Mark Levinson 50

Balení zesilovačů Mark Levinson ML-50 obsahuje dvojici monofonních zesilovačů, jejichž počet bude celosvětově omezen na pouhých 100 párů.

Značka Mark Levinson společnosti HARMAN Luxury Audio zahajuje oslavy 50. výročí svého založení oznámením limitované edice balíčku zesilovačů Mark Levinson ML-50 - exkluzivního výtvoru, který bude celosvětově omezen pouze na 100 párů.

MARK LEVINSON ML-50
Design je ozvěnou některých nejoblíbenějších a nejvýznamnějších modelů z historie značky. Při tvorbě monofonního zesilovače ML-50 se tým Mark Levinson podíval do minulosti na některé z nejvýznamnějších monofonních zesilovačů, z nichž každý ovlivnil design zvláštním způsobem. Samotný název modelu ML-50 odkazuje na první výkonový zesilovač Mark Levinson - ML-2 - vyráběný v letech 1977 až 1986. Výkonový zesilovač No 20 a jeho aktualizované modely No 20.5 a No 20.6 vyráběné v letech 1986 až 1995 inspirovaly velké úchyty na předním panelu, které se nacházejí na modelu ML-50. Referenční zesilovače No 33 (1994-2003) a No 33H (1997-2007) daly vzniknout myšlence výsuvných nožiček, které tvoří pevný základ šasi modelu ML-50. Koncept skleněného předního panelu a červeně podsvíceného loga Mark Levinson na ML-5 je převzat z referenčního zesilovače No 53 vyráběného v letech 2008-2019. Zesilovač No 536 (od roku 2015 do současnosti) se stal výchozí platformou pro zvukový výkon, který se nachází v ML-50.

SKLENĚNÝ OBAL
Snad nejvýraznějším aspektem zesilovače ML-50 je čirý skleněný horní kryt, který ukazuje vnitřní krásu konstrukce obvodů. Dramatičnost skleněného horního krytu zvyšuje vnitřní LED osvětlení, které vrhá záři na vnitřní prostor a lze jej přepínat mezi červenou, bílou a vypnutou barvou.

Pevný hliníkový design předního panelu obsahuje také velkou černou skleněnou vložku s červeně podsvíceným LED logem Mark Levinson a obráběné hliníkové tlačítko napájení v pohotovostním režimu obklopené červeným světelným kroužkem LED. Středový skleněný panel je lemován dvojicí stříbrných rukojetí z obráběného hliníku.

OBVODY A NAPÁJECÍ ZDROJ MARK LEVINSON ML-50
Napájecí a zvukové obvody platformy č. 536 byly vylepšeny. Hardwaroví inženýři začali vytvořením nižšího šumu zvýšením kapacity vysokonapěťového napájení (napěťové zesílení a obvody předzesilovače) o 50 % (z 8 800uF na 13 200uF). Dále zvýšili dynamický výkon pomocí 20% zvýšení kapacity hlavního vysokoproudového zdroje (ze 169 200uF na 206 800uF) a překonfigurovali Schottkyho usměrňovače pro cestu od transformátoru k filtračním kapslím s nižší impedancí. Zkreslení bylo sníženo zdvojnásobením zkreslení výstupního stupně, což vedlo k více než čtyřnásobnému výkonu třídy A: 20 W do 8 ohmů. Celkový výkon třídy AB se rovněž zvýšil na 425 W do 8 ohmů. Výsledkem je zesilovač s nejvyšší úrovní subjektivního i objektivního výkonu.

IZOLAČNÍ NOŽKY
Aby byla zajištěna co nejstabilnější platforma pro zvýšený zvukový výkon, najdete pod šasi ML-50 ve všech čtyřech rozích novou konstrukci mechanicky izolovaných nožiček tlumících vibrace. Tyto nožičky kopírují zakřivený tvar předního panelu a vyzdvihují šasi dále nad povrch pro zvýšení konvekčního chlazení ve spojení s novým dvoukanálovým odvětráváním horního panelu a masivními externími chladiči.

SYMETRICKÉ VSTUPY XLR
Jako plně symetrická konstrukce nabízí zesilovač ML-50 vyvážené XLR a jednosměrné RCA audio jack vstupy a dvě sady Mark Levinson Hurricane binding post reproduktorových terminálů. Pokročilá interní ochrana a monitorování zajišťují spolehlivý výkon, zatímco připojení Ethernet, sériové připojení a 12V spouštěč poskytují kompletní externí ovládání.

MARK LEVINSON ML-50 CENA A DOSTUPNOST
Každé balení zesilovače Mark Levinson ML-50 obsahuje dva monofonní zesilovače a sadu příslušenství, která obsahuje dva 3m napájecí kabely, leštící utěrku z mikrovlákna, bílé rukavice a dokumentaci pro majitele. Tři kartony jsou vertikálně naskládány na dřevěné paletové základně a chráněny trojstěnným kartonovým obalem a páskami.

Balení zesilovačů Mark Levinson ML-50 z limitované edice bude k dostání u vybraných prodejců ve 4. čtvrtletí roku 2022 za maloobchodní cenu 50 000 USD za systémový pár.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies