McIntosh C2800 a C55

O těch 2 na obr. výše to dnes bude, jde o 2 (hodně si podobné) předzesilovače - jeden tranzistorový, druhý žárem elektronek živený. Po podzimně zimní firemní  modelové invazi (souhrn v odkazu níže), tedy dnes dva další, nové modely jmény McIntosh C55 a McIntosh C2800.

Netisková zpráva | MCINTOSH - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

McIntosh C55

McIntosh C55

Předzesilovač C55 je vrcholem zvukové dokonalosti navržený pro audiofily, hudební nadšence a oddané fanoušky McIntosh. Jako nositel inovací přebírá štafetu od svého předchůdce, mnoha cenami ověnčeného C53. S docela ohromujícími 16 vstupy (9 analogových a 7 digitálních), která budou stačit asi opravdu každému, se C55 stává nervovým centrem jakéhokoli domácího audio vesmíru. Analogové vstupy zahrnují 3 symetrické a 4 nesymetrické připojení, spolu se 2 phono vstupy konfigurovatelné pro phono kazety s pohyblivou cívkou nebo pohyblivým magnetem pro připojení vašeho gramofonu. Oba phono vstupy mají nastavitelný Gain v krocích 6dB od 40dB do 64dB a také RIAA ekvalizaci.

McIntosh C55

Digitální sekce je umístěna ve vlastním digitálním audio modulu DA2 a je napájena firemním řešením "Quad Balance" s 8kanálovým, 32bitovým digitálně-analogovým převodníkem (DAC). DA2 nabízí řadu připojení, včetně pouze zvukového vstupu HDMI Audio Return Channel (ARC) 1, který uvede zvuk vašeho televizoru do nové éry prostřednictvím  domácího stereo systému. Vícekanálové audio formáty Dolby ® a DTS ® jsou  převedeny na vynikající dvoukanálový zvuk pro podmanivý zážitek z poslechu. 

Dalších 6 digitálních vstupů DA2 se skládá ze 2 koaxiálních, 2 optických, 1 USB a 1 MCT. USB vstup podporuje DSD512 a DXD 384kHz. Koaxiální a optické vstupy dekódují digitální hudbu až do 24-bit/192 kHz pro přehrávání zvuku ve vysokém rozlišení. A abyste získali nejlepší kvalitu zvuku ze zvuku s vysokým rozlišením ve vaší sbírce SACD, vstup MCT nabízí bezpečné, přizpůsobené připojení DSD, když je spárován s naší řadou MCT přenosů SACD/CD . Celý modul DA2 je upgradovatelný a mohl by být nahrazen budoucím modulem, pokud budou k dispozici nové digitální technologie.

McIntosh C55

DODATEČNÉ FUNKCE 
¤ 8pásmový analogový ekvalizér pro přesné vyladění vaší hudby a vytvoření personalizovaného zvukového zážitku (ekvalizér lze v případě potřeby obejít)
¤ High Drive sluchátkový zesilovač s technologií Headphone Crossfeed Director (HXD ® ) přináší další rozměr poslechu ve sluchátkách
¤ Home Theater PassThru pro bezproblémovou integraci do vašeho systému domácího kina 
¤ C55 získal označení Roon Tested od Roon Labs
¤ Power Control umožňuje snadno zapínat a vypínat ostatní připojené komponenty McIntosh
¤ datové porty mohou posílat příkazy dálkového ovládání připojeným zdrojovým komponentám
¤ elektromagnetické přepínání vstupu pro spolehlivé, tiché a nezkreslené přepínání
¤ Level Trim Adjustment pro přizpůsobení úrovní analogového vstupu, aby se zabránilo náhlým změnám úrovní hlasitosti
¤ precizně vyvážený, digitálně řízený útlumový systém pro přesné ovládání hlasitosti s přesností 0,1 dB
¤ plně regulované napájecí zdroje a speciální napájecí transformátor R-core pro stabilní, bezhlučný provoz
¤ ekologický systém řízení spotřeby, který vypne jednotku po 30 minutách nečinnosti (lze vypnout)

McIntosh C55

SPECIFIKACE (McIntosh C55)
Rozměry: 44,45 x 19,4 x 41,9 cm
Hmotnost: 12,5 kg

McIntosh C55

Ten druhý kterého představíme se zove McIntosh C2800 (výše ještě poslední foto C55), ale vším od rozměrů po funkce, jsou oba modely "maximálně příbuzné" - rozdílem je v řešení elektronka / tranzistor

McIntosh C2800

Lampový předzesilovač C2800 ztělesňuje spojení zvukové vášně a technické preciznosti navržené tak, aby potěšilo i ty nejnáročnější audiofily. C2800 nabízí poslechový zážitek, který předčí všechna očekávání, tím si je výrobce jistý.

Srdcem C2800 jsou pečlivě zkonstruované elektronkové obvody. C2800 využívá nejnovější vývoj k téměř úplnému odstranění šumu a zkreslení nebo k jejich snížení na nepatrnou úroveň. Jeho čtyři elektronky poskytují zvuk McIntosh. Basy a výšky lze nastavit v přesných krocích po 1 dB. C2800 si navíc pamatuje nastavení bypassu obvodů ovládání tónu pro každý vstup.

McIntosh C2800

Oba předzesilovače mají 16 vstupů, včetně devíti analogových a sedmi digitálních připojení. Oba jsou vhodné pro různé analogové a digitální zdroje, včetně gramofonů prostřednictvím jejich přizpůsobitelných phono vstupů, stejně jako pro audiofilní technologii DAC. Procesorová smyčka, která nebyla přítomna u předchozí generace předzesilovačů McIntosh, se nyní vrací a umožňuje bezproblémovou integraci externích procesorů.

McIntosh C2800

SPECIFIKACE (McIntosh C2800)
Rozměry: 44,45 x 19,4 x 41,9 cm
Hmotnost: 12,5 kg

McIntosh C2800

McIntosh C2800

Doporučené ceny:
C 55 - 9.000/11.990/11.995 USD/EUR/GBP
C 2800 - stejné jako u C55
(ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

McIntosh C2800

mcintosh c2800

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies