Advance A12

Francouzský výrobce Advance Paris oznámil model A12 Classic, silný integrovaný zesilovač se spoustou konektorů a elektronek v předzesilovači. Ano, nový model A12 Classic má vnější vlastnosti modelu A10 Classic, ale pod kapotou se rychle projeví rozdíly. Očekává se, že A12 Classic se na trhu objeví do konce tohoto měsíce.

Advance Paris A12 Classic: dvojitá monofonní konstrukce

Začneme od základů zesilovače, kterými je samozřejmě napájecí zdroj. Pod kapotou jsou dva toroidní transformátory, které jsou součástí dvou samostatných napájecích zdrojů pro každý kanál. Model A12 Classic má duální monofonní konstrukci, což je zásadní změna oproti modelu A10 Classic (přečtěte si také naši recenzi modelu A10 Classic).

Advance Paris A12 Classic: hybridní design

Elektronky jsou umístěny v sekci předzesilovače. Pro koncové stupně nebyly zvoleny elektronky, protože Advance Paris se rozhodl pro dostatečný výkon, dynamiku a spolehlivost. A12 Classic dokáže dodat 190 wattů na kanál při osmi ohmech a 280 wattů při čtyřech ohmech a takových hodnot lze s elektronkami dosáhnout jen těžko, nemluvě o tom, kolik by to muselo stát. Hybridní konstrukce zajišťuje příjemný hudební zvuk, ale také optimální kontrolu nad reproduktory.

Dalším charakteristickým rysem zesilovačů Advance Paris je obvod High Bias, který zesilovači umožňuje zesilovat nižší úrovně výkonu ve třídě A podle libosti. V závislosti na typu reproduktoru tak lze zvolit optimální nastavení zesilovače. Pro reproduktory, které jsou obtížně řiditelné, není nastavení High Bias (třída A) často ideální volbou, ale reproduktory s poměrně vysokou účinností mohou nastavení High Bias skutečně využít. Velmi zábavné experimentování jednoduchým posunutím knoflíku na zadní straně. Rozdíly mohou být malé, ale také překvapivě velké, takže záleží na konkrétní situaci.

Nový zesilovač má takové množství a rozmanitost připojení, že je téměř nepředstavitelné, že by uživateli chybělo. Kromě dvou analogových vstupů XLR a dalšího výstupu XLR Pre-out je k dispozici také méně obvyklé připojení AES/EBU. K dispozici je také rozhraní USB-A, USB-B a pro zdroje obrazu také HDMI-ARC pro televizní zvuk a HDMI-Audio. Ten lze použít pro přehrávače Blu-ray se samostatným zvukovým výstupem HDMI nebo extrahuje zvukový signál ze signálu nabízeného (např. herní konzolí) prostřednictvím HDMI a převádí jej prostřednictvím interního DA převodníku na analogový signál nabízený zesilovači.

Pro milovníky vinylů je k dispozici nastavitelný gramofonový vstup pro prvky MM (vstupní kapacita 100, 200 nebo 300 pF) a prvky MC (vysoký a nízký vstup).

Model A12 Classic jde plně s dobou a je vybaven DA převodníkem. Jeho srdcem je D/A převodník Texas Instruments typu TI PCM1796, který zvládá rozlišení až 32 bitů/768 kHz.

Prostřednictvím asynchronního vstupu USB-B, který je vybaven nejnovějším čipem XMOS (xCore 200-XU208-256-TQ64), lze přehrávat hudební soubory Hi-Res, jako jsou DSD84, DSD128 a DSD256, a to jak v režimech přímého DSD, tak DSD over PCM (DoP).

Model A12 Classic je vybaven dvěma výstupy pro sluchátka (3,5 a 6,3 mm jack), které jsou napájeny samostatným sluchátkovým zesilovačem. Pro optimální přizpůsobení sluchátek lze výstupní impedanci a zisk nastavit přepínači na zadním panelu. Tuto funkci nenabízí mnoho integrovaných zesilovačů.

Advance Paris A12 Classic: připojení Bluetooth
Společnost Advance Paris tvrdí, že je v této oblasti specialistou již od vzniku standardu Bluetooth aptX. Model A12 Classic je vybaven chytrou novinkou: digitálním vstupem pro volitelný přijímač Bluetooth Advance X-FTB01 nebo X-FTB02. Na rozdíl od mnoha jiných přijímačů Bluetooth, které jsou vybaveny poměrně jednoduchým vestavěným převodníkem D/A, je u modelu X-FTB přímé připojení (Direct Path) k DA převodníku v samotném zesilovači.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies