TAD-GE1

K letošní jarní novince https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4518-japonske-rizeni přibyla jedna velká a jedna malá.

Jeden velký TAD
Společnost Technical Audio Devices Laboratories, Inc. (TADL) v listopadu uvede podlahový reproduktorový systém TAD-GE1-WN (Grand Evolution One) jako nejnovější přírůstek do řady hi-fi audio komponent Evolution. TAD-GE1 obsahuje měniče a elegantní povrchovou úpravu dřeva původně používanou  kritiky uznávaným regálovým systém TAD-CE1TX, představeným v roce 2022.

Kombinací měničů, jejichž vynikající výkon byl prokázán u TAD-CE1TX s technologií a filozofií designu začleněnou do naší špičkové řady reproduktorových systémů Reference TX, poskytuje TAD-GE1 zvukové pole a výkon srovnatelné se systémy řady Reference.

HLAVNÍ RYSY
1) Poskytuje ideální zvuk z jednoho bodu

TAD-GE1 se může pochlubit proprietárním měničem TAD CST, který řídí směrovost soustředně namontovaného středového a výškového reproduktoru v rozšířeném frekvenčním rozsahu z bodu přizpůsobení fáze. To vrcholí jasným a pevným zobrazením a také přirozenou reprodukcí zvukového pole. Středotónový kužel ovládá směrovou charakteristiku soustředně namontovaného výškového reproduktoru, aby byla fáze a směrovost jejich výstupu v oblasti výhybky v souladu. Výsledkem je ultra širokopásmová reprodukce od 250 Hz do 100 kHz samotným ovladačem CST při dosažení přirozené charakteristiky útlumu a směrového vzoru ve všech pásmech.

2) Tweeter je vybaven beryliovou membránou

TAD-GE1 používá pro svůj výškový reproduktor lehkou, ale ultrapevnou beryliovou membránu, vyrobenou naší patentovanou technologií napařování. Při návrhu tvaru diafragmy jsme použili počítačově analyzovanou optimalizační techniku ​​nazvanou Harmonized Synthetic Diaphragm Optimum Method (HSDOM). Tato technika umožňuje dosáhnout přesné kontroly dělených vibrací membrány a pohybů pístu, což umožňilo reprodukci v ultra širokém rozsahu až 100 kHz.

3) Střední rozsah má hořčíkovou membránu 

Membrána středního rozsahu je vyrobena z hořčíku, což je jeden z nejlehčích kovů s vysokou měrnou tuhostí (o 50% proti oceli!) – ideální vlastnosti pro materiály používané pro membrány. Aplikace hybridního chemického konverzního nátěru a nátěru na povrch mu dodává další tvrdost a ještě větší vnitřní ztrátu. Výsledkem je čistší reprodukce středního pásma bez zkreslení, která není ovlivněna nežádoucí rezonancí. Navíc je účinně řízena rezonance ve středních až vysokých frekvencích generovaná interakcí mezi zavěšením a membránou, aby bylo dosaženo ještě nižšího zkreslení a větší přechodové odezvy.

4) Basový reproduktor používá MACS II membránu

Vylepšili jsme membránu basového reproduktoru vyrobenou z pěti vrstev tkané a netkané aramidové tkaniny, abychom optimalizovali fyzikální vlastnosti membrány ve tvaru skořepiny, která integruje středový kryt a kužel do jednoho kusu. Výsledkem jsou bohatší a čistší basy a hladká reprodukce bez zabarvení ve středním a nízkém frekvenčním rozsahu.

MACS II - je vícevrstvý aramidový kompozitní plášť druhé generace

5) SILENT * kryty kombinují pevnost s vynikající charakteristikou tlumení vibrací

TAD-GE1 se dodává v pouzdru SILENT, které kombinuje robustní výztuhy z březové překližky s panely z dřevovláknitých desek střední hustoty (MDF) s vysokou vnitřní ztrátou, které poskytují vynikající pevnost a vynikající vlastnosti tlumící vibrace. Navíc kombinace akustických trubic umístěných uvnitř krytu jako součást našeho důmyslného akustického filtrování asistovaného systému Tuning (AFAST), který snižuje režim stojatých vln nízkého řádu, a akustického absorbentu pečlivě zvoleného a umístěného uvnitř účinně potlačuje stojaté vlny. které by nepříznivě ovlivnily zvukové pole a obrazový výkon reproduktoru.

* Technologie strukturálně inertního laminovaného krytu

6) Technologie ISO Drive začleněná do reproduktorového systému TAD-R1TX a vylepšená pro TAD-GE1

Technologie ISO (izolace) Drive, původně začleněná do našeho špičkového reproduktorového systému TAD-R1TX a vylepšená pro TAD-GE1, byla aplikována na způsob, jakým byl ovladač CST namontován na ozvučnici. Pomocí této technologie je ovladač CST akusticky a mechanicky izolován od skříně montážní základnou a tlumicími pouzdry. To je navrženo tak, aby se vibrace generované ovladačem CST nedostaly do krytu. Výsledkem je, že ovladač funguje tak, jak má, přesně reprodukuje průběhy a poskytuje křišťálově čistý zvuk. Robustní základna, ke které je ovladač CST připevněn k ozvučnici, byla vyrobena z masivní hliníkové desky o tloušťce 25 mm a je tvarována tak, aby odsadila sklon ozvučnice tak, aby byl ovladač CST orientován přímo k posluchači.

7) Obousměrný systém ADP pro bohaté, přirozené basy

Obousměrný systém ADP (Aero-Dynamic Port) umístí port na spodní část krytu s otvory v přední a zadní části krytu. Port má vnitřek ve tvaru rohu, který snižuje hluk portu a dosahuje vyšší účinnosti při buzení portu, což pomáhá reprodukovat čistý a citlivý zvuk ve středním až nízkém frekvenčním rozsahu. Kombinace lemu portu vyrobeného z tlakově litého hliníku a symetrického předního a zadního uspořádání portu účinně kompenzuje fyzickou sílu, která vibruje ozvučnicí, a v důsledku toho pomáhá reprodukovat silné basy. Hliníková základní deska o tloušťce 15 mm připevněná ke spodní části ozvučnice navíc zvyšuje stabilitu reproduktorového systému při umístění na podlahu a vyvažuje reakci způsobenou silnou hnací silou dvou basových reproduktorů.

8) Oku lahodící pouzdro z lícového dřeva

Pro kryt TAD-GE1 používáme elegantní dřevěný kryt podobný tomu, který se používá pro TAD-CE1TX a přidal zrcadlový povrch, který dává iluzi mokrého povrchu a dává vyniknout kresbě. Při výrobě skříní pro TAD-GE1 tráví zkušení řemeslníci hodiny dokončováním každé skříně s pečlivou péčí, počínaje nanášením vysoce kvalitního, čirého nátěru na povrch a leštěním základního nátěru a dokončováním leštěním povrchu.

Specifikace TAD-GE1-WN

Typ: 3pásmový, bassreflexový stojací reproduktorový systém
Basový reproduktor: 18 cm kužel x 2
Středový a výškový reproduktor: koaxiální 14 cm a 3,5 cm kopulka
Frekvenční odezva: 27 Hz až 100 kHz
Dělící kmitočty: 250 Hz a 1,8 kHz
Citlivost: 88 dB (2,83 V na 1 m)
Maximální vstup: 250W
Nominální impedance: 4 Ohm
Rozměry: 394 x 1212 x 547 mm (bez hrotů)
Hmotnost: 64 kg
Příslušenství: 2 mřížky basového reproduktoru, 2 krátké kabely, 3 hroty ve tvaru kužele, 2 pomocné nožičky, 3 držáky hrotů, čisticí hadřík, návod k obsluze
Cena pro Evropu zatím nebyla oznámena, na domácím trhu 5.500.000 JPY v USA 65.000 USD

Sestava TAD EVOLUTION Series 

TAD Evolution

Druhý menší model CE1TX dostal jen nový klavírní lak, ale stojí za připomenutí o koho jde:

Specifikace TAD-CE1TX-K
Typ: 3pásmový regálový reproduktorový systém s bassreflexem
Basový reproduktor: 18 cm kužel
Středový: 14 cm
Výškový: 3,5 cm kopulka
Frekvenční rozsah: 34 Hz ​​až 100 kHz
Dělící kmitočty: 250 Hz a 1,8 kHz
Citlivost: 85 dB (2,83 V na 1 m)
Maximální vstup: 200W
Nominální impedance: 4 Ohmy
Rozměry: 287 x 510 x 447 mm 
Hmotnost: 29 kg
Příslušenství: krycí mřížka, 2 krátké kabely, 4 protiskluzové podložky, čisticí hadřík, uživatelská příručka
Doporučená cena: 32.500 $

 TAD-CE1TX-K

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies