USB

Fórum implementátorů USB oznámilo zveřejnění specifikace USB4 verze 2.0, která představuje zásadní aktualizaci umožňující výkon USB 80 Gb/s přes kabel a konektor USB typu C. Aktualizovaná specifikace USB4 zdvojnásobuje maximální souhrnnou šířku pásma USB ve prospěch výkonnějších displejů, úložišť a rozbočovačů a dokovacích stanic založených na USB. Specifikace USB Type-C a USB Power Delivery (USB PD) byly rovněž aktualizovány, aby podporovaly tuto vyšší úroveň datového výkonu.

"Pro inženýry je rozhraní USB4 definováno tunelováním více protokolů, které jej architektonicky odlišuje od jeho předchůdců - USB 3.2 a USB 2.0," říká Brad Saunders, předseda představenstva a generální ředitel USB-IF, organizace podporující rozvoj a přijetí technologie USB. "Tato aktualizovaná technická specifikace rozšiřuje rychlost a výkonnost datového protokolu USB4 a umožňuje výrobcům vyvíjet produkty, které mohou koncovým uživatelům poskytovat kromě stávajících rychlostí USB 40 Gb/s a USB 20 Gb/s také rychlost USB 80 Gb/s."

Mezi klíčové vlastnosti aktualizovaného řešení USB4 patří provoz rychlostí až 80 Gb/s s využitím nové architektury fyzické vrstvy založené na kódování signálu PAM3, a to prostřednictvím stávajících 40Gb/s pasivních kabelů USB typu C a nově definovaných 80Gb/s aktivních kabelů USB typu C. Volitelně pro určité aplikace, jako je například řízení velmi výkonných displejů založených na USB4, může být signálové rozhraní USB Type-C konfigurováno asymetricky, aby poskytovalo rychlost až 120 Gb/s v jednom směru při zachování rychlosti 40 Gb/s v druhém směru.

Nová specifikace určuje aktualizace datových a zobrazovacích protokolů pro lepší využití nárůstu dostupné šířky pásma, zatímco aktualizace datové architektury USB nyní umožňují tunelování dat Enhanced SuperSpeed USB přesahující 20 Gb/s, sladění s DisplayPortem Revize 2.1 a PCI Express Revize 4 a zpětnou kompatibilitu se všemi předchozími verzemi USB.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies