Ortofon Verismo

Řada Ortofon Exclusives našich nejvýkonnějších přenosek s pohyblivou cívkou byla nyní rozšířena o nový premiérový model - MC Verismo. "Přenosky řady Ortofon Exclusives jsou všeobecně uznávány jako jedny z nejlepších přenosek s pohyblivou cívkou na trhu a my neustále pracujeme na rozšiřování řady Exclusives, abychom milovníkům hudby nabídli ještě více možností, jak zažít špičkovou kvalitu, přesnost, údernost a dynamiku, kterou zprostředkovávají špičkové referenční přenosky."

MC Verismo byla vyvinuta na základě našich rozsáhlých znalostí vibračních vlastností, různých tvarů a materiálových charakteristik, stejně jako kompetencí v oblasti magnetismu, mechanického designu a technologií. Tento nový špičkový výrobek, reprezentující četné ideály designu Ortofon, je skutečným příkladem nejvyššího možného stupně výkonu v současné analogové reprodukční technice. MC Verismo nepochybně poskytne zvuk, který se prostě musí zažít.

Příběh, který se skrývá za názvem
Název Verismo je odvozen z italského "vero", což znamená "pravdivý", a je italským výrazem pro "realismus". Versimo je postromantický operní žánr, který má svůj původ v italském literárním hnutí na konci 19. a začátku 20. století. Operní tradice verismu je spojena s italskými skladateli, jako byli Pietro Mascagni, Ruggero Leoncavallo, Umberto Giordano, Francesco Cilea a Giacomo Puccini, kteří usilovali o realističtější zobrazení světa.

Naším hlavním cílem ve společnosti Ortofon je neustále zvyšovat laťku věrné a přesné reprodukce nahraného zvuku. Je jím poskytovat dokonalý hudební zážitek prostřednictvím kombinace inovací a technických znalostí, vytvářet jedinečnou hodnotu pro všechny posluchače tím, že jim umožníme odhalit skutečné vnitřní emoce hudby.

Konstrukční prvky a špičkové materiály
Pouzdro přenosky Verismo je vyrobeno z titanu technikou selektivního laserového tavení (SLM), jejímž průkopníkem je společnost Ortofon. Tato technika umožňuje přesnou kontrolu hustoty materiálu tělesa, což umožňuje dosáhnout extrémně vysokého vnitřního tlumení.

MC Verismo využívá diamant Replicant 100 společnosti Ortofon. Tento stylus typu Line Contact se vyznačuje úzkou a dlouhou kontaktní plochou, která se co nejvíce blíží originálnímu řezacímu stylusu. To zajišťuje nejpřesnější reprodukci, nejnižší zkreslení a rozšířený frekvenční rozsah.

Přidání pevné diamantové konzoly poskytuje díky své tvrdosti a krystalické struktuře nejlepší možné rozhraní mezi stylusem a armaturou. Zlepšení zjištěná při použití konzoly Diamond nově definovala hranice analogové reprodukce, která představuje větší vnitřní detaily, jemnost a hloubku jako nikdy předtím.

Magnetický systém s vyšší účinností
Magnetický systém je založen na extrémně silném, kompaktním neodymovém magnetu, díky němuž je systém generátoru kompaktní a zároveň lehčí díky svým minimálním rozměrům.

Stejně jako jeho předchůdci, modely MC A95 a MC Windfeld Ti, využívá model MC Verismo speciálně navrženou armaturu tvořenou kovovou slitinou, která je méně magnetická než běžné železo. To přináší nezanedbatelné výhody pro dynamické schopnosti přenosky. Důvodem je to, že naše high-tech armatura nemá téměř žádný vliv na magnetické pole během pohybu. Navíc umožňuje dosáhnout mimořádné přesnosti při každém otočení cívky ve všech vrstvách. Díky tomu MC Verismo dosahuje vyššího stupně separace kanálů a současně nabízí nižší zkreslení a lepší vyvážení kanálů.

Použití cívek Oroton Aucurum z pozlacené bezkyslíkaté mědi 6NX umožňuje přenos pohybu diamantu prostřednictvím jeho diamantové konzoly s nulovými ztrátami. Tato kombinace využívá nízkou pohyblivou hmotnost a extrémně vysoký stupeň tuhosti.

Vylepšené tlumicí schopnosti
Stabilizační prvek pole (FSE) společnosti Ortofon, malý válec z vodivého materiálu strategicky umístěný uvnitř magnetického systému, zaručuje, že magnetické pole zůstane stabilní bez ohledu na pohyb kotvy. FSE zlepšuje oddělení kanálů a zároveň minimalizuje dynamické zkreslení a intermodulaci.

Jednou z důležitých součástí je patentovaný systém Wide Range Damping (WRD) společnosti Ortofon, v němž je malý, těžký platinový disk vložen mezi dva pryžové absorbéry, oba s různými vlastnostmi. Tím je zajištěn nejen výjimečný trackingový výkon, ale zároveň je vytvořeno dokonalé tlumení v celém frekvenčním rozsahu. Díky tomu jsou zkreslení a rezonance prakticky eliminovány.

Pro dosažení optimální interakce mezi poddajností a tlumením byla použita nově vyvinutá pryžová směs pro systém odpružení. Nová receptura pryžové směsi je založena na vysoce účinném nanoplnivu MWCNT (Multi Wall Carbon Nano Tubes). Směs na bázi MWCNT nabízí žádoucí mechanické vlastnosti, které zajišťují lepší tlumení a zlepšují celkový výkon přenosky.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies