vertere RG-1

I když o výrobcích VERTERE pravidelně informujeme..

https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4569-dokonala-podlozka  
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4056-jednicka-mezi-phono 
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3276-motorizace-vertere 
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3305-savlozuby-vertere 
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/2351-phono-1-od-vertere 
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4057-aktualizovany-gramofon 
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/2582-prenoska-od-vertere 
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3464-super-plavne-ramenko 

..pro uvedení do souvislostí, na úvodním obrázku je "to nej" londýnského člena světové analogové Ligy mistrů firmy Vertere.

Přetiskujeme zprávu společnosti Vertere Acoustics:

Představujeme nové phono přenosky Vertere XtraX a Dark Sabre s vysokým rozlišením
Vertere Acoustics Londýn. Touraj Moghaddam, zakladatel a hlavní konstruktér společnosti Vertere, dnes vysvětlil a předvedl pokroky v konstrukci přenosek, kterých dosáhl v uplynulém roce. Touraj uvedl na trh přenosku s pohyblivou cívkou XtraX a přenosku s pohyblivým magnetem Dark Sabre, což jsou významná vylepšení oproti jejich předchůdcům, které nyní budou pod nimi v řadě přenosek Vertere. Ceny jsou £5800, €6998, $6499 a £1450, €1798, $1599, resp. Obě přenoskyy budou dostupné od konce října.

Touraj vysvětlil vybranému novinářskému publiku, že volby designu určují výběr materiálu a použití unobtanium (označení pro extrémně drahý, uměle vyrobený, odolný materiál - pozn. redakce) může být ideální pro tiskovou zprávu a příběh prodejce, ale to může být jediná výhoda. Existuje mnoho přístupů k navrhování produktu: některé pouze staví na předchozím návrhu empirickými metodami – pokusy a omyly pod jiným názvem; někteří se vracejí k prvním principům a někteří se jen podívají na to, co je k dispozici na trhu nebo ze zdroje OEM, a provedou malé změny, aby se odlišili.

Jak bylo zcela zřejmé z prezentace a ukázek Touraje, jeho návrhy jsou založeny na základních principech, ale dopomáhají jim léta experimentování a zkušeností. Dobře, přizná, že fialová barva XtraX je pro spokojenost marketingu. Nezáleží na výkonu, ale tvrdé eloxování, které umožňuje fialovou povrchovou úpravu, napomáhá celkovému výkonu tím, že je zcela rigidní.

Vertere Xtrax

Čím je XtraX výjimečný

XtraX navazuje na velmi populární přenosku s pohyblivou cívkou Mystic společnosti Vertere a vylepšuje ji v každé oblasti. Nižší hmotnost hrotu, tužší, rychlejší chvějka připojená k velmi nízké hmotnosti křížové cívky v časově konstantním magnetickém – kombinace interně známá jako „Direct Drive“ – poskytuje vysoce hudební výkon s vysokým rozlišením a silný, poutavý výkon.

Vertere Xtrax

Pohyblivá cívka XtraX v bodech:

Tělo je precizně CNC obrobeno z masivní hliníkové slitiny a tvrdě eloxováno.
Tělo se závitem pro uchycení dodaných šroubů s křídlovou hlavou z nerezové oceli pro správné připojení těla kazety k pouzdru raménka.
Tři speciálně navržené kontaktní body CNC obrobené do horní části těla, které poskytují přesné požadované mechanické spojení.
Vyrovnávací hřeben na přední straně, který pomáhá při montáži XtraX na jakékoli raménko Vertere.
Nízkohmotný generátor využívá samarium-kobaltový magnet s nízkohmotnostní křížovou cívkou vyrobenou z čistých měděných drátů.
Nízkohmotný generátor je namontován do těla s vysokou hmotností pomocí čtyřbodového kontaktu se čtyřmi nerezovými šrouby pro optimální podporu a kontrolu nežádoucích mechanických vibrací.
Teleskopická hliníková trubková konzola využívající dva různé hliníkové materiály - maximalizuje tuhost bez masivního vysokého vrcholu Q.
Nude Micro eliptický monokrystalický diamantový hrot hrotu pro maximální schopnost sledování, aniž by byla ohrožena vysokofrekvenční odezva nebo zvýšený povrchový šum.
Sestava diamantu se čtyřhrannou stopkou maximalizuje přesnost vyrovnání, konzistenci a tuhost.
Širokopásmová frekvenční odezva pod 10Hz až 45kHz.
Výstup 0,45 mV poskytne realistický dynamický rozsah s hloubkou a přesností.

Vertere Dark Sabre

Čím je Dark Sabre výjimečný

Tradičně, od vydání Shure V15 Mk3 a možná Mk4 kazet s pohyblivým magnetem, mají tendenci být vnímány a slyšeny jako produkty nízkého a středního trhu. V posledních dvou nebo třech letech bylo uvedeno na trh několik dalších špičkových kazet s pohyblivým magnetem, které vyhovovaly moderním špičkovým integrovaným zesilovačům – což je relativně nový účastník trhu. Vertere Sabre, špičková kazeta s pohyblivým magnetem, byla úspěšná a přinesla poptávku po ještě vylepšené verzi. Se svým monokrystalem, nahým mikro eliptickým diamantem a duálním hliníkovým teleskopickým nosníkem posouvá schopnosti Dark Sabre výrazně dál.

Vertere Dark Sabre

Špičkový pohyblivý magnet Dark Sabre v bodech:

Tělo z hliníkové slitiny CNC precizně obrobené z masivního a poté tvrdě eloxovaného černého.
Nízkohmotný generátor využívá magnet Alnico s nízkohmotnostní křížovou cívkou vyrobenou z čistých měděných drátů.
Nízkohmotný generátor je namontován do těla s vysokou hmotností pomocí čtyřbodového kontaktu se čtyřmi nerezovými šrouby pro optimální podporu a kontrolu nežádoucích mechanických vibrací.
Tělo je hromadně naladěno na generátor pro optimální podporu přenosu nežádoucí energie.
Teleskopická hliníková trubková konzola využívající dva různé hliníkové materiály - maximalizuje tuhost bez masivního vysokého vrcholu Q.
Nude Micro eliptický monokrystalický diamantový hrot hrotu pro maximální schopnost sledování, aniž by byla ohrožena vysokofrekvenční odezva nebo zvýšený povrchový šum.
Diamantová sestava se čtyřhrannou stopkou maximalizuje přesnost vyrovnání, konzistenci a tuhost.
Vyrovnávací hřeben na přední straně, který pomáhá namontovat Sabre na jakékoli raménko Vertere.
Tři speciálně navržené kontaktní body CNC obrobené do horní části těla, které poskytují přesné požadované mechanické spojení.
Tři speciálně navržené kontaktní body CNC obrobené do horní části těla, které poskytují přesné požadované mechanické spojení.\
Širokopásmová frekvenční odezva pod 14Hz až nad 28kHz
Výstup 4,3 mV poskytne realistický dynamický rozsah s hloubkou a přesností.

vERTERE

Pozadí návrhu přenosek Vertere

Jakmile je konečné rozhodnutí o volbě systému generátoru v závislosti na cílovém trhu a v malé míře i na osobních zálibách, je klíčem k navrhování – pro všechny, kromě těch nejextrémnějších kazet nejvyšší třídy – vyvážení konstrukčních parametrů: dodat kazetu, která zůstane v drážce, získá maximum hudebních informací a bude nejméně ovlivněna starými nebo poškozenými deskami.

Ve světě hi-fi samozřejmě existují extrémy – extrémy, kdy designér optimalizuje jeden parametr téměř na úkor ostatních – a o těchto produktech se často mluví nejvíce, protože jsou milovány nebo nenáviděny. Ale toto není Tourajův způsob: nechce systém, který upřednostňuje uzavřený jazz před rockem nebo symfonický před punkem. Chce systém, který umožní přehrávat a užívat si většinu desek v kolekci. Hi-fi nadšenec s malou sbírkou desek z jeho pohledu ještě nemá ten správný systém.

Když Vertere uvedl na trh DG-1Turntable, Touraj řekl: „Úloha gramofonu je přímočará a velmi lineární. Musí umožňovat co nejpřesnější měření něčeho, co prochází kolem stylusu a hází to ze strany na stranu více než 1000krát na každý centimetr." Úkolem kazety je postavit se mechanickému mučení při přehrávání desky a poskytnout co nejpřesnější zobrazení toho, co bylo vyříznuto do drážky desky.

Vertere new generation cartridges

Touraj vysvětluje zdroj některých svých základních znalostí

"Naše spolupráce s inženýry hudebního průmyslu nám poskytla neocenitelné vhledy do umění řezání. Tyto znalosti nám umožnily posunout náš design gramofonů mnoha způsoby, abychom z vinylových desek vytěžili maximum." Například Giles Martin – syn ​​zesnulého Sira George – při svých nedávných remixech alb Beatles použil gramofon Vertere MG-1, včetně raménka SG-1 a předzesilovače PHONO-1, ke kontrole a schválení acetátů a zkušební výlisky.

Od února 2017 úzce spolupracujeme s mnoha cenami ověnčeným masteringovým inženýrem Milesem Showellem. Miles používá svůj vlastní značně přizpůsobený soustruh Neumann VMS 80, který obsahuje kabely Vertere, k řezání normálních a polovičních masterů pro skupiny ABBA. , Cream, The Police a The Rolling Stones a také 50. výročí vydání skupiny The Beatles's Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band a The Beatles (jinak známé jako 'The White Album').

Úzká spolupráce s Milesem vedla k prvním vydáním na naší nahrávací značce Vertere Records. Vydání: třískladbové EP a první album skotské kapely Caezar a první album holandské zpěvačky/skladatelky Elles Springs, které bylo speciálně přeneseno na pásku a poté poloviční rychlostí masterováno a sestříháno Milesem pro náš label. Tím, že se zapojíme do každé fáze procesu výroby nahrávky, můžeme zajistit, aby vás naši hráči co nejvíce přiblížili tomu, co umělci a inženýři chtěli, abyste slyšeli."

Vertere Dark Sabre

O Turn

Omezením inženýrství na jeho základy se dostanete blíže k původní nahrávce. Když se snažíme reprodukovat složitost hudby, je až příliš snadné zavést ještě významnější komplikaci v konstrukci audio zařízení a zavést jeden prvek, který problémy vyřeší, dokud se celý návrh nezvětší v něco ďábelsky složitého – a drahého. To není Vertereův způsob: přicházíme-li na celý problém s desetiletími zkušeností se zvukem a strojním inženýrstvím, plus úzkou spoluprací s nahrávacím a masteringovým průmyslem, ustoupíme, dlouze a tvrdě se podíváme na základy a hledáme jednoduché, elegantní řešení.

Může to znít jako jednoduchá filozofie „méně je více“, ale my se na to raději díváme takto: nejlepší audio zařízení by nemělo nic přidávat ani odstraňovat z původní nahrávky. Místo toho by to mělo ovlivňovat co nejméně a přibližovat posluchače stále blíže tomu, co umělec, producent a masteringový inženýr chtěli, abyste slyšeli.

vERTERE

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies