Bose Smart Soundbar 900

Bose uvádí na evropský trh Smart Soundbar 900 — reproduktor s filmovým zvukem Dolby Atmos®, který dokáže pomocí vlastních patentovaných technologií vytvořit z jednoho místa pod televizorem působivý prostorový zvuk. Dialogy, zvukové efekty i hudební nástroje uslyší tak diváci přesně tam, kam je filmoví tvůrci zasadili. A to nejen ze stran či zezadu, ale také shora. Všechny unikátní technologie ukrývá Smart Soundbar 900, který se s televizorem díky použitému rozhraní HDMI eARC propojuje jediným kabelem, v elegantním pouzdru. Tento výkonný all-in-one reproduktor je také vybaven rozhraními Wi-Fi® a Bluetooth®, k hlasovému ovládání umožňuje využít služeb Google Assistant a Amazon Alexa (v našem regionu nejsou zatím podporovány) a pro propojení s dalšími domácími reproduktory a vytvoření komplexního domácího audiosystému hrajícího ve více místnostech nabízí kompatibilitu s vlastním chytrým systémem reproduktorů Bose Home Speaker a také se Spotify Connect a AirPlay 2. Díky tomu umožňuje soundbar s využitím aplikace Bose Music navázané na populární internetové streamovací služby (například Spotify) přehrávat hudbu přímo z internetu bez závislosti na dosahu Bluetooth mezi telefonem a reproduktorem. Nejnáročnější uživatelé, kteří vyžadují ještě intenzivnější prostor a hlasitější basy, mohou soundbar rozšířit o samostatně prodávaný bezdrátový subwoofer a zadní efektové reproduktory Bose.

Prostorový zvuk Dolby Atmos®
Dolby Atmos® je technologie, která umožňuje tvůrcům filmů a hudby umístit každý jednotlivý zvuk či nástroj do prostoru přesně tam, kde má být slyšet a propojit tak dokonale obrazový a zvukový zážitek. K předchozím prostorovým audio technologiím přidává třetí rozměr – zvuky směřující k uším diváka shora. Uživatelé se tak mohou ocitnout doslova uprostřed dění a prožít v obývacím pokoji špičkový zážitek domácí zábavy. Letící vrtulník uslyší diváci skutečně nad hlavou a zvuk běžících postav ze stran. Stejně tak i během koncertu je slyšet přené umístění nástrojů i zpěvu v závislosti na záběru kamery. Pokud není daný film doplněn zvukovou stopou Dolby Atmos, podání prostoru přebírá technologie Bose TrueSpace™, která prostor vytváří na základě speciálních algoritmů. Další technologie Bose QuietPort™ zajišťuje optimální podání nezkreslených basů i při vysoké hlasitosti.
K vytvoření virtuálního prostorového zvuku bez použití reproduktorů po stranách a za uživatelem využívá Bose Smart Soundbar 900 speciální tlakové měniče a systém kalibrace ADAPTiQ, který upraví při instalaci soundbaru pomocí dodaného mikrofonu audio vlastnosti přesně podle dané místnosti a nejčastěji používaného poslechového místa. Exkluzivní technologie Bose Voice4Video™ rozšiřuje možnosti asistenta Alexa a kromě hlasového ovládání soundbaru umožňuje jedním hlasovým příkazem také zapnout a ovládat televizor nebo kabelový či satelitní box. Díky Bose QuietPort™ poskytuje soundbar výjimečný basový výkon prakticky bez zkreslení při jakékoli hlasitosti.

Velikost, design a ceny
Soundbar 900 je k dispozici v černém a bílém provedení. Štíhlý design reproduktoru vysokého jen přibližně 5,8 cm, hlubokého asi 10,2 cm a dlouhého 104 cm se ideálně hodí pro instalaci s televizory o úhlopříčce 50" a většími. Charakterizují ho čisté linie s oválnými rohy, leštěná vrchní deska z tvrzeného skla odolného proti nárazu a přední kovová mřížka. Na našem trhu bude k dostání na přelomu března a dubna letošního roku za koncovou doporučenou cenu 25 490 Kč.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies