Triode Lab 45 RSR

Kanadské TRIODE LAB (z Toronta v provincii Ontario, velikostí takové dvě Prahy) si prosím neplést s japonskými Triode - FROM JAPAN WITH LOVE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení (z města Koshigaya, velikostí takové Brno v prefktuře Saitama) i když doporučeníhodné vyzkoušet k poslechu jsou výrobky obou společností, jen pokrývají trochu jiné cenové pásmo. Kanaďané nabízí 4 Watty za 44.000 US$, ale zas zvukové úrovně "absolutno". Těžký to život audiofila..

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Na co se to díváte:

¤ Kompletní sada transformátorů Hashimoto
¤ Výstupní transformátory Hashimoto 30W - Rozhodli jsme se pro transformátor s vyšší impedancí pro lepší výšky a definice, menší výstupní výkon - ale to je to, co každý chce, když jde o 45. Je také konzistentnější a shovívavější, když elektronky stárnou. Ale je to absolutní zvuk, po kterém toužíme.
¤ Duální transformátory Hashimoto Choke – jeden napájí provoz a jeden napájí elektronky), navazující na své specializované duální vysoce kvalitní Mundorf M-Lytic Ecaps
¤ Výkonový transformátor Hashimoto 45/2A3 (Nejlepší druh výkonového transformátoru pro aplikaci 2A3 v současnosti a přináší podstatná vylepšení aplikací AC vyhřívaných 45/2A3, je nejen tišší, ale zní lépe!)
¤ Celá konstrukce je pouze a výhradně na čistě měděném šasi
¤ Rectified/Voiced by Mullard GZ32/ Sophia Electric Aqua 274B (lze použít 5AR4/5V4/5U4/5T4 atd.)
¤ Použité komponenty: Cardas RCA / sloupek 0-4-8-16, Mundorf Silver v olejových uzávěrech, Furutech AC Inlet IEC, QQQ Japonské zdířky trubek...atd. Kterákoli špičková součástka vám vyhovuje!
Rozměry: 18" x 12" x 2"
MSRP - $ 38,000 USD Pár s plnou sadou Hashimoto 8 ks transformátorů
Cena VČETNĚ 2" pěnové klenby/trojvrstvé kartonové krabice/ doprava pouze přivázaná na paletě.
Celosvětová přeprava včetně Air Canada Cargo.

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Rozhodně doporučujeme (obecné pravidlo) jít do verze s balíčkem napájecího zdroje EVO:
¤ Vstupní uzávěry upgradovány na spojkové uzávěry Mundorf EVO SILVER GOLD OIL.
¤ Furutech Carbon Fiber Vázací sloupky 0-4-8-16
¤ Velké tlumivky HASHIMOTO (Sansui).
¤ Velké výkonové transformátory HASHIMOTO (Sansui).
¤ Nové vylepšení napájecího zdroje RSR EVO (není k dispozici u předchozích RS/RSR), které má u ostatních modelů RS/RSR přídavný obvod Double-Pi DC Link spolu s uspořádáním Dual Choke Transformers pro další tišší provoz, hladší start a efektivnější / stabilní provoz. Dva Rubycon USA 500V+ Ecaps a jeden Wima Germany DC Link 10 uf / 600V Cap se používají na vrcholu každého (dvojitého) tlumivkového transformátoru.
¤ Dodatečný vylepšený obvod super-usměrňovače pro 45 RSR pro nejmenší pokles výkonu a konzistenci

Triode Lab 45 RSR

Doporučená cena: 44.000 USD (s balíčkem napájecího zdroje EVO a jako vždy - varianty s "lepšími" zdroji, je-li to finančně možné, vždy berte; je to v oboru Hi-Fi víceméně pravidlo axiom princip zákon; a ještě jednou jako vždy - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Nenene to není konec, Triode Lab 45 aneb Parallel Single Ended Triode Mono Amplifiers (V1/Original) je jen "původní" verze z roku 2016, ale jsou tu další. A je to dokonce vyšší výkon za menší cenu, aneb zde titulek 5,1 Wattu za 28.000 USD:

Triode Lab 45 RSR

45M-II RSR (debut 2021) Parallel Single Ended Triode Mono Amplifiers

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Na obr. výše je nová varianta RSR Mono-Blocks, jeden z vlajkových modelů Triode Lab 45 Triode. Je v nabídce spolu spůvodním 45 RSR (V1), s úplně jiným (jinak znějícím) charakterem / stylem. Maximální výkon se (v procentech) razantně zvýšil na  5,1 Watt třídy A (měřeno s limitovanou edicí EML Mesh Globe Bottle, NOS 5T4 Rectifier)

Jaký je rozdíl oproti původní 45 RSR? (další z firemních interních zdrojů):
Možná to není zlepšení oproti specifikacím a měřením. Tento novější 45M-II RSR má spíše jiný druh „chuť“ a za nižší cenu bez použití drahého čistě měděného šasi.

Používám některé z mnoha oblíbených elektonek předzesilovače, místo oblíbeného benchmarkového typu elektronek, které  používá skoro každý, jako je 12AX7/12BH7 (je to dobré nebo nejlepší na papíře, ale chci něco víc jedinečného a speciálního). Tentokrát používám 6h30, kterou někteří nazývají „Super-trioda“. I když je to úžasně znějící elektronka, osobně se mi moc líbí - používáme ji k výrobě zesilovačů SET téměř 20 let - se skvělými výsledky. 6h30 je elekt. velmi výkonná, ale má to i nějakou nevýhodu? Většina ostatních výrobců a prodejců elektronek vám to pravděpodobně neřekne, ale protože je velmi výkonný (příliš výkonný), jeho předmět (snadno) zachycuje hluk ze vzduchu, méně kvalitní konstrukce obvodu jistě způsobí problémy/ hluk a výsledkem je špatné měření a výkon. Zde byl na tomto monobloku 45M-II RSR přidán další vylepšený zemnící obvod (ve srovnání se všemi 6h30 SET zesilovači v minulosti), aby byl zajištěn co nejtišší provoz, a také s vlastním velkým kondenzátorem pro správné napájení. vedle něj pro připojení na nejkratší vzdálenost. Stručně řečeno, bylo to tiché a skvělé s naším předchozím designem ovladače 6h30 pro zesilovače SET, ale nyní je to nové nejlepší!

CV181/6SN7. Jako mnoho zkušených tubefilů se i tento snadno stane jejich oblíbeným. Se svým sladkým vzdušným zvukem trubice z minulosti. Je těžké nemít to rád. Je to starší design a není tišší než nové 9pinové elektronky předzesilovače (12AU7/12AT7/12X7,6922/6DJ8…atd), ale to může být to, co dělá CV181/6SN7 atraktivní (někteří říkají, že když je příliš bezchybný, nedokonalost dělá to dokonalé), věk a zralá krása. Nová produkce CV181 se nám také moc líbí a zdá se, že je lepší volbou než většina ostatních nových verzí 6SN7. Zvuk stranou, mnoho nových 6SN7 je měřeno jako mikrofonní nebo hlučné a jen málo nebo pravděpodobně žádný je lepší než CV181. Když jsme přinesli jednu z prémiových značek nové elektronky 6SN7, 6 z 10 bylo testováno na mikrofon - pak to musíme uvést. Na druhou stranu, nová produkce CV181 je čistě navržena pro „high end / hifi lampové zesilovače“ a prošla přísnými sluchovými testy s nejlepšími ušima na světě. Kdežto nové 6SN7 jsou pouze pro instrumentální zesilovače a průmyslové použití.

Takže nyní je celá sekce předzesilovače zapojena ručně, v našem obvyklém 3D vysoce kvalitním řemeslném standardu. Celé napájení je také P2P. Pokud tedy hledáte ten návykový, průhledný/vzdušný typ lampového zvuku, je to verze pro vás. V1 je spíše moderní špičkový zvuk, absolutní výkon a specifikace, výjimečné výšky/basy a zvuková scéna, ale může mít méně eufonického triodového zvuku v hlavě lidí. Je to dva druhy krasavců a novějším elektrofilům SET nepřijdou jen v jednom druhu zvuku (zněly podobně - protože mají stejnou průměrnou kvalitu). SET má také mnoho různých zvukových přednesů ;-) Od různých kombinací elektronek, různých obvodů a různých režimů a transformátorů až po výběr dílů/caps - jen jedna položka na stejném zesilovači vyměněná za něco jiného může znít úplně odlišný. Takže každý model našich zesilovačů je doslova vyladěný / vyjádřený přesně tak, jak jsme to chtěli - a jakmile nás požádáte o použití jiné značky spojovacích čepiček - doslova jste změnili kurz.

Byl přidán extra velký napájecí zdroj Mundorf ECAP (ve srovnání s V1), aby se přední část napájela jednotlivě pro optimální napájení a nejkratší vzdálenost, protože přední část chceme být co nejtišší (představte si nejtmavší místo, kde je vidět hvězdy jsou vždy lepší). Celý napájecí zdroj zůstává stejný jako u V1, s naší duální tlumivkou a dvojitým uspořádáním „big caps“ - standardní uspořádání napájení pro všechny zesilovače řady RS/RSR. Také všechny pasivní díly používají nejvyšší 1% odpory a prémiové E-caps nebo značky, které používáme již několik desetiletí, což dokazuje jejich odolnost a spolehlivost (takže znovu, neříkejte nám, abychom použili jinou značku hifi značka pasivních dílů - pak to není tak, jak jsme chtěli, aby to znělo a hrálo se). Někteří novější lidé se nás často ptají, proč nepoužít novou značku HIFI odporů a krytek? No, jsem si jistý, že nevědí, jak je důležitá spolehlivost / také potřeba konzistence dobrého zvuku u většiny reproduktorů. Přesnost je dalším důležitým prvkem u pasivních dílů mimo spolehlivost. Použijeme pouze ty nejlepší a autentické díly, které obstály v době. Protože naše zesilovače jsou vyrobeny tak, aby vydržely desítky let a bez problémů! (a ve skutečnosti se mnoho novějších hifi dílů vyrábí v malých objemech - s vyšším rizikem spolehlivosti).

Nová platforma „EVO-Chassis“. Je vyroben z vysoce kvalitních hliníkových plechů kosmické kvality. Takže to není tak těžké jako čistě měděné šasi jako u V1. Jako všechna nejlepší sportovní auta a super auta – všechny jsou vyrobeny ze stejného lehkého hliníkového materiálu. Lehký a silný je rovnice. A právě vám ušetříme velký balík peněz, od čisté mědi po vysoce kvalitní hliník.

Triode Lab 45 RSR

Triode Lab 45 RSR

Doporučená cena: 28.000 USD

Triode Lab 45 RSR 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies