EMT Rameno

Legendární raménka EMT 929 a 997 (Banana) se vyrábějí již desítky let a zůstala nezměněna až do ukončení výroby v roce 2018. Od té doby tým EMT pracoval na návrhu řady ramének s pokročilou technologií a jsme rádi, že tento úžasný produkt můžeme v roce 2022 představit veřejnosti.

Jsme obzvláště hrdí na to, že se nám podařilo spojit nejmodernější ložiskovou a výrobní technologii s tradičním designem EMT. Tím se výrazně zlepšily zvukové vlastnosti a zároveň byla respektována dlouhá historie této produktové řady.

Nová raménka jsou k dispozici v 9palcovém a 12palcovém provedení. Dodávají se buď s pevnou mušlí (verze HI), nebo s připojením EMT pro Tondose.

Všechny modely ramének jsou vybaveny magnetickým zařízením proti skluzu a kroužkem pro nastavení VTA. Součástí výrobku je zvedák raménka, který lze vyjmout, pokud je raménko používáno na starých gramofonových deskách EMT s vestavěným zvedacím svěrákem. Geometrie sledování byla optimalizována podle nejnovějších poznatků, ale všechny montážní vlastnosti zůstávají nezměněny.

Pro obě osy, horizontální i vertikální, jsou raménka EMT vybavena unikátní technologií kuličkových ložisek. Vysoce integrovaný a tuhý mechanismus je vyroben z kalených a leštěných ocelových dílů v kombinaci se zakázkově upravenými pryžovými komponenty.

Tato spolehlivá technologie EMT kompenzuje jakoukoli geometrickou odchylku podél osy ložiska, způsobenou tolerancí polohy, utahovacím momentem a vlivy prostředí, jako je teplota a vlhkost. Ložiska jsou proto po celou dobu své životnosti bez pnutí a pracují s nejnižšími hodnotami tření.

Protizávaží je spojeno s ramenem pomocí dvou oddělovacích PTFE pouzder. Je vybaveno pružinovým mechanismem, který umožňuje polohování bez vůle v celém rozsahu nastavení. Gravírovanou stupnici lze otočit do nulové polohy, když je raménko v neu- trální rovnováze. To umožňuje přesné nastavení vertikální sledovací síly, i když nemáte po ruce stupnici raménka.

Každé raménko EMT se skládá ze 150 jednotlivých dílů. Všechny konstrukční díly jsou opracovány z pevného materiálu v nejvyšší přesnosti. Pro základní díly používáme nerezovou ocel a pro všechny pohyblivé díly hliníkovou slitinu. Pro všechny díly, které jsou vystaveny mechanickému otěru, jako je zadní hřídel nebo přípojka pro tonus, se používá specifická al- loy zvaná "německé stříbro".

Investovali jsme do propracovaných nástrojů, abychom zvýšili přesnost obrábění a montáže komponentů ramene a trubky na novou úroveň.

Bez falešné skromnosti tak můžeme tvrdit, že máme nejpřesnější raménka se zakřivenými trubkami na světovém trhu.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies