GS3000x

Společnost Grado představuje novou řadu Statement X, která přináší čtvrtou generaci měničů X do dřevěných sluchátek GS3000x a GS1000x.
Sluchátka Grado Statement X GS3000x a GS1000x

Nové modely jsou vybaveny exotickými dřevy a vyváženými kabely.

GRADO STATEMENT X GS3000X
Vlajková loď Grado Statement X GS3000x ukrývá jejich dosud nejvýkonnější měnič v kovové komoře obklopené jediným tělem ze dřeva cocobolo. Model GSX3000x je vybaven vylepšeným 12žilovým opleteným kabelem Grado a novým hlavovým mostem a je ručně montován v Brooklynu v New Yorku.

Společnost Grado tvrdí, že model GS3000x jsou nejlépe znějící sluchátka, která vydala ve své sedmileté historii. Nový 52mm reproduktor, který je dosud největším měničem umístěným ve sluchátkách Grado, je speciálně vyladěn tak, aby "zahrnoval houževnatost cocobola a přesnost kovu". Tato konstrukce reproduktoru se vyznačuje výkonnějším magnetickým obvodem, kmitací cívkou se sníženou efektivní hmotností a překonfigurovanou membránou. Díky zvukovým vlastnostem a vrozené hmotnosti je kokosobolo pro nové reproduktory ideální. Spojili ji s kovovou vnitřní komorou, aby přidali ještě více hmoty, což jim umožňuje kontrolovat tuhost měniče. Cocobolo má nápadné vzory a barvu, které se obvykle liší pár od páru.

GRADO STATEMENT X GS1000X
Sluchátka GS1000x kombinují mahagonové a ipê dřevo a stejný 12žilový opletený kabel a nový hlavový most jako sluchátka GS3000x.

V pokračování více než dvacetileté tradice jednoho z nejvýznamnějších designů sluchátek Grado se v nyní hybridním modelu GS1000x poprvé setkávají mahagon a dřevo ipê. Mahagon je již dlouhou dobu materiálem téměř všech dřevěných sluchátek a gramofonových vložek Grado, takže jeho kombinace se dřevem, které dosud nebylo u značky Grado použito, vyžadovala křehkou rovnováhu.

Společnost Grado nám k tomu říká následující: "Mahagon stále vyzařuje teplo a texturu, zatímco ipê zlepšuje strukturální integritu zvuku procházejícího zrny pouzdra".

"Vzpomínám si, jak jsem si před desítkami let zkoušel první sluchátka GS1000, když můj táta (John Grado) přinesl první pár nahoru z pracovního stolu," říká Jonathan Grado. "Bylo mi sedm nebo osm a spolkly mi hlavu. To, že dnes mají již čtvrtou generaci, svědčí o designu původních GS1000. A jsem si jistý, že tu fotku má někde moje máma."

OVLADAČE GRADO X
Za třicet let vydala společnost Grado Labs pouze čtyři generace měničů, tedy reproduktorů uvnitř sluchátek. Společnost Grado se vyhýbá každoročním aktualizačním cyklům "jen tak" a dbá na to, aby nové měniče do svých sluchátek umisťovala pouze v případě významného upgradu. Měniče X přinášejí do vnitřního prostoru sluchátek GS3000x a GS1000x zcela přepracovaný reproduktor. Každý z nich je speciálně vyladěn pro dřevěnou skříň, ve které se nachází.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies