Leema Sirius

Audiofilský streamovací hudební server Sirius od společnosti Leema Acoustics, vyvinutý ve spolupráci se společností Innuos, se dočká zásadního upgradu po vydání operačního systému InnuOS 2.0 od společnosti Innuos. Nový software InnuOS 2.0 přináší do modelu Sirius zcela nový operační systém a desktopové rozhraní a poprvé také plné ovládání aplikací pomocí zcela nové aplikace Innuos Sense pro iOS a Android.

Innuos Sense poskytuje komplexní kontrolu nad výběrem a přehráváním hudby ze systému Sirius a různých služeb pro streamování hudby a řadu klíčových ovládacích funkcí včetně úpravy metadat. Stávající majitelé zařízení Sirius mohou okamžitě aktualizovat zařízení připojená k internetu prostřednictvím webového portálu Sirius na adrese my.innuos.com. Podle tiskového prohlášení výrobce je oddělení technické podpory společnosti Leema Acoustics připraveno pomoci s přechodem.

Sirius od britské společnosti Leema Acoustics je streamer a také hudební server, který nabízí vysoce kvalitní řešení pro ukládání a přehrávání digitální hudby. Ve spolupráci se společností Innuos spojili bývalí inženýři společnosti Leema z BBC audiofilský výkon s pohodlím streamovacího hudebního serveru kompatibilního s UPNP/DNLA. Sirius je tedy vybaven řadou audiofilských komponent, jejichž středobodem je výkonná hlavní deska serverové třídy se superrychlým čtyřjádrovým procesorem s až 8 GB systémové paměti a obrovskou úložnou kapacitou (v krocích po 2 TB) až do úctyhodných 8 TB.

Sirius obsahuje vysoce výkonnou optickou mechaniku od japonské společnosti Teac, která umožňuje bitově dokonalé ukládání CD na interní pevný disk. Jednoduché ovládání usnadňuje digitalizaci velkých hudebních knihoven. Sirius poskytuje zálohování zvuku z CD ve formě souborů FLAC a podporuje formáty WAV, AIFF, ALAC, OGG Vorbis, AAC a MP3. Pro zálohování zvuku je k dispozici také připojení USB 3.0.

Klíčovým prvkem modelu Sirius je vysoce kvalitní převodník D/A Využívá integrovaný asynchronní převodník D/A USB s převodníkem ESS ES9038PRO SABRE z vlajkové řady společnosti s rozhraním Xmos USB. DA převodník podporuje 16, 24 a 32bitovou hloubku a vzorkovací frekvence od 44,1 kHz do 384 kHz. Podporovány jsou také DSD64, 128 a 256. Spotřebitelé, kteří již investovali do převodníku DA, mohou využít výstup USB s velmi nízkým šumem, který umožňuje externí připojení třídy 1, třídy 2 a DoP. K dispozici jsou také vyvážené výstupy XLR a nevyvážené RCA.

Kromě toho má Sirius dvojí připojení k síti Ethernet: jedno pro směrovače a druhé pro vyhrazené připojení streameru. Mezi další funkce patří snadný import z počítačů, USB a NAS disků a třícestné lineární napájení s vyhrazeným zdrojem pro D/A převodník.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies