Trinnov

Společnost Trinnov Audio, francouzský konstruktér a výrobce referenčních zvukových procesorů pro domácí kina, špičkové hi-fi, profesionální audio a komerční kina, oznámila uvedení nového výkonového zesilovače Amplitude16 s vysokým počtem kanálů. Amplitude16 je navržen pro pohlcující domácí kina s ohledem na integraci na míru a nabízí univerzální výkonový zesilovač, který integrátorům poskytuje jedinečnou možnost splnit různorodé počty kanálů a požadavky na výkon s výjimečnou rackovou účinností.

Trinnov Amplitude16, který je ve skutečnosti dvěma osmikanálovými zesilovači v jediném šasi 3RU, má dva napájecí zdroje, z nichž každý vyžaduje vlastní 15A síťový přívod střídavého proudu. V základním modelu se jedná o 16kanálový zesilovač s trvalým výkonem 200 W/kanál při 8 ohmech a 400 W/kanál při 4 ohmech. Maximální trvalý výkon při všech 16 řízených kanálech je 2800 W při 115 V a 3200 W při 230 V s méně než 0,1 % THD+N. Špičkový výkon se všemi řízenými kanály je 6080W s 1% THD+N.

Amplitude16 také poskytuje integrátorovi možnost přemostění dvojic kanálů zesilovače pro zvýšení dostupného výkonu pro konkrétní výstupy. To integrátorovi umožňuje maximalizovat výkon pro kanály s největšími nároky (např. levý, středový a pravý kanál obrazovky). V režimu přemostění se výkon pro jeden kanál zvýší na 800 W/kanál při 8 ohmech a přes 1 000 W/kanál při 4 ohmech.

"Když jsme se rozhodli vytvořit nový doprovodný zesilovač pro trinnovské procesory Altitude, uvědomili jsme si, že jen další výkonový zesilovač nestačí. Musel být něčím výjimečný, aby nesl jméno Trinnov, a Amplitude16 tomuto popisu skutečně odpovídá," říká Arnaud Laborie, generální ředitel společnosti Trinnov. "Jeho jedinečná všestrannost poskytuje integrátorům a návrhářům systémů skvěle znějící a výkonný nástroj pro optimalizaci dynamického napájení podle kanálů, který šetří místo, náklady a energii."

V očekávání budoucích pokročilých aplikací je další jedinečnou vlastností zesilovače Amplitude16 jeho volitelná vstupní deska Dante, která poskytuje možnost připojení zesilovače k libovolnému procesoru Altitude prostřednictvím síťového přepínače. Tato volitelná deska obsahuje také funkce pro monitorování stavu hardwaru zesilovače.

V souvislosti s tím společnost Trinnov Audio oznamuje budoucí kompatibilitu všech procesorů Altitude s audio sítí Ravenna/AES67 později v roce 2021, a to jako bezplatnou aktualizaci. Dante poskytuje režim kompatibility AES67, což usnadňuje integraci procesorů Altitude s Amplitude16.

Vyvážený analogový vstup do Amplitude16 je umožněn prostřednictvím dvojitých konektorů Tascam s vývody DB25, které eliminují potřebu až 16 jednotlivých připojení XLR, což umožňuje mnohem efektivnější připojení a oblékání do racku.

Amplitude16 byl navržen ve spolupráci s firmou ICEpower podle specifikací Trinnova a maximalizuje výkon jejich modulů třídy D, aby poskytoval vynikající kvalitu zvuku a nejlepší možný pohlcující zážitek v kompaktním provedení, které vytváří velmi málo tepla.

Vstupní citlivost modulu Amplitude16 je optimálně přizpůsobena výstupní úrovni audio-video procesorů Trinnov Altitude, čímž se maximalizuje odstup signálu od šumu a dynamický rozsah systému. Odstup signálu od šumu se obvykle zlepšuje o 6 až 8 dB ve srovnání s výkonovými zesilovači s běžnou vstupní citlivostí.

Displej LED na předním panelu identifikuje normální provoz, oříznutí kanálu, ochranu a stav můstku pro každý pár kanálů. K dispozici jsou spouštěcí vstupy a výstupy pro zapnutí zesilovače a řetězení dalších zesilovačů v systému.

Zahájení prvních dodávek zesilovače Amplitude16 je naplánováno na prosinec 2021. Volitelná vstupní deska Dante/AES67 se očekává později, v roce 2022.

Zakladatelé společnosti Trinnov Audio začali s výzkumem zvuku s vysokým prostorovým rozlišením před 20 lety, tedy mnohem dříve, než byly dnešní imerzivní zvukové formáty vůbec vymyšleny. Nyní má francouzský výrobce na svém kontě více než 8 500 vysoce výkonných instalací po celém světě a pokračuje v navrhování audio systémů pro domácnosti, studia a komerční kina, které jsou schopny využívat i vlastní optimalizaci reproduktorů/prostor a další patentované technologie, jež jsou chráněny více než 50 mezinárodními patenty.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies