ELAC Solano

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Elac představuje novou modelovou řadu reprosoustav Solano navazující na 95letou tradici ruční výroby a vývoje audio komponentů a reprosoustav, které od roku 1926 vznikají v severoněmeckém Kielu. Série Elac Solano se skládá celkem ze tří modelů. Klíčovým hráčem je 2 a ½ pásmová podlahová reprosoustava Solano FS 287. S plným kmitočtovým rozsahem, od hlubokého basu až po zvonivé výšky, dokáže s lehkostí reprodukovat komorní akustické nahrávky nebo soudobou elektronickou hudbu stejně tak samozřejmě, jako crescendo velkého symfonického orchestru. Do místností, kde by vysoké reprosoustavy nechtěně strhávaly pozornost, anebo tam kde jsou jednoduše příliš rozměrné, dokonale zapadne dvoupásmový policový model Solano BS 283. Přes svou skromnou velikost upoutá překvapivě velkým zvukem, který byste od páru kompaktních reprosoustav rozhodně nečekali. Fanoušky filmů a seriálů jistě potěší možnost rozšíření sestavy o centrální reproduktor Solano CC 281. Dialogy aktérů budou tak zřetelné, jako by vystupovaly z televizní obrazovky přímo do místnosti.

Zajímavé je i to, co jinak zůstává zraku skryté. Skvělého zvuku reprosoustav Elac Solano bylo dosaženo vlastními originálními technickými řešeními a usilovnou prací inženýrů vývojového týmu v kombinaci s desítkami hodin poslechových testů. Nezkreslené pásmo vysokých tónů má na starosti reproduktor JET s membránou z kaptonové folie tenčí než lidský vlas složenou do tvaru připomínající měch akordeonu. Zvuk vzniká jejím specifickým pohybem, který je naprosto odlišný od ostatních konvenčních výškových reproduktorů. Právě díky němu jsou reprosoustavy Elac pověstné svým vzdušným a příjemným podáním výšek. Reproduktorům JET zdatně sekundují středobasové měniče AS-XR. Jejich membrána je kombinací tenkého hliníku, který je z vnitřní strany tlumen papírem. Membrána AS - Aluminium Sandwich je proto velmi lehká, tuhá a zároveň neutrální bez kontaminace zvuku nechtěným zabarvením. Reproduktory XR (eXtended Range) dokáží v porovnání s konkurenčními měniči stejné velikosti zahrát téměř o jednu oktávu širší rozsah tónů. Spojení technologií AS-XR umožňuje reprosoustavám Elac Solano reprodukovat důrazný, živý a přitom hluboký bas při zachování relativně kompaktních rozměrů.

Reprosoustavy Elac Solano jsou pod přísnou kontrolou kvality sestavovány v Německu. Jednotlivé komponenty pocházejí buď z vlastní výroby, anebo od prověřených, převážně Evropských dodavatelů. Ke všem reprosoustavám Made in Germany, včetně řady Solano, nabízí Elac rozšířenou 10letou záruční dobu. Doporučená cena páru podlahového modelu Solano FS 287 je 80 000Kč. Pár policových Solano BS 283 vyjde na 42 000Kč a center Solano CC 281 seženete za 32 000Kč. Na přání je možné policový model postavit na volitelný podlahový stojan ve stejné barvě. Pro dosažení optimálního zvukového výkonu a bezeztrátového spojení se zesilovačem výrobce doporučuje použití reproduktorové kabeláže Elac Sensible nebo Reference. V provední High Gloss Black, nebo High Gloss White jsou Elac Solano dostupné v síti autorizovaných prodejců.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies