NAD Masters M66

Společnost NAD Electronics oznámila nový nekompromisní vlajkový komponent Masters M66 BluOS Streaming DAC-Preamplifier, který je tak pokročilý, že představuje zcela novou kategorii hi-fi separátů. M66 nabízí špičkové funkce, jako je streamování hudby ve vysokém rozlišení BluOS, Dirac Live Room Correction, Dirac Live Bass Control a čtyři nezávislé výstupy pro subwoofer, což je u dvoukanálového předzesilovače poprvé.

Kvalita provedení je vynikající. Díky hliníkové skříni, živému 7″ dotykovému displeji a velmi plynulému ovládání hlasitosti bude M66 vzbuzovat hrdost na své vlastnictví po celá desetiletí. Vizuálně, zvukově i technologicky se dokonale hodí k oceňovanému výkonovému zesilovači NAD M23. M66 lze ale samozřejmě spárovat s jakýmkoli vysoce výkonným zesilovačem.

Díky síťovému streameru založenému na proslulém systému správy hudby ve více místnostech BluOS poskytuje M66 přístup k téměř veškeré hudbě, která kdy byla nahrána, a to v rozlišení až 24 bitů/192 kHz. Stejně jako všechny komponenty podporující BluOS má i M66 plnou schopnost dekódování a vykreslování MQA. Intuitivní aplikace BluOS Controller, která je k dispozici pro systémy Android, iOS, macOS a Windows, má integrovanou podporu více než 20 streamovacích služeb, včetně několika, které nabízejí bezztrátovou hudbu a hudbu ve vysokém rozlišení. Uživatelé BluOS mohou také přistupovat k tisícům internetových rozhlasových stanic a přehrávat hudbu uloženou na místních nebo síťových discích.

S M66 mohou uživatelé přehrávat hudbu pouze v jedné místnosti nebo sdílet hudbu v domácí síti s až 63 dalšími komponenty s podporou BluOS od NAD a dalších hardwarových partnerů. Zařízení M66 lze také integrovat do řídicích systémů od specialistů na inteligentní domácnosti, jako jsou Control4, Crestron, ELAN, RTI a URC. Kromě toho mohou uživatelé ovládat přehrávání hlasem pomocí Amazon Alexa, Google Assistant nebo Apple Siri.

Díky funkci Dirac Live Room Correction umožňuje M66 uživatelům řešit nejslabší článek každého audio systému: samotnou poslechovou místnost. Připojte dodaný kalibrovaný mikrofon k portu USB zařízení M66 a spusťte aplikaci Dirac Live na chytrém zařízení nebo osobním počítači. Po přehrání testovacích tónů přes reproduktory posluchačů aplikace Dirac analyzuje výsledky a poté do zařízení M66 nahraje filtry, které kompenzují běžné akustické problémy, jako je stojaté vlnění a nežádoucí odrazy. Výsledky jsou transformující: posluchači si vychutnají pevnější basy, lepší přesnost barvy zvuku, výrazně lepší čistotu a přesnější zobrazování.

Jako první stereofonní komponent má M66 čtyři symetrické (XLR) a čtyři nesymetrické (RCA) výstupy pro subwoofery a integruje plnou verzi systému Dirac Live Bass Control, který umožňuje nezávislou kalibraci více subwooferů. Dirac Live Bass Control optimalizuje výstup basů ve frekvenční i časové oblasti, což vede k plynulému propojení hlavních reproduktorů a subwooferu (subwooferů). Posluchači si budou moci vychutnat plynulou a konzistentní nízkofrekvenční odezvu v celé poslechové místnosti, nejen ve sweet spotu.

Digitální sekce modelu M66 využívá vlajkovou loď společnosti ESS Technology, převodník ES9038PRO Sabre DAC, který se vyznačuje audiofilní konstrukcí a je oceňován pro svůj mimořádně nízký šum a zkreslení, výjimečně široký dynamický rozsah a vynikající výkon v časové oblasti.

Pro nastavení hlasitosti používá M66 mimořádně přesný odporově-ladderový regulační obvod. Ve srovnání s tradičními analogovými obvody digitální řízení hlasitosti modelu M66 výrazně snižuje tepelné a související zkreslení, maximalizuje dynamický rozsah a přesněji přizpůsobuje výstup levého a pravého kanálu v celém rozsahu hlasitosti.

Model M66 je prvním komponentem, který je vybaven inovativním obvodem Dynamic Digital Headroom (DDH) společnosti NAD. Po aktivaci pomocí ovládacího prvku v aplikaci BluOS eliminuje DDH zkreslení digitální mezisamplové špičky clippingu, ke kterému může docházet při digitálně-analogovém převodu náhlých vysokofrekvenčních přechodových jevů. Výhody jsou patrné zejména u bicích nástrojů: činely jsou méně praskavé a realističtější; údery na ráfek jsou méně ostré a působivější.

Aby bylo možné funkce, jako je Dirac Live Room Correction a Dirac Live Bass Control, využívat u všech zdrojů signálu, převádí analogové signály na digitální vlajkový převodník ESS Technology ES9822PRO. Model M66 má však volitelný režim Analog Direct, který obchází veškeré digitální zpracování. M66 má oddělené signálové cesty pro digitální a analogové zdroje a oddělené napájení pro digitální a analogovou část. Uživatelé mohou dokonce vypnout obvody Wi-Fi a Bluetooth převodníku M66, aby se minimalizovalo vysokofrekvenční rušení.

Díky kompletní sadě analogových a digitálních vstupů může M66 pojmout všechny uživatelské zdrojové komponenty. Pro milovníky vinylových desek je k dispozici ultranízkošumový gramofonový stupeň MM/MC s přesnou ekvalizací RIAA, vysokou rezervou přetížení a inovativním obvodem, který odstraňuje infrazvukový šum, aniž by byla ohrožena basová odezva. Pro sledování televize a filmů je model M66 vybaven rozhraním HDMI eARC pro připojení k televizoru HDTV. Kromě toho má M66 dva koaxiální a dva optické vstupy S/PDIF, vyvážený digitální vstup AES/EBU, dvě sady analogových vstupů RCA a jeden pár vyvážených vstupů XLR.

M66 má symetrické výstupy XLR a nesymetrické výstupy RCA pro připojení k výkonovému zesilovači a také čtyři výstupy XLR a čtyři výstupy RCA pro subwoofer. Jeho specializovaný sluchátkový zesilovač má velmi nízkou výstupní impedanci a velmi vysoké maximální výstupní napětí, což umožňuje M66 řídit náročná vysokoimpedanční studiová monitorová sluchátka. Model M66 má také připojení Bluetooth s podporou kodeků AAC, LDAC a aptX HD.

Na zadním panelu modelu M66 se nacházejí dva rozšiřující sloty, které podporují MDC2, nejnovější verzi technologie Modular Design Construction společnosti NAD pro budoucnost. Ta v budoucnu umožní majitelům zařízení M66 přidávat nové funkce pouhým vložením volitelného modulu MDC2.

"Věříme, že M66 představuje vrchol toho, co je dnes technicky možné," říká Cas Oostvogel, produktový manažer společnosti NAD Electronics. "A díky platformě MDC2 společnosti NAD, která je odolná vůči budoucnosti, zůstane M66 na špičce i s vývojem technologií."

Globální maloobchodní dostupnost bude zahájena na podzim 2023 za doporučenou maloobchodní cenu 5 499 amerických dolarů nebo 5 999 eur.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies