Nové TAD

Japonský výrobce audio techniky Technical Audio Devices Laboratories Inc (TAD) oznámil nový třípásmový monitorový reproduktor CR1TX. Model CR1TX je nejnovějším přírůstkem do vlajkové řady referenčních produktů. Japonská značka uvádí, že TAD CR1TX ztělesňuje stejnou filozofii designu a technologické inovace, které byly původně obsaženy ve vlajkové lodi společnosti TAD - podlahovém reproduktorovém systému TAD R1TX, uvedeném na trh v červenci 2019.

TAD CR1TX: třípásmový monitorový reproduktor s CST

Stejně jako u modelu TAD R1TX spolupracovala společnost TAD na návrhu a výrobě skříně pro TAD CR1TX s firmou Tendo Mokko, výrobcem ručně vyráběného luxusního nábytku, který tlumí vibrace. Vlastní koaxiální koherentní zdrojový měnič (CST) společnosti TAD hraje klíčovou roli při poskytování zvuku z jednoho bodu tohoto kompaktního reproduktorového systému.

TAD CR1TX je tedy vybaven koaxiálním měničem CST, který řídí fázi a směrovost měniče v širokém frekvenčním rozsahu. Středotónový kužel řídí směrovou charakteristiku soustředně uloženého výškového reproduktoru a sjednocuje akustické středy výškového a středotónového reproduktoru, aby se v oblasti křížení integrovala fáze a směrovost jejich výstupu. Výsledkem je reprodukce hudby s širokým rozsahem od 250 Hz do 100 kHz a směrový průběh, který podle společnosti TAD tlumí rovnoměrně v celém frekvenčním rozsahu.

Středotónový a výškový reproduktor modelu CR1TX mají beryliovou membránu. Patentovaná technika nanášení par společnosti TAD dodává materiálu pevnost a rovnoměrnost a také vlastnosti tlumení vysokofrekvenčních rezonancí. Středotónový reproduktor má velký kužel o průměru 16 cm.

TAD CR1TX: woofer s TLCC
Nízkofrekvenční reproduktor modelu TAD CR1TX má pevnou a tuhou membránu, kterou výrobce nazývá Tri-Laminate Composite Cone (TLCC). TLCC je vyroben z jádra z pěnového akrylamidu, lehkého a tuhého polymeru, který se často používá u leteckých rámů, a z přední a zadní strany je obložen aramidovými vlákny.

Magnetický obvod wooferu je vybaven patentovaným obvodem OFGMS (Optimised Field Geometry Magnet Structure) společnosti TAD s krátkou kmitací cívkou navrženou tak, aby linearizovala hustotu magnetického toku v dlouhé 20milimetrové mezeře.

TAD CR1TX: aerodynamicky optimalizovaný systém portů

Basreflexový port ve tvaru rampouchu byl aerodynamicky optimalizován pomocí technologie hladkého designu, která byla původně vyvinuta pro horny TAD. Tento port je navržen tak, aby minimalizoval vzduchový hluk a napomáhal hladkému chodu basového reproduktoru.

TAD CR1TX: tichá skříň s tlumením vibrací
Skříň CR1TX SILENT (Structurally Inert Laminated Enclosure Technology) je vyrobena z laminovaných částí z různých materiálů, které využívají výhod rámové i monokokové konstrukce k dosažení vyšší statické a dynamické pevnosti a lepšího tlumení vibrací. Pevný vnitřní rám je vyroben z březové překližky o tloušťce 21 mm a pokrytý bočními panely z vakuově lisované dýhy o tloušťce 30 mm, které jsou přilepeny k laminovaným MDF deskám ohýbaným vysokofrekvenčním lisováním za tepla. Stejná technika lisování za tepla se používá také pro zakřivení předního panelu a horní části skříně.

Pouzdro TAD CR1TX, navržené v úzké spolupráci s firmou Tendo Mokko, výrobcem luxusního nábytku ze 40. let 20. století, který sídlí v Tendo v prefektuře Jamagata, je k dispozici ve dvou barvách: smaragdově černé a berylově červené, které jsou získávány z berylu, vzácného minerálu, který lze zpracovat na beryl. Smaragdová čerň je spojena s velmi tmavě zeleným drahokamem a berylová červeň s červeným berylem.

TAD CR1TX: technické specifikace
Typ: basreflexový, stojanový reproduktor
Konfigurace reproduktorů: třípásmový systém
Měniče: 1 x woofer 20 cm, 1 x midrange 16 cm/tweeter 3,5 cm, koncentricky uložené
Frekvenční rozsah: 32 Hz až 100 kHz
Přechodové frekvence: 250 Hz a 2 kHz
Citlivost: 86 dB (2,83 V/1 m)
Maximální zatížitelnost: 200 wattů
Jmenovitá impedance: čtyři ohmy
Rozměry (š x v x h): 341 x 628 x 446 mm
Hmotnost: 46 kilogramů

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies