristiku reprosoustavy Elac ConneX a posílá akustickou energii přesně tam, kde je potřeba. Provedení výdechu basreflexu v podobě písmene „S“ minimalizuje hluk způsobený prouděním vzduchu.

Aktivní reprosoustava Elac ConneX je na našem trhu k dostání u autorizovaných prodejců v imitaci černé, nebo ořechové dýhy. Doporučená koncová cena stereo sady je 13 500 Kč.

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies