Hisense 65U8QF

Přetiskujeme zprávu společnosti Hisense:

Seznamte se s vlajkovou lodí společnosti Hisense na českém trhu v kategorii 4K ULED TV pro rok 2020, televizory řady U8QF. Díky několika desítkám patentovaných technologií a inovované ULED obrazovce s vrstvou kvantových teček nabízejí tyto TV brilantní obraz s přirozenými barvami, špičkovým kontrastem i ostrostí. Plynulý pohyb objektů v dynamických scénách zabezpečí panel o frekvenci 120 Hz. Nové TV využívají přímé podsvícení obrazovky Full Array Direct LED pro věrný obraz ve dne i v noci a široký pozorovací úhel. 180 zón lokálního stmívaní navíc přináší hlubší černou. O intenzivní zvukový zážitek se postará vestavěná reprosoustava JBL Audio s prostorovou technologií Dolby Atmos, o dokonale živé scény v tmavých i světlých částech obrazu technologie Dolby Vision a HDR10 +, kterou tyto televizory podporují. Nejvyspělejší technologie, dosud spojené pouze s prémiovými ULED televizory, se nyní zpřístupňují širokému trhu za dostupné ceny. Televizory řady U8QF, které zaujmou i elegantním designem, budou k dispozici už v průběhu července ve velikostech obrazovky 55 a 65 palců za doporučené ceny v rozmezí 24 990 Kč až 32 990 Kč. Vyrábějí se v Plzni. Samozřejmě splňují nové standardy pro pozemní vysílání DVB-T2.

Špičková kvalita, vynikající cena.
Nádherná příroda, strhující sportovní výkony, prchavé filmové scény plné detailů. Kolikrát jste si přáli mít chytrý televizor, který dokáže věrně zobrazit všechny přírodní krásy i okamžiky před kamerou? A nabídnout vedle vynikajícího obrazu i skvělý zvuk, abyste se do sledovaného obsahu naprosto ponořili?

Nové ULED TV Hisense to všechno do puntíku splňují. Navíc dobře vypadají – obrazovka s minimalistickým kovovým rámečkem je posazena na centrálním stojanu ve tvaru písmene V, který poskytuje solidní oporu a vystačí si se skříňkou nebo poličkou o minimální šířce. TV lze samozřejmě instalovat i na stěnu.

Prostřednictvím chytrých funkcí a vlastního rychlého a intuitivního systému VIDAA U se můžete snadno připojit ke všemu, co máte rádi a na čem vám záleží – streamovaným filmům, hrám, videím i fotografiím, a to i přes mobil. Navíc za ceny, které jsou v dané kvalitativní kategorii, tedy při špičkové technologické úrovni, designu a vybavenosti chytrými funkcemi, velmi výhodné.

Obrazovka s technologií Quantum Dot. To je bílá o vysoké čistotě a věrný obraz i ve dne.
Televizory s Quantum Dot využívají jako součást LCD panelu vylepšený systém barevných filtrů (kvantových teček), díky němuž dokážou zobrazit více barev, a tak poskytnout reálnější obraz než běžné televizory. A co je vlastně kvantová tečka? Jedná se o polovodičové nanokrystaly z roztoků, jejichž velikost sahá od 2 do 10 nm. Kvantové tečky dokáží pohlcovat a vyzařovat barevné světlo; barva světla přitom závisí na velikosti a tvaru teček. Například nejmenší krystal o velikosti 2 nm vyzařuje modré světlo, větší krystaly zelenou, žlutou atd. a největší krystaly o velikosti 10 nm září červeně. Vyzařovaná barva je velmi stabilní a čistá. Díky tomu dokáží nové ULED TV Hisense, které mají obrazovky vybavené právě technologií Quantum Dot, přesněji zobrazit nejširší škálu barev a bílé světlo o vysoké čistotě.
A protože mají vysoký jas, nabídnou brilantní obraz nejen v noci, nebo při zatažených závěsech, ale i ve dne, kdy je místnost plná světla. Navíc se širokým pozorovacím úhlem.

Klíčové ULED technologie a jejich přínos pro diváka
ULED neboli Ultra LED je termín, který výrobce Hisense používá pro soubor 20 různých patentů kolem čtyř klíčových oblastí, jimiž jsou: HDR, WCG, Local Dimming (lokální stmívání) a MEMC. Co tyto technologie znamenají, a hlavně, k čemu jsou dobré?

HDR (vysoký dynamický rozsah) je zcela zásadní inovací na poli televizorů, srovnatelnou s přechodem na Full HD. Obraz získá – díky rozšířené reprodukci detailů v tmavých i světlých částech obrazu současně – větší dynamiku a přirozenější podání. ULED televize Hisense disponují nejvyspělejší evolucí v podobě technologie Dolby Vision™.

Ultraširoký barevný gamut (WCG) umožňuje rozšířené barevné podání bez přesycených barev. Ultra Local Dimming přináší hlubokou černou a dokonalý kontrast řízeným lokálním stmíváním podsvícení panelu – ten je v případě ULED TV Hisense modelového roku 2020 podsvícen celý, jedná se tedy o přímé, tzv. Full Array podsvícení, nikoliv nepravé, tzv. Edge podsvícení pouze při krajích nebo v malé části obrazovky. Rozdíl v kvalitě obrazu je značný.

A čtvrtou oblastí je Ultra Smooth Motion Rate (HFR), který používá vyšší vnitřní obnovovací rychlost snímků (až 120 Hz) s vkládáním dalšího mezisnímku (MEMC). Tím se dosáhne ostřejšího ohraničení při rychlých pohybech kamery, zejména u sportovních přenosů nebo akčních scén.

Co je nové oproti předchozí řadě U8B?
Nové televizory Hisense řady U8QF přinášejí pět zásadních novinek. Předně používají inovované ULED obrazovky s vrstvou kvantových teček, které jsou nově podsvícené celé – jedná se tedy o přímé, tzv. Full Array podsvícení, nikoliv nepravé, tzv. Edge podsvícení pouze při krajích nebo v malé části obrazovky. Tato změna zaručuje věrný obraz ve dne i v noci a široký pozorovací úhel. Nové obrazovky mají výrazně vyšší počet zón lokálního stmívání, a sice 180 oproti původním 16, a nabízejí proto skutečně hlubokou černou. Nové televizory jsou navíc vybaveny značkovým audiosystémem JBL s předními reproduktory pro dokonalý zvuk. Dalšího skokového vylepšení se dočkal i vlastní operační systém Hisense VIDAA U4.0, který nově nabízí i herní mód.

Hisense 65U8QF
Nový 4K Ultra HD televizor Hisense 65U8Q s úhlopříčkou 65“ (165 cm) se může pochlubit špičkovými technologiemi i elegantním designem za skvělou cenu. Používá přímé podsvícené celé obrazovky pomocí Quantum Dot a technologii Local Dimming se 180 nezávislými stmívacími zónami, díky níž dokáže věrně zobrazit nejširší škálu barev a bílé světlo o vysoké čistotě. Navíc se širokým pozorovacím úhlem.

Používá rychlý čtyřjádrový procesor. Má špičkový jas 1 000 nitů, díky němuž poskytuje brilantní obraz i za dne bez zastínění. Podporuje ultraširoký barevný gamut (DCI-P3 / Rec.2020) a tak nabízí rozšířené barevné podání bez přesycených barev. Technologie HDR, tedy vysoký dynamický rozsah (s podporovanými standardy HDR10, Hybrid Log-Gamma, HDR10 + a Dolby Vision) zase zajišťuje rozšířenou reprodukci detailů v tmavých i světlých částech obrazu současně, větší dynamiku a přirozenější podání obrazu. Používá vyšší vnitřní rychlost zobrazení snímků (až 120 Hz) s vkládáním dalšího mezisnímku (MEMC) i do formátů s progresivním řádkováním, které je v DVB-T2 šířeno i u nás. Tím zajistí plynulý a ostřeji ohraničený obraz i při rychlých pohybech kamery, zejména u sportovních přenosů nebo akčních scénách.

Televizor má zvukový systém JBL Audio založený na stereofonních předních reproduktorech a 20W zesílení. Podporuje Dolby Atmos, a s vestavěným interním dekódováním a aplikací psychoakustického zpracování poskytuje pohlcující zvukovou technologii, kterou znáte z kina.

Využívá, stejně jako ostatní chytré TV Hisense, vlastní inteligentní platformu VIDAA U 4.0, která je jednoduchá, čistá, intuitivní a pohotová a nabízí podporu pro řadu streamovaných služeb, včetně YouTube, Netflix a Amazon Prime. Umožňuje využívat velké množství předinstalovaných aplikací včetně českých (VOYO, Filmbox Live, Lepší.TV, SLEDOVÁNÍ TV, Stream.cz ad.).

Na zadní straně TV najdete čtyři vstupy HDMI 2.0, dva porty USB 2.0, CI (slot pro společné rozhraní), duální RF tunery, optický digitální výstup a ethernetový port. K dispozici je také vestavěné rozhraní Bluetooth a rychlé dvoupásmové Wi-Fi pro bezdrátová připojení. Samozřejmě podporuje nový standard pozemního vysílání DVB-T2. Vyrábí se v Plzni. Doporučená cena je 32 990 Kč.

Hisense 55U8QF – stejně vybavená TV s úhlopříčkou 55“
Pokud hledáte tutéž kvalitu se všemi možnostmi konektivity, ale v o něco menší velikosti 55“ (138 cm) například do bytu, sáhněte po televizoru Hisense 55U8QF. Doporučená cena je 24 990 Kč.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies