ROTEL Michi zesilovače

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro 1

Francouzský výrobce Advance Acoustic je znám svou k peněženkám citlivou cenovou politikou, stejně jako férovou kvalitou, kterou u svých přístrojů za danou cenu nabízí. Nabízí pak také několik variant řešení pro ty majitele klasických hi-fi řetězců, kteří si chtějí otevřít cestu do moderního světa streamování. Krom velmi dostupného a velmi kompaktního WTX-Microstreamer je to třeba již do klasičtější podoby zabalený WTX-StreamPro.

To sice stále není klasický komponent, ale už má vlastní skříň a mimo jiné tak i možnost snazšího umístění nebo snazšího propojení s komponenty, které nemají pevnou rozteč vstupů. Malá krabička WTX-StreamPro působí jako zjednodušená zmenšenina klasického designového postupu firmy - čelo je lehce vizuálně oddělené a nese vše důležité - je tu spínací tlačítko, informační dioda u označení každého vstupu a tlačítko, kterým můžete vstupy přepínat. Co je netypické, ale celkem zajímavé, to je přítomnost sluchátkového výstupu.

Zadní panel je pěkně natěsnaný konektory - jsou tu dvě sady analogových cinchů, jedna vstupní a jedna výstupní, což opět o kousek zvyšuje flexibilitu přístroje. Další velký kus nevelkého zadního panelu zabírá ethernetový konektor přímo pod Wi-Fi anténou (pouze 2,4 GHz pásmo), můžete si tak vybrat to nejvhodnější spojení. Pro datové paměti je tu USB port typu A. Pokud nechcete spoléhat na kvalitu vestavěného převodníku, můžete použít optický i koaxiální digitální výstup.

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro 3

Pro ty, kteří chtějí využívat i Bluetooth, je tu desetipinový konektor pro externí modul. Napájení zajišťuje 5V USB konektor, což může být rozhodně užitečná forma v moderní domácnosti.

WTX-StreamPro má možná větší tělo než dříve zmíněný a uvedený Microstreamer, na druhou stranu je to stále jen půlkilový drobeček s šířkou 13 cm, hloubkou 11 cm a výškou 4 cm.

Jádrem streameru je čip Wolfson WM8740 - ten zvládá zpracovat signály s rozlišením až 24 bit / 192 kHz, podpora DSD ale zahrnuta není. Přístroj pracuje ve frekvenčním rozsahu 20 - 45 000 Hz (+/- 3 dB) a má solidní odstup signálu a šumu 98 dB. Výrobce udává celkové zkreslení (bez bližší specifikace) 0,005%.

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro 2

WTX-StreamPro jsme poslouchali ve všech redakčních sestavách, tedy jako zdroj signálu k Norma Revo IPA-140 a Harbeth Monitor 30, ke Cambridge CXA80 a Fischer&Fischer SN-70 nebo také k Teac NT-503 / Emotiva XPA-DR2 s KEF LS50. Srovnávali jsme s OPPO UDP-205 nebo třeba s již zmíněným Teacem. O použitých kabelech a filtrech se dočtete více v pravém sloupci -->. Popisované dojmy se týkají analogového zvukového výstupu.

Linka basy v "Riders on the Storm" od The Doors ("The Very Best of The Doors" | 2007 | Rhino | 081227999582) v sobě nesla pro značku poměrně charakteristickou měkkost, laskavost a trochu vřelejší přídech, takže hudební základ byl už poměrně plný a sytý, v každé kombinaci působil nekonfliktně a jemně. Definice byla slušná, stejně jako oddělení jednotlivých tónů a už se tu dá mluvit o hi-fi standardech.

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro 4

Překvapivý objem a tělesnost spolu s barevností v kontextu své třídy předvedl streamer také na hlasech Carrerase, Dominga a Pavarottiho v "O Sole Mio" ("3 tenors in concert" | 1990 | MFSL | UDCD 587). Zvuk byl už poměrně znělý a poutavý, opět laděný do příjemně teplejšího charakteru, s jistou dávkou poddajné měkkosti a bohatosti. Není to nikterak analytická reprodukce, ale ta celkově příjemná charakteristika činí z poslechu milou záležitost.

V pásmu nejvyšším, konkrétně u činelu v "Take Five" od Davea Brubecka ("Time Out" | 2009 | Columbia | 88697 39852 2), ukázal WTX-StreamPro příjemně realistickou tonalitu i znělost a vůbec podání ani suché, ani efektně přehnané. Snad jen objemově by činelu mohlo být přeci jen o kousek víc, mohl by být plnější, ale zabloudíte-li zpět k pořizovací ceně, připomínky odplují.

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro 6

Na smyčcové verzi "Voodoo Child" od Turtle Island Quartet ("Have you ever been" | 2010 | Telarc | TEL-32094-02) bylo cítit, že WXT-StreamPro preferuje spíše klidnější, měkčí a uvolněnější reprodukci před výbušností, ale objem byl slušný a pocit živosti dostatečný, takže si hudba nekonfliktně plyne a neunavuje vás.

Ani v Claptonově "Before You Accuse Me" ("MTV Unplugged" | 2013 | Reprise | 8122796367) si WTX-StreamPro neuřízl žádnou ostudu. Není to sice analytický přednes, který by podtrhl ten "live" dojem přívalem jemných nuancí v pozadí, ale hlavní linky kytar a zpěvu jsou čisté a zřetelné víc než dobře a v kategorii do deseti tisíc nezavdává streamer žádné důvody ke stížnostem, naopak jeho schopnost hrát příjemně a jaksi celistvě je jeho velkou předností.

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro 7

Taktéž podání hudební scény v pravolevém směru bylo v "Need you now" od Lady Antebellum ("Need you now" | 2010 | Capitol | 509996 33641 2 5) tak dobré, jak jen si to lze v dané třídě přát, scéna má onu již zmíněnou celistvost a férovou přehlednost, takže i když to není precizně holografický zážitek, organizace je jednoduše dobrá.

V čem je WTX-StreamPro - a vlastně obecně elektronika od Advance Acoustic - silný v kramflecích, to je příjemnost a bezkonfliktnost celkového zvukového podání. V těchto levnějších sférách často až syrově vyznívající "Ain´t No Grave" Johnnyho Cashe ("American Recordings VI" | 2010 | american | B001395402) zvládl streamer "prodat" příjemným, až laskavým způsobem, hudba je snadno poslouchatelná, zvuk má tělo a férový objem a je jednoduše dobrá, hudba vás nenutí nějak snižovat hlasitost a nechá vás v klidu poslouchat.

2018 08 30 TST Advance Acoustic WTX StreamPro in 1

Dostupný kompaktní streamer Advance Acoustic WTX-StreamPro je bezproblémový nástroj pro otevření běžných sestav světu streamování. Nezabere mnoho místa, dobře (i když ne na úplně velkou vzdálenost) udrží signál i bez drátu a nabízí snadné soužití - jak po stránce ovládání, tak po stránce zvukové. I se svým vestavěným převodníkem nabídne zvuk barevný, příjemný a nekonfliktní, dobře zapadne do jakékoliv sestavy a to při poslechu jakékoliv hudby. Jeho poklidnější, jemnější a měkčí zvuk zakryje snadno i kdejakou hranu, kterou mají entry-level sestavy tendenci často spíše zdůrazňovat a to bez pocitu, že něco na efekt schovává. Díky digitálním výstupům pak slibuje i možnost povýšení zvukových kvalit použitím externího převodníku a i tím představuje více než férovou hodnotu za vynaložené peníze.

Kč 7 790,-

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - APLIKACE

FOTOGALERIE - VNITŘNOSTI

--- --- --- --- ---

KLADY

+ praktičtější a o ždibec lépe znějící verze WTX-Microstreamer

+ férová cena

+ s digitálním propojením výtečný transport

+ výtečná stabilita bezdrátového spojení (byť ne obří dosah)

+ analogový vstup a tím univerzálnější možnosti instalace

ZÁPORY

- nepraktické řešení bluetooth

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: RP Audio | www.rpaudio.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies