Shunyata zemění

Designér Caelin Gabriel vytvořil systém ALTAIRA společnosti Shunyata Research jako nejmodernější řešení pro regulaci hluku zemní roviny v systémech domácí zábavy a profesionálních audio systémech. ALTAIRA je centralizovaný uzemňovací systém, který eliminuje zemní smyčky mezi jednotlivými komponenty a zároveň snižuje šum zemní roviny, který, jak známo, způsobuje slyšitelné hučení, bzučení a další nežádoucí zkreslení.

Elektrické uzemnění je často kontaminováno různými typy elektromagnetického rušení, včetně rádiových, televizních, mikrovlnných, wifi a frekvencí mobilních věží. Systém ALTAIRA využívá patentované technologie, které tyto typy šumu a zkreslení výrazně omezují.

Systém ALTAIRA je založen na rozšiřitelné a škálovatelné architektuře ve stylu rozbočovače. Rozbočovače ALTAIRA v kombinaci s účelovými zemnicími kabely CGC/SGC společnosti Shunyata Research poskytují prostředky k vytvoření vysoce výkonného zemnicího systému pro profesionální i osobní použití. Pro malé až středně velké systémy domácí zábavy stačí jediný šestikolíkový rozbočovač ALTAIRA. Pro profesionální audio systémy nebo pro velmi rozsáhlé systémy domácí zábavy lze instalovat složitější zemnicí systém, který se skládá z více vzájemně propojených rozbočovačů ALTAIRA.

Rozbočovače ALTAIRA snižují šum související s uzemněním šasi a signálu do takové míry, že to ohromí i ty nejkritičtější hudební nadšence nebo nahrávací inženýry. Odstraňuje několik vrstev šumu, odhaluje dříve skryté hudební detaily a mikrodynamiku a zároveň zlepšuje dynamickou škálu, tonální přesnost a časovou definici s rozšířeným pocitem prostorové dimenzionality. Basový základ má přidanou váhu, přilnavost a artikulaci. Video obsah má lepší rozlišení obrazu, Dmax a sytost barev.

Samotnou míru zlepšení rozlišení v audio i video výkonu je třeba zažít na vlastní kůži, abyste ji plně docenili.

Dva jedinečné rozbočovače ALTAIRA

K dispozici jsou dva modely ALTAIRA. Oba mají šest terminálů, každý s vlastní vyhrazenou zónou izolace. Rozbočovač ALTAIRA Chassis je ideální pro jednoduché systémy, které mají méně než šest komponent. Filtry v každé zóně izolace jsou naladěny na frekvence, které se nejčastěji vyskytují při jízdě po šasi komponent.

U složitějších systémů lze k oddělení a izolaci určitých typů komponent použít rozbočovač signálu ALTAIRA. Například oddělení digitálních komponent od analogových zajistí vyšší úroveň výkonu. Filtry jsou vyladěny tak, aby snižovaly frekvence, které nejčastěji procházejí signálovou zemí komponent.

Přidání uzemňovacího rozbočovače ALTAIRA do systému vyžaduje určitý postup a zvážení. Vytvořili jsme řadu dokumentů pro vaše poučení a zvážení.

TECHNOLOGIE

NIC

NIC™ (Noise Isolation Chamber) je patentované zařízení společnosti Shunyata Research, které snižuje vysokofrekvenční šum elektrického vedení. Využívá feroelektrickou látku, která skutečně pohlcuje vysokofrekvenční šum bez jakýchkoli reaktivních negativ spojených s transformátory a velkými kondenzátory, jaké se používají v běžných kondicionérech napájení. ~ Patent US 8 658 892 ~

CCI

Filtry CCI™ mají jedinečnou schopnost snižovat šum generovaný součástkami napájecího vedení, aniž by potlačovaly DTCD® (dynamické dodávání přechodových proudů). Tento jedinečný filtrační prvek zabraňuje tomu, aby šum napájecího vedení z jedné komponenty kontaminoval ostatní sousední elektronické komponenty. Filtrační moduly CCI™ společnosti Shunyata Research se skládají z patentovaných vícestupňových filtrů, které snižují šum generovaný napájecím zdrojem bez použití těžkých transformátorů, cívek nebo velkých kondenzátorů.

Šest izolačních zón

ALTAIRA má šest svorek, z nichž každá je od sebe samostatně izolována. Každá svorka je navržena tak, aby se dala připojit k jediné součástce pro dosažení co nejlepšího výkonu. Každá zóna a každá součástka je tedy izolována od sebe navzájem i od zemního šumu.

Vyhrazená zemnicí svorka (7. svorka)

Pro dosažení nejlepších výsledků by měla být ALTAIRA připojena ke skutečnému uzemnění. Všechny rozvaděče Shunyata poskytují svorku pro uzemnění podvozku, která představuje vynikající metodu pro vytvoření bezpečného spojení země-země. Systém GP-NR rozváděčů výkonu Everest a Denali poskytuje vynikající bod připojení země-zem. Sedmou svorku lze také použít k propojení více rozbočovačů ALTAIRA. Například rozbočovač ALTAIRA Signal Ground lze připojit k rozbočovači ALTAIRA Chassis Ground.

Zcela pasivní konstrukce

Rozbočovač ALTAIRA nepotřebuje střídavé napájení ani baterie. Pracuje bez generování tepla nebo jakéhokoli hluku. Žádný šum - žádný bzukot - žádné teplo

Svorky z čisté mědi

ALTAIRA používá nejkvalitnější terminály z čisté OFHC mědi pro dosažení nejlepšího výkonu.

Celokovová konstrukce

Žádná levná plastová pouzdra. ALTAIRA je vyrobena z masivní oceli a hliníku a následně opatřena práškovou barvou pro vysoce kvalitní povrchovou úpravu, která odolá zkoušce času.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies