Vertere DG-1 S

Touraj Moghaddam, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Vertere, dnes oznámil, že mnohokrát oceněný gramofon DG-1 byl aktualizován a vylepšen.

Od uvedení mimořádně inovativního a velmi oblíbeného přehrávače DG-1 na trh uplynuly tři roky a tři měsíce. Tyto tři roky byly jako celý život ve standardních letech s pandemií, komplikacemi a nedostatkem v dodavatelském řetězci a mnohonárodní inflací. Má to však jednu výhodu - Touraj měl díky tomu čas na přemýšlení; jak si každý, kdo Touraje dobře zná, uvědomuje, čas na přemýšlení vždy znamená vylepšení produktu. Zajímavá doba přináší zajímavé produkty. "Zlepšení reprodukce hudby o milion drobných krůčků - některé nejsou tak drobné." Model DG-1 S bude k dispozici v září 2022.

Vylepšení DG-1 S přináší vyšší rozlišení reprodukce, větší dynamické kontrasty a lepší stereofonní separaci s větší přesností při současném zachování muzikálnosti, kterou DG-1 poskytuje s velkým přehledem.

Shrnutí vylepšení DG-1 S

Vylepšené ložisko talíře - přesné obrábění a leštění má vyšší toleranci, přičemž odchylka se statisticky snížila na polovinu. Mimořádně hladký povrchový otvor s přesnou kuličkou s interferenčním uložením z karbidu wolframu přináší nižší hlučnost, nižší dunění, nižší námahu pro motor a menší variabilitu otáčení.

Raménko Groove Runner S - Nosník raménka je nyní vyroben z pětivrstvého polymerového laminátu spojeného s druhým pětivrstvým polymerovým laminátem. Mezi oběma lamináty je přilepen nosič signálu flex PCB. Profil raménka a ložiska zlepšil sladění protizávaží/nosiče/náhlavní desky/kazety.

Vylepšená ložiska raménka - Vertikální ložisko s kevlarovým vláknem je nyní nastavitelné na tah a azimut. Horizontální ložisko s nylonovým vláknem je nyní vybaveno s větší přesností, aby byla zajištěna ještě větší konzistence.

Nový software Motor Drive umožňuje oddělené nastavení ve dvou krocích, nejprve sinusové napětí a poté nastavení kosinusové vlny v konečné fázi pro absolutně nejnižší hluk a vibrace. Vylepšená vazba mezi třemi sokly - zlepšuje odporové tlumení a snižuje hlučnost.

Pozadí konstrukce

Společnost Vertere Acoustics je známá především díky svým extrémně špičkovým konstrukcím, které si oblíbili audiofilové po celém světě. Gramofon Reference RG-1 a gramofonové raménko Reference konkurují těm nejlepším na světě.

Nový gramofon DG-1 S Dynamic Groove se zaměřuje na méně extrémní zákazníky hnané výkonem, kteří téměř potřebují nastavení Plug and Play. Z průzkumu společnosti Vertere vyplývá, že tento zákazník chce snadné nastavení a používání, ale ne na úkor možnosti budoucího upgradu.

Navrhnout gramofon, který se bude prodávat za 3550 liber (4148 eur, 4995 australských dolarů) včetně kazety Magneto, když se stávající konstrukce značky mohou prodávat za 200 tisíc liber, vyžaduje přístup zpět k základům. Převzetí jeho stávajících nápadů, snížení kvality materiálu a uvolnění tolerancí by nebylo Tourajovou cestou.

Návrat k základům zahrnoval prozkoumání každého konstrukčního prvku, přehodnocení způsobu, jakým gramofony fungují, a odstranění všech zbytečných prvků, které stály v cestě hlavnímu cíli: přiblížit posluchače co nejblíže k jeho hudbě.

Vše bylo přepracováno a zkonstruováno znovu, od podstavce až po rameno a jeho ložiska, přičemž byly rozvinuty některé základní principy systému pro přehrávání desek a jiné byly zcela přehodnoceny.

Touraj Moghaddam Výsledkem je elegantní gramofon, který vypadá jako žádný jiný. Vychází z konstrukce referenčních modelů a přináší vynikající výkon a snadné ovládání za nově dostupnou cenu.

"Práce gramofonu je velmi jednoduchá a velmi lineární," říká Touraj Moghaddam, "nejpřesnější měření něčeho, co projde kolem stylusu a každý centimetr ho přehodí ze strany na stranu více než 1000krát."

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies