Přetiskujeme zprávu společnosti Altei:

Gramofonové přenosky ZYX ULTIMATE
Japonský výrobce špičkových elektrodynamických gramofonových přenosek ZYX přichází s inovovanou řadou gramofonových přenosek nazvanou Ultimate.

Řešení všech přenosek, které opět vytvořil pan Hisayoshi Nakatsuka vychází z myšlenek, souvisejících se snahou eliminovat „časová zkreslení" v procesu přeměny mechanické informace z drážky gramofonové desky na elektrický signál. Jednotlivé modely řady se od sebe odlišují v míře, s jakou se blíží ideálnímu řešení. Tato míra souvisí s cenou použitého materiálu a realizovaného řešení, což se pak přímo promítá do výsledné ceny výrobku. U všech typů však byl zachován požadavek na maximální uspokojení posluchače a z tohoto důvodu se striktně dodržují základní principy vedoucí k redukci všech druhů zkreslení a k dosažení co nejvyváženější prostorové reprodukce. Při vývoji řešení snímacích systémů dospěli inženýři u ZYXu k celé řadě unikátních řešení, z nichž sedm je v současné době chráněno světovými průmyslovými patenty. Naprostou špičkou je potom přenoska ULTIMATE DIAMOND, která používá celou chvějku s hrotem vybroušenou z diamantu jejíž cena se rovná ceně kompaktního automobilu.

ULTIMATE 100 - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, linearizovaný magnetický obvod, vinutí z čisté mědi, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

ULTIMATE AIRY - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken, magnetický obvod s nulovou rezistencí, dvojité pouzdro pro potlačení rezonancí, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi >30dB.

ULTIMATE 4D - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken, dvojité pouzdro pro potlačení rezonancí, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

ULTIMATE OMEGA - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken C1000, pouzdro pro potlačení rezonancí s lazuritovou vyvažovací kuličkou, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, impedance 4 (L) nebo 8 (H) Ohmů, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

ULTIMATE DYNAMIC -MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken C1000, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, cívka na nemagnetické kostře, vinutí z čisté mědi, impedance 12 Ohmů, výstupní úroveň 0,15mV, rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

ULTIMATE DIAMOND - MC "Real Stereo" systém, chvějka z přírodního diamantu, pouzdro s potlačením rezonancí s lazuritovou vyvažovací kuličkou, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, impedance 4 (L) nebo 8 (H) Ohmů, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

Více na https://www.altei.cz/high-end-av/zyx/ 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies