Schiit Tyr

Společnost Schiit Audio představila diferenciální monoblokový výkonový zesilovač Schiit Tyr, vlajkovou loď své řady zesilovačů.

Je vybaven napájecím zdrojem s tlumivkou na vstupu a přináší old-skool techniky do moderního výkonového zesilovače, který zahrnuje také unikátní topologie a inteligentní dohled a ochranu.

MONOBLOKOVÝ ZESILOVAČ SCHIIT TYR
S výkonem 200 W na kanál do 8 ohmů a 350 W na kanál do 4 ohmů by měl Schiit Tyr poskytnout dostatek výkonu pro téměř každý reproduktor.

"Tyr je náš koncový reproduktorový zesilovač," řekl Jason Stoddard, spoluzakladatel a vedoucí analogového designu společnosti Schiit. "Mike Moffat chtěl vyrobit zesilovač s tlumivkovým vstupem už léta - doslova 30 let, hráli jsme si s nimi už na začátku 90. let - a teď se nám to konečně podařilo."

OLD SKOOL VSTUP S TLUMIVKOU
Napájecí zdroje s tlumivkovým vstupem jsou starou technikou, od které se z velké části upustilo kvůli ceně a hmotnosti tlumivky.

Jason nám řekl: "Například tlumivka v Tyru má stejnou velikost jako napájecí transformátor a váží přibližně stejně - 12 liber. Tlumivky uchovávají energii, podobně jako moderní kondenzátorové baterie, a pomáhají zajišťovat velké rezervy výkonu v Tyru".

NEXUS A KONTINUITA
Výkon Tyru však není jen výsledkem tlumivky, zálohuje ho také kondenzátorová banka 160 000uF a na každém kanálu je použito 24 15ampérových výstupních zařízení v diferenciální, Schiitem patentované konfiguraci Nexus™ a Continuity™.

"Nexus je naše vlajková loď, diskrétní, diferenciální topologie," řekl Jason Stoddard. "Umožňuje zesilovači Tyr bezproblémově přijímat jak symetrické vstupy XLR, tak single-ended vstupy RCA bez nutnosti konverze obou, čímž je zachována integrita původního signálu. Je spojena se zdokonaleným výstupním stupněm Continuity™ s konstantní vodivostí, který rozšiřuje výhody provozu ve třídě A i mimo její obálku. Přesto je Tyr zkreslený na 5 W stálého proudu třídy A, takže pro mnoho aplikací zůstává ve třídě A."

VYVÁŽENÉ VSTUPY
Tyr obsahuje také komfortní a ochranné funkce, které se hodí pro moderní zesilovač. Nabízí přepínatelné single-ended nebo symetrické vstupy, stejně jako na přední straně umístěný přepínač pohotovostního režimu, který zesilovač zbaví předpětí, ztlumí vstupy a výstupy a sníží odběr stojatého proudu na pouhých 5 až 6 wattů. Ochrana proti nadproudu, přehřátí a vysokému stejnosměrnému proudu je řízena vlastním, mikroprocesorem řízeným inteligentním operačním systémem Schiit.

VYROBENO V USA
Stejně jako všechny produkty Schiit je i Tyr vyroben v USA, konkrétně navržen a vyroben v Kalifornii. Převážná většina celkových nákladů na výrobek, včetně šasi a PC desek, jde na vrub amerických firem vyrábějících v USA.

SCHIIT TYR MONOBLOCK AMPLIFIER CENA A DOSTUPNOST
Schiit Tyr se prodává za 1599 USD za kus. Pro stereo jsou potřeba dva.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies