Takumi TT 3.1

Takumi v Japonsku označuje "nejvyšší úroveň zvládnutí řemesla". Takumi můze být i jméno - znamená "zkušený". Takumi = artisan, nebo-li (v přeneseném výnamu) "strůjce/strůjkyně, původce/původkyně, tvůrce/tvůrkyně (svého štěstí). TAKUMI pojmenoval starý Hi-Fi rajcovník, po 3 dekádách zkušený bard oboru holanďan Rick Stoet svoji novou značku (a takhle se/ji prezentuje):

takumi TT

"Jako dítě jsem vyrůstal s dědečkem, který byl známý svou továrnou na transformátory a další. Byl proslulý svými audio transformátory a elektronkovými zesilovači. O nedělích mi ukazoval, co dělá, a učil mě o elektronice. Byl jsem příliš malý, všemu jsem nerozuměl. Později jsem dokončil studium elektrotechniky a v roce 1993 jsem založil firmu s názvem Rik Stoet Audio. Hlavními produkty byly lampové zesilovače se značkami Heart a StoetKit. Od té doby vzniklo mnoho produktů.

takumi TT

Lampové zesilovače a CD přehrávače s elektronkami se prodávaly hlavně v Nizozemsku, s výjimkou CD přehrávačů Marantz "tubed-by-Heart", které byly k dostání i na severoamerickém kontinentu. Před třemi lety jsem navrhl gramofon s názvem "Takumi". Tento gramofon částečně využívá součástky jiných výrobců, ale jeho konstrukce je promyšlená. Je jednoduchý, ale má skvělý zvuk - vím, jak věci konstruovat. Sto vyrobených kusů se na nizozemském trhu rychle vyprodalo.

Takumi Level2

Rozhodl jsem se ve výrobě pokračovat, ale tentokrát to měl být gramofon s ještě lepším zvukem, skvělým vzhledem a za velmi rozumnou cenu. Tímto rozhodnutím začalo dobrodružství Takumi - zrodil se gramofon, na který se právě díváte (foto nad odstavcem Takumi TT Level2). Takumi se stal vášní."

takumi TT

Takumi TT 3.1

DELRINŮV TALÍŘ
Takumi TT level 3.1 přichází s precizně opracovaným talířem Delrin. Delrin je materiálem volby z mnoha důvodů. Materiálové vlastnosti desek Delrin a Vinyl jsou velmi podobné, což vede k téměř dokonalému spojení a tím k minimalizaci mechanických vibrací. Kromě toho je hustota Delrinu vyšší než hustota akrylu, čímž se zvyšuje hmotnost talíře, což zvyšuje stabilitu rychlosti, čímž se snižuje wow & flutter. A konečně, elegantní vzhled talíře Delrin je „třešničkou na dortu“ pro úroveň 3.1.

takumi TT

Takumi TT 2.1 DC je vyroben z leštěného akrylu PPMA a je nabízen ve dvou provedeních - průhledná (transparentní) a neprůhledná černá. Chassis vyrobené z hliníku stojí na 3 stavitelných  nožkách s gumovým odpružením. 9" raménko je vybaveno kardanovým zavěšením. Keramická hřídel se otáčí v bronzovém ložiskovém pouzdru v olejové lázni.

Takumi Level2

MASIVNÍ DŘEVO
Sokl úrovně 3.1 je vyroben z pečlivě vybraného masivního dřeva obklopeného dvěma akrylovými vrstvami. Horní vrstva je mechanicky oddělena, aby se snížily možné vibrace. Možnosti dřeva jsou buk nebo ořech.

takumi TT

Takumi spedpod

SPEEDPOD
SpeedPod (volitelné příslušenství pro level 2.1 DC i úroveň 3.1) je vybaven displejem, který přehledně zobrazuje rychlost v otáčkách za minutu, s možností měnit rychlost pomocí manuálního ovládání. Oba modely Takumi lze upgradovat pomocí volitelného příslušenství SpeedPod. 

 

Takumi TT 3.1

SPECIFIKACE Takumi TT 2.1
Přenoska: Ortofon 2MRed (zajišťuje bezproblémovou a rytmickou reprodukci a krásný prostorový obraz)
Rozměry (se zavřeným víkem): 430 x 320 x 150 mm
Rozměry (s otevřeným víkem): hloubka +85 mm, celková výška 390 mm

Takumi Level2

Doporučené cena:
Takumi TT level 3.1 - 2 495€
Takumi TT level 2 (2.1 DC) - 1.495€

(ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies