CH Precision SACD

Nový přehrávač CH Precision D1.5 CD/SACD, kompatibilní s MQA, se poprvé představí veřejnosti 5. a 6. listopadu na The Tokyo International Audio Show, Japan & Acoustic Gallery, 8 rue Gounod, 75017, Paříž, Francie.

Navzdory pokroku v oblasti přehrávání souborů s vysokým rozlišením zůstává optický disk referenčním standardem pro přehrávání digitální hudby. Ti, kteří předpovídají brzký zánik CD a kteří již tančili na hrobě SACD, by se možná měli podívat na nevalné zdraví vinylové LP desky, formátu, který mnozí již dávno poslali na smetiště audiohistorie. Ve skutečnosti nikdy nebylo k dispozici tolik titulů (ani formátů) CD a SACD - a nikdy nebyly tak cenově dostupné, což z nich činí nejkonzistentnější a nejstabilnější digitální zdroj, který je v současnosti k dispozici - a který se neustále vyvíjí, protože vynikající materiály a výrobní techniky neustále zlepšují výkon. Jsou zdrojem, který tu s námi bude ještě dlouhá léta, a proto se vysoce výkonný přehrávač optických disků stane základem každého špičkového audiosystému. Klíčem k tomuto tvrzení je však výraz "vysoce výkonný". V době, kdy mnohé přehrávače CD nejsou ničím víc než hotovou transportní variantou, přišroubovanou k vícevstupovému převodníku, pověst přehrávání optických disků výrazně utrpěla.

POPIS PRODUKTU
Srdcem každého přehrávače disků je samotný transportní mechanismus. Co ale dělat, když současné mechaniky na tuto práci jednoduše nestačí? Pokud jste CH Precision, postavíte si vlastní! Kritické mechanické součásti našeho patentovaného mechanicky optimalizovaného systému čtení (MORSe) jsou vyrobeny výhradně ve vlastní režii v kombinaci s. Pečlivě vybraný optický sběrač a motor jsou přesně namontovány na masivních mosazných saních, které váží téměř 1 kg. Tato vysoká hmotnost snižuje mechanickou rezonanční frekvenci modulu o několik řádů níže než u většiny jiných transportů a zároveň zajišťuje ideální protiváhu točivého momentu rotujícího disku.

Celý modul je izolován od zbytku šasi pomocí čtyř alfa-gelových izolátorů, vyladěných tak, aby filtrovaly vibrace až do frekvence střídavé sítě. To zabraňuje tomu, aby vibrace vznikající při otáčení disku pronikaly k citlivým elektronickým deskám a aby nízkofrekvenční vibrace pocházející z napájecího zdroje nebo šasi narušovaly přesné sledování laserového mechanismu.

Svorka disku je vyrobena z lehkého polymeru PEEK, který poskytuje optimální přilnavost a rozměrovou stabilitu a zajišťuje bezskluzový přenos z motoru s přímým pohonem na disk.

Podvozek, který drží tento klíčový subsystém, tvoří tuhá hliníková konstrukce o hmotnosti 2 kg, přímo spojená s těžkou základnou D1.5. To vytváří ideální mechanickou referenční základnu pro rotující části, která spolu s naším aktualizovaným systémem mechanického uzemnění účinně eliminuje mechanické rušení.

Model D1.5, postavený na masivní mechanice MORSe, je konfigurovatelný přehrávač/transport CD/SACD, přičemž architektura výstupu s klecí na karty umožňuje majitelům optimalizovat výstupní topologii podle jejich systémových požadavků, ať už potřebují přehrávač, transport nebo preferují obojí v jedné jednotce.

Standardně se dodává deska s digitálním výstupem (CH-Link HD, S/PDIF, AES/EBU a TosLink). Připojení CH-Link HD umožňuje digitální výstup materiálu s vysokým rozlišením včetně DSD přímo do převodníků C1 nebo I1. V případě přehrávání CD umožňuje D1.5 uživatelům volit mezi výstupem surového MQA (44,1 kHz/16bit) a výstupem MQB.

Je také možné osadit dvojici specializovaných, monofonních D/A převodníků s využitím našeho patentovaného algoritmu PEtER spline filter a vytvořit tak referenční přehrávač schopný přehrávat disky SACD, CD a MQA CD. Volitelná deska pro synchronizaci hodin SYNC IO umožňuje podřídit přehrávač/transport D1.5 buď hlavním hodinám DAC, nebo referenčním hodinám T1 pro dosažení optimálního výkonu. A konečně, výkon přehrávače D1.5 lze dále zvýšit použitím externího napájecího zdroje X1.

Veškeré funkce přehrávání, výstupu a uživatelského rozhraní jsou přístupné prostřednictvím koncentrického ovládání CH na předním panelu nebo vzdáleně, prostřednictvím aplikace CH Control. Velkou obrazovku AMOLED lze barevně nastavit tak, aby odrážela různé formáty zdrojů/výstupů, přičemž samotnou barvu a jas lze upravit tak, aby nabízela dokonalý soulad s ostatními jednotkami v systému. Tato flexibilita, pokud jde o konfiguraci nebo použití, spolu se snadným ovládáním činí z přehrávače D1.5 nejen nejvýkonnější, ale také nejpřizpůsobivější, nejlépe upgradovatelné a do budoucna odolné řešení pro přehrávání optických disků.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies