Marantz Premium 10

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Představujeme SACD přehrávač s DA převodníkem Marantz SA-10 a zesilovač PM-10 – novou referenční řadu postavenou na základech přelomových technologií reprodukce zvuku

Eindhoven, 5. prosince 2016 – Marantz, světový lídr na poli moderních zvukových technologií, dnes uvádí svojí doposud nejpokročilejší hi-fi sestavu. Prémiová série 10 se skládá z modelu SA-10, přehrávače CD/SACD disků s možností využití DA převodníku pro externí zdroje signálu a integrovaného zesilovače PM-10 obsahující od základu zbrusu nové technologie Marantz, které přinášejí nejlepší možný zvuk ze všech současných hudebních nosičů. S ohledem na pokročilé technologie a zvukový projev zabírá místo na samém vrcholu modelové řady, kterou Marantz sám jednoduše označuje jako The New Reference.
SA-10 nahrazuje předchozí referenční přehrávač SA-7. Ačkoliv byl SA-7 široce uznávaný, byl to čistě jen přehrávač disků a se změnou zvukové scény, s nástupem formátů s vysokým rozlišením a hudby uložené v počítačích, byly změny nevyhnutelné. Takže, je to vynikající přehrávač disků CD, SACD a dokonce i hi-res souborů vypálených na přepisovatelných médiích a používá unikátní technologie extrahující z digitálních souborů i nejdrobnější nuance. Za pomocí praktických poslechových testů a některých inovativních řešení vyvinutých speciálně pro tento vlajkový model je skvělý také jako externí DA převodník.
Současné digitální technologie umožňují nahradit konvenční převod digitálních dat na analogový signál za něco mnohem pokročilejšího, což dovoluje, aby se SA-10 stal prvním přehrávačem, který vlastně nemá DA převodník! Tajemství se jmenuje Marantz Musical Mastering. Jedná se o zbrusu nové řešení téměř 35 let starého problému – jak přeměnit hudbu uloženou v digitální podobě, aniž by došlo ke vzniku artefaktů vyžadující po konverzi dat ještě další dodatečné zpracování. Dvoufázový proces MMM-Conversion a MMM-Stream se opírá o odborné znalosti značky Marantz rozšiřující cestu vedoucí zpět k počátkům formátu CD a přenáší do přehrávání zkušenosti ze zpracování SACD a DSD.

Partnerem je PM-10, nejlepší integrovaný zesilovač, jaký kdy Marantz vyrobil. Předchozí referenční zesilovač SC-7/MA-7 byl kombinací samostatného předzesilovače a koncového zesilovače, ale přáli jsme si poskytnout ještě lepší zvuk, ale v integrované konstrukci. Teprve nyní jsou k dispozici technologie, které to konstruktérům značky Marantz umožňují dosáhnout a to při zachování čistě analogové, kompletně symetrické konstrukce napříč všemi signálovými cestami a použitím topologie dual-mono s rozdílovým zesílením dodávající masivní výkon 2 x 400W. V tomto novém referenčním systému má svoje místo dokonce i neutuchající zájem o přehrávání vinylových desek: PM-10 má pečlivě navržený, plně diskrétní phono předzesilovač pro přenosky moving coil a moving magnet.

Marantz SA-10: největší pokrok v digitálním audiu od vzniku CD
Myšlenka stojící u vzniku přehrávače Marantz SA-10 byla jednoduchá: postavit vůbec nejlepší přehrávač disků a DA převodník. To znamenalo jít ve všech oblastech až ke kořenům, samotným transportním mechanismem disků počínaje a způsobem zpracování digitálního signálu konče, stejně tak jako zajistit, aby celková konstrukce byla připravena na budoucnost přidáním asynchronního USB pro propojení s počítačem.
Tým Marantz se vyhnul způsobu obvyklému u přehrávačů tohoto druhu a pro reprodukci disků SACD, CD, DVD-R/RW a CD-R/RW nepoužil katalogovou DVD-ROM mechaniku, kterou bychom běžně našli v počítačích. Namísto toho na cestě k dokonalému zvuku postavili jejich vlastní pohon SACD-M3, který umí přehrávat nejen CD a SACD disky, ale také soubory s vysokým rozlišením vypálené na přepisovatelných discích CD a DVD.
Velvyslanec značky Marantz Ken Ishiwata vysvětluje, že od prvopočátků CD přehrávačů, byla transportní mechanika jednou ze silných stránek značky Marantz a v případě SACD je to stejné. Samozřejmě, dělat věci tímto způsobem je nákladné, ale pokud si přejeme něco mimořádného, musíme to tak udělat. A kromě toho, v současnosti ani moc SACD mechanik na trhu dostupných vlastně není.
D-A konverze signálu jak z disků, tak i externích zdrojů signálu připojených k přehrávači digitálními vstupy včetně USB je stejně tak pečlivá, jako inovativní. Spíše než přizpůsobení konvenčním převodníkům konverzí hi­res souborů na nižší rozlišení, tak jak to dělají konkurenti, SA-10 transformuje vše do formátu DSD 256 způsobem, který Marantz nazývá Marantz Musical Mastering – Conversion .

Dva dedikované zdroje hodinového signálu umožňují, aby všechny digitální signály byly transformovány do DSD 256, což je čtyřnásobek standardu SACD a to bez nutnosti konverze vzorkovacího kmitočtu. Aby měl posluchač možnost utvářet charakter zvuku, jsou k dispozici dva režimy nastavení digitálního filtru.
Druhá polovina balíčku Marantz Musical Mastering, MMM-Stream, je to co připravuje signál DSDS 256 pro analogový výstup do zesilovače. Na základě této technologie, která jde zpět až na počátky kódování Bistream, je možné udělat převod mimořádně jednoduše.
Senior Electronics Engineer Rainer Finck pracuje na referenčních přehrávačích Marantz již dvě dekády a byl okolo projektu SA-10 v centru dění. Říká: protože jsem byl koncem osmdesátých let technikem ve Philipsu a pracoval na firemní technologii Bitstream, posledním byl převodník DAC-7, tak jsem se nyní mohl opřít o nabyté vědomosti a pro SA-10 postavit úplně nový převodník Bitstream.’
Výstupem z procesu MMM-Conversion je ve skutečnosti již analogový signál tvořený tokem jednotlivých pulsů o velmi vysokém kmitočtu. Po celé tvrdé práci digitálních obvodů, tento stream nepotřebuje již nic jiného navíc, než jen velmi kvalitní filtr s dolní propustí, který dodává nejčistší analogový audio výstup. Přes všechnu zdánlivou složitost, je to vlastně velmi jednoduché a velmi elegantní řešení zpracování digitálního signálu, pro Marantz SA-10 jedinečné. Z tohoto důvodů tvrdíme, že je to první přehrávač bez DA převodníku, protože žádný nepotřebuje.

Marantz PM-10: výkonná síla
Marantz začal jakožto výrobce zesilovačů v roce 1950 svým slavným předzesilovačem Audio Consolette a od té doby vyrobil mnoho ikonických výrobků, počínaje kombinací předzesilovače a koncového stupně Model 7/8 až po masivní elektronkové zesilovače Project T1 z devadesátých let. Bylo tedy příznačné, že nový zesilovač v řadě Reference PM-10 bude něco velmi speciálního.
Předzesilovač a pár koncových zesilovačů jsou efektivně umístěny v jednom šasi. Aby bylo dosaženo kontroly nad širokou škálou reprosoustav, používá PM-10 spínané koncové stupně s obrovským výkonem 200W při osmi ohmech, 400W při čtyřech ohmech a vysokoproudové napájecí zdroje, které dodají dynamiku i nejvypjatějším zvukových nahrávkám.
Když je řeč o napájení, PM-10 má oddělené zdroje pro předzesilovač a každý z koncových stupňů. Tím se dosáhlo šetrného přenosu signálu napříč signálovými cestami předzesilovače a jeho činnost není ovlivněna požadavky vysoce výkonných koncových stupňů. Svůj samostatný zdroj má také mikroprocesorový regulátor hlasitosti a volič vstupů. Případné rušení z ovládací části se tedy nepřenese do aktivních cest audio signálu.

Topologie je plně symetrická, od vstupů až po koncové zesilovače. Má dva páry symetrických vstupů a konvenční nesymetrické linkové vstupy (plus velmi kvalitní vstup phono). Než signál z těchto vstupů vstoupí do zesilovače, je také přeměněn na symetrický. Optimální čistota signálu a ochrana proti interferencím je tedy zajištěna.
Předzesilovač používá slavné moduly Marantz HDAM, Hyper-Dynamic Amplifier Module, což jsou vlastně miniaturní zesilovače tvořené diskrétními součástkami. Na rozdíl od konkurence, která používá operační předzesilovače ve formě integrovaných obvodů, je tím dosaženo nejlepší možné kvality.
Pro nejvyšší čistotu je PM-10 také navržen pro práci v režimu Pure, při jehož zapnutí se deaktivují veškeré nadbytečné obvody a signál prochází přes zesilovač nejčistší možnou cestou. Na zadním panelu také nalezneme vstup Direct Amp, který signál přivádí ze vstupu přímo do koncového zesilovače a s jeho pomocí je tedy možné PM-10 použít čistě jako výkonový zesilovač.
SA-10 a PM-10 jsou navrženy pod nejvyššími možnými standardy ve dvouvrstvém, mědí pokoveném šasi, které skvěle odolává elektrickým interferencím. Samotné skříně jsou tvořeny silnými, těžkými a nemagnetickými hliníkovými panely. Oba komponenty jsou posazeny na masivních celohliníkových nohách.
Zvláštní jsou dokonce i reproduktorové terminály. Přestože i nejvěhlasnější rivalové je nakupují od třetích stran, má PM-10 vlastní nově vyvinuté terminály Marantz SPKT-100+, vyrobené z mědi nejvyšší čistoty.

Premium 10: nová reference
Série Premium 10 sdružuje všechny doposud získané znalosti konstrukce, výzkumu a vývoje za uplynulých 70 let. Jde o přelomovou pečlivě sestavenou kombinaci zavedených postupů a inovativního myšlení, která přináší skvělý zvuk a nastavuje nový standard. Především proto, že Marantz zůstává mnoho let věrný myšlence shrnuté v jednoduchém prohlášení:
Because music matters – protože na hudbě záleží.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies