PSB

Společnost, kterou v roce 1974 založil její dlouholetý šéfkonstruktér Paul Barton, původně vyvinula reproduktory Passif II v době, kdy jeho počáteční akustický výzkum vedl k vytvoření filozofie designu PSB. Model Passif II byl prvním modelem, který tyto principy zahrnoval a demonstroval to, co je dnes oceňováno jako charakteristický zvuk značky "True to Nature". Nový model Passif 50, který vzdává hold modelu Passif II, představuje odkaz PSB, který zůstal silný po celých 50 let inovací reproduktorů - řadu výrobků vyznačujících se tonální přesností, prostorovým realismem a svobodou od zkreslení.

Jako projev vděčnosti oddané fanouškovské základně značky bude prvních 500 prodaných kusů modelu Passif 50 obsahovat ručně psaný dopis od Paula Bartona a QR kód s nabídkou na získání dárkového balíčku, který obsahuje batoh z bavlněného plátna, dvouplášťovou láhev na vodu a pamětní klíčenku.

Model Passif 50 je vybaven prvky inspirovanými sedmdesátými lety, jako je skříň z otevřené ořechové dýhy, magneticky připevněné mřížky z tkané látky a vyhrazené stojany. Reproduktor vyvolává svými retro detaily pocit nostalgie a zároveň je vyroben z moderních materiálů, které odpovídají současnému vkusu. Mezi další jedinečné ozdoby patří vytahovací jazýček na přední mřížce, na kterém je retro logo PSB - původně ručně nakreslené Paulem v hodinách zeměpisu na střední škole - a plaketa na zadním panelu zdobená javorovým listem s nápisem: "Passif 50 - 1972-2022".

Design modelu Passif 50 odráží jeho slavného předchůdce ze 70. let, ale obsahuje nejnovější komponenty na úrovni vlajkových lodí a těží z 50 let akustického výzkumu. Výsledkem je reproduktor s klasickým vzhledem 70. let, který však dosahuje výkonové úrovně daleko přesahující možnosti jeho předchůdců.

Titanový výškový reproduktor s 1" kopulkou využívá výkonný neodymový magnet a ferrofluidové tlumení, což zajišťuje vyšší výkon, lepší přenos výkonu a nižší zkreslení. Fázový konektor před kopulkou výškového reproduktoru usměrňuje výstup výškového reproduktoru a zajišťuje tak široký a konzistentní rozptyl daleko za tradičním poslechovým oknem. Výsledkem je reproduktor, který vytváří širokou a hlubokou zvukovou scénu s velmi ostrým zobrazením, které není závislé na přesné poslechové pozici. Plstěná podložka obklopující výškový reproduktor minimalizuje difrakci na okrajích, čímž se zlepšuje transparentnost a stabilnější zobrazování.

6,5" woofer a 8" pasivní zářič mají odlévané hliníkové koše, které odolávají ohýbání, a opilované gumové obaly, které tlumí rezonance membrány, což vede k hladší odezvě a nižšímu zkreslení. Značné inženýrské úsilí bylo investováno do zdokonalení interakce mezi wooferem a pasivním zářičem. Výsledkem je stav dokonalé rovnováhy jejich protichůdných sil.

Všechny spoje v silně vyztužené skříni jsou zkrácené, což zlepšuje lícování a povrchovou úpravu a snižuje vibrace skříně. Passif 50 je vybaven dvěma pěticestnými vazebními sloupky a lze jej zapojit do dvou nebo dvoulampového zapojení. Každý reproduktor je vybaven jedinečnými designovými prvky k 50. výročí, včetně původního loga PSB a taháku na mřížce a plakety na zadním panelu s nápisem "Passif 50 - 1972-2022", kterou zdobí javorový list.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies