Roksan Attessa

Přetiskujeme zprávu společnosti Audio Center Czech:

Roksan představuje novou generaci svých audio zařízení

Řada Roksan Attessa - protože výkon a pohodlí jsou stejně důležité.

Roksan právě oficiálně vydává svoji řadu audio zařízení nové generace s označením Attessa. Komplexní řada vyvinutá a zkonstruována ve Velké Británii se skládá ze streamovacího zesilovače, integrovaného zesilovače, gramofonu a CD transportu.
Attessa kombinuje všechny přednosti, kterých Roksan dosáhl během posledních téměř čtyř desetiletí zdokonalování, spojením vynikajícího průmyslového designu, který doplní jakýkoli interiér spolu s úrovní pohodlí, která překvapí nenapodobitelným zvukem značky Roksan.

Design je přístupný a přátelský. Materiály mají vynikající kvalitu. Ergonomie, ať už jde o haptický, multifunkční číselník nebo komplexní kontrolní aplikaci MaestroUnite, jsou promyšlené a bezchybně implementováné.
Specifikace pokrývá všechny případy. A výkon... pokud jste obeznámeni s Roksanem nebudete zklamáni, a pokud nejste seznámeni s Roksanem - budete překvapeni, potěšeni a čeká vás opravdový zážitek.
Jistě si dokážete představit, že integrovaný zesilovač Attessa má spoustu analogových a digitálních vstupů. Ty druhé jsou směrovány k vysoce výkonnému 24bit / 192kHz digitálně-analogovému převodníku Burr Brown, zatímco jeho analogové vstupy jsou určeny pro phono stage a použití s gramofonem. Má také výhodu konektivity aptX Bluetooth pro odesílání streamovacích služeb z chytrého zařízení a více než dostatek energie.

Kromě komplexní řady vstupů a vysoce kvalitních komponentů integrovaného zesilovače má streamovací zesilovač Attessa další výhodu v podobě BluOS, výkonnou platformu pro streamování z více místností. Streamovací zesilovač Attessa je kompatibilní s více než 20 předními světovými streamingovými službami a může bezdrátově streamovat až 64 zón. Má stejný soubor digitálních vstupů (všechny směrovány na stejný vysoce výkonný Burr Brown 24bit / 192kHz DAC, který je kompatibilní s formáty souborů MQA a FLAC) a je kompatibilní s vysoce kvalitními gramofony. Bezdrátové připojení je jednoduché a stabilní díky vestavěné jednotce připojení aptX Bluetooth. Se zvukovým výkonem dodávaným plně symetrickým předzesilovačem a toroidním transformátorem odvozeným od Roksan Caspian s až 130 watty je streamovací zesilovač Attessa kompatibilní s velkým množstvím vašich oblíbených reprosoustav.

A protože v Roksan víme, že se našeho LP nebo CD nechystáme v blízké budoucnosti vzdát, byl vyvinut Attessa CD transport a Attessa gramofon. CD transport dělá přesně to, co byste očekávali - připojuje se prostřednictvím digitálního koaxu k zesilovači Attessa a přenáší digitální zvukovou
informaci z disku do vysoce výkonného DAC. Použitím aplikace MaestroUnite se zesilovač Attessa a CD transport Attessa spojí po nastavení do jednoho systému a vlastní firmware na desce v transportu, navržený ve Velké Británii, zajišťuje bezchybné a přesné přehrávání.

Gramofon má čistotu účelu, jakou mají všechny gramofony Roksan. Byl vyvinut a sestaven ve Velké Británii, disponuje unipivotním ramenem, vysoce kvalitní přednastavenou přenoskou Roksan Dana a přepínatelným phono předzesilovačem (díky čemuž je kompatibilní s jakýmkoli zesilovačem, který se vám líbí). Stejně jako zbytek řady Attessa je i tento gramofon postaven tak, aby splňoval nekompromisní standardy využívající prémiové materiály - například talíř z masivního těžkého skla s lepeným hliníkovým okrajovým tlumičem. A design chassis, jehož nožky jsou navrženy tak, aby jej izolovaly od vnějších vibrací, přímo vychází z modelu Xerxes, legendárního (a vůbec prvního) gramofonu značky Roksan.

Od vzhledu a pocitu, přes jeho vyčerpávající specifikaci, až po mimořádně věrný a dokonalý hudební výkon, který přináší, řada Attessa je postavena tak, aby zaujala - v každém ohledu.

Klíčové vlastnosti

• Vynikající zvukový výkon
• Dokonalý, nenápadný a elegantní design
• Nekompromisní inženýrství
• Rozsáhlá specifikace
• High-fidelity produkt
• Technologie streamování BluOS pro streamovací zesilovač Attessa
• 24bit / 192kHz Burr Brown DAC
• Výkon až 130 W na kanál
• Gramofonové ramínko typu unipivot
• Přístupné, intuitivní ovládání
• Navrženo a vyrobeno ve Velké Británii 

Produktová řada

Gramofon Attessa
Streamovací zesilovač Attessa
Intergrovaný zesilovač Attessa
CD transport Attessa 

Barevné provedení

(pro Streamovací zesilovač Attessa, Intergrovaný zesilovač Attessa, CD transport Attessa)

SILVER (Stříbrná) – BLACK (Černá)

(pro Gramofon Attessa)

SATIN WHITE (Saténově bílá) – SATIN BLACK (Saténově černá)

Další informace o řadě Attessa najdete na stránce www.roksan.com 

Zajímavé informace

BluOS

Vysoce výkonná streamovací platforma je kompatibilní s celým BluOS ekosystémem, disponuje více než 20 integrovanými špičkovými streamovacími službami a schopností streamovat zvuk ve vysokém rozlišení pro až 64 zón. 

Nová architektura zesilovače

Zcela nový zesilovač nové generace, který čerpá inspiraci a technickou dokonalost ze stávající DNA Roksan.

Integrovaná phono stage

Protože pohodlí je stejně důležité jako výkon, zesilovače Attessa mají zabudovaný phono předzesilovač - není tedy potřeba žádných dalších zařízení ani zapojení.

Sekce pre- a power-zesilovače nové generace

Plně symetrická architektura předzesilovače s vícevrstvou signální cestou, precizně uzemněná
deska plošných spojů a zesílení výkonu odvozené z paralelního výstupního uspořádání Roksan, jímž se proslavil Caspian.

MaestroUnite

Aplikace na míru, navržená speciálně pro Attessu, která usnadňuje nastavení, umožňuje přímou kontrolu aktualizací softwaru a připojení dalších zařízení k unifikovanému systému Roksan.

24bit / 192kHz Burr Brown DAC

Streamovací zesilovač Attessa je vybaven digitálně analogovým převodníkem s vysokým rozlišením od jedné z nejuznávanějších světových značek

Bluetooth signal reflector

Skrytá anténa zajišťuje čistý vzhled zařízení a udržuje signálový šum na minimu pro zajištění optimálního zvukového výkonu, nabízí připojení s vysokou citlivostí a dlouhým dosahem.

Mnoho vstupů

Stejně jako phono stage, má Attessa spoustu analogových a digitálních vstupů - jakékoli zařízení pro domácí zábavu, včetně herních konzolí a televizorů, může těžit z možností které Attessa přináší – v dodatku k CD transportu Attessa

Pohodlí Plug and Play pro gramofon

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies