Ideon

Jak by Zeus poslouchal hudbu dnes? Vzhledem k inspiraci společnosti Ideon Audio by měla být odpověď jasná: Název společnosti vychází z řecké mytologie, protože Rhea vychovávala svého syna Dia v jeskyni Ideon Andron na Krétě. Toto místo má prý velkou moc a jeho kouzlo je slyšet ve všech produktech Ideon Audio.

Pro úspěch společnosti je však rozhodující lidská vynalézavost: hlavní vývojář Vassilis Tounas vyvinul svůj první vlastní FM vysílač ve 14 letech a později navrhl midi periferie pro Amigu. V roce 1990 postavil svůj první D/A převodník: byl položen základ pro pozdější založení společnosti Ideon Audio.

Celý tým spojuje bezpodmínečná láska k hudbě, počínaje zakladateli společnosti: Všichni čtyři zakládající členové opustili renomované a vysoce placené pozice, aby společně uskutečnili svůj sen. Tato vášeň je dodnes základem filozofie Ideon Audio a je slyšet v každém produktu. Aby byla zaručena nejvyšší kvalita, je každý výrobek kompletně vyvinut a sestaven ručně; každá součástka, i ta nejmenší, je pečlivě vybrána a přísně testována. Tak vznikají hi-fi komponenty pro digitální svět, které jsou technicky na nejvyšší úrovni a zároveň zohledňují emocionalitu hudby. Recept na úspěch, jak potvrzují spokojení zákazníci a nadšené recenze.

Velkým třeskem pro Ideon Audio byl takříkajíc D/A převodník Ayazi, který byl již tehdy průkopníkem v oblasti předností, jimž je Ideon Audio věrný dodnes: Přenést skutečnou duši hudby se všemi jejími nuancemi, bez kompromisů a zbytečných příkras, se zvukem, který hraje vysoko nad aktuální cenovou hladinou. S převodníkem Ayazi mk2 mohou zákazníci stále objevovat hudební kouzlo, které Ayazi vyvolává z digitálních dat a reprodukuje je s vynikající dynamikou a výjimečnou absencí zkreslení a šumu. K tomu slouží dva vysoce přesné oscilátory Crystek CCHD-957, které společně účinně eliminují jitter. Pro extrémně čisté a velkoryse dimenzované napájení je instalován plnohodnotný toroidní transformátor a četné kondenzátory.

Aktuálním vrcholem portfolia Ideon audio je řada Absolute, jejíž název říká vše: Absolutní snaha o nejvyšší kvalitu, absolutně žádné kompromisy - absolutní zjevení. Přehrávač Absolute Stream přehrává hudbu z externích pevných disků a zařízení NAS i ze streamovacích služeb a lze jej použít také jako můstek Roon Bridge. Uvnitř 22kilogramové skříně, která je vyfrézována z jediného bloku hliníku, je vše navrženo pro nezkreslenou a realistickou reprodukci digitální hudby. Za zmínku stojí zejména speciálně navržený přetaktovací obvod s femto architekturou, který spolehlivě eliminuje jitter a je upgradovatelný pro maximální zabezpečení do budoucna.

Společnost Ideon Audio vyhlásila s přístrojem Absolute Time Reclocker válku lineárnímu i nelineárnímu zkreslení a šumu. Absolute Time je vybaven samostatnými vstupy a výstupy pro USB a SPDIF a byl navržen s jediným cílem: Aby převodník D/A dostal co nejlepší a naprosto čistý signál. Reklocker je vybaven speciálně vyvinutými femtohodinami, které korigují signál na vstupu i výstupu a zaručují fázově správný přenos bez znatelného zpoždění. Ideon Audio si samozřejmě neodpustil možnost upgradu, čistý, naddimenzovaný napájecí zdroj a pevný, frézovaný hliníkový kryt. Výsledek všech těchto snah musí být slyšet: Absolute Time posouvá i extrémně kvalitní přehrávací řetězce na zcela novou úroveň a dodává hudbě ještě více živosti, čistoty a detailů.

Srdcem řady Absolute je převodník Absolute Epsilon. Pokud hledáte nejvyšší úroveň digitální reprodukce hudby, tento průkopnický převodník musíte mít. Díky jedinečnému dynamickému rozsahu až 140 decibelů u 32bitového 8kanálového převodníku D/A nastavuje převodník Absolute DAC nové standardy. Modulární konstrukce zároveň zaručuje snadnou modernizaci v případě, že nový technický vývoj umožní ještě vyšší výkon. V 26kilogramovém hliníkovém pouzdře je umístěn čip ESS ES9038PRO, pro který společnost Ideon Audio vyvinula vlastní software.

Požadavek na nejvyšší kvalitu však začíná již na vstupu: Speciálně navržený vstup USB Ideon Audio Triple Distillation eliminuje digitální šum již od samého počátku. Tři z nejlepších dostupných femto hodin s velmi nízkým jitterem zaručují přesný a fázově správný signál. Masivní 17stupňový napájecí zdroj poskytuje všem komponentám dostatek čistého napájení. To vše vrcholí ve vyvážené výstupní sekci se čtyřmi analogovými výstupy bez kondenzátorů v signálové cestě a každý s vlastním napájením. Ideon Audio důsledně používá pouze ty nejkvalitnější komponenty, které byly pečlivě vybrány a intenzivně testovány. V kombinaci s dlouholetými zkušenostmi v oblasti zpracování digitálního signálu je převodník Absolute Epsilon produktem, jehož zvuk nemá obdoby a který posluchačům umožňuje vychutnat si digitální hudbu jako nikdy předtím.

Německý distributor CM-Audio převzal výhradní distribuci produktů Ideon Audio pro Německo a nabízí všem zájemcům o uvedení řady Absolute na trh nabídku, kterou nemohou odmítnout: Kdo si v prvním roce zakoupí produkt řady Absolute, získá na své zařízení doživotní záruku zdarma. Ideon Audio a CM-Audio tím zdůrazňují, že vysoce kvalitní výrobky by měly přinášet potěšení po dlouhá léta a desetiletí. Každý kupující, který si zakoupí produkt Ideon Audio Absolute prostřednictvím distribuce CM-Audio do 31.12.2023, musí svůj produkt pouze zaregistrovat, aby získal doživotní záruku.

Všechny produkty Ideon Audio mají společné to, že pomáhají každé hi-fi sestavě dosáhnout zcela nových zvukových výšin při přehrávání digitální hudby. Jsou například vynikajícími partnery pro referenční hudební servery Antipodes Audio - skutečný tým snů! Kromě Ayazi a řady Absolute má Ideon Audio ve svém portfoliu další produkty v různých cenových relacích pro milovníky digitální reprodukce hudby. Kompletní nabídku, jakož i technické údaje a další informace o všech zařízeních naleznete na stránkách http://ideon-audio.de a https://www.cm-audio.net/ideon-audio.

Všechny produkty Ideon Audio jsou v Německu distribuovány výhradně společností CM-Audio a jsou okamžitě k dispozici v obchodech. Doporučené maloobchodní ceny jsou:

Absolute Epsilon DAC: 41 200 eur
Absolute Stream: 17 800 eur
Absolutní čas: 18 900 eur
IΩN DAC a předzesilovač: 18 400 eur
IΩN DAC: 15.900 Euro
Ayazi mk2 DAC: 3.300 Euro
3R Master Time Black Star: 3.480 Euro
3R USB Reclocker Renaissance mk2 Black Star: 360 Euro
Potěšení z poslechu v tom nejlepším prostředí: Jörg Klein z předchozího obchodního zastoupení hgfa ve Frankfurtu bude i nadále slovem i skutkem pomáhat zájemcům o hi-fi, pokud jde o Ideon Audio. Tím je také zajištěno, že zákazníci vždy obdrží nejlepší servis pro dříve zakoupené zařízení a že nebudou mít žádné problémy s případnými záručními nároky. Společnost CM-Audio se těší především na dobrou a přátelskou spolupráci s dosavadním distributorem, který je tak zároveň prvním oficiálním prodejcem společnosti Ideon Audio.

Ti, kteří si chtějí komponenty Ideon Audio před nákupem poslechnout ve známém prostředí a s vlastním přehrávacím řetězcem, mají štěstí: CM-Audio nabízí jedinečnou službu pod heslem "Jen doma to zní jako doma". Potenciální zákazníci si mohou nechat nezávazně zaslat požadovaný výrobek až domů, aby si jej mohli důkladně a nezávazně vyzkoušet v reálných podmínkách.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies