Goldmund Eidos SACD

V rámci rozšíření platformy Eidos společnosti Goldmund, švýcarská společnost odhalila přehrávač Eidos SACD Player, menší derivát kolosálního přehrávače Eidos Reference SACD (210.000€).

Nový SACD přehrávač Eidos je vybaven USB vstupem, který umožňuje přehrávání zvuku z počítače a efektivně přidává možnosti převodu z digitálního na analogový do vestavěného transportního systému CD a SACD. USB vstup umožňuje přehrávání souborů ve vysokém rozlišení do 384 kHz PCM a DSD512. Přenos disku může přijímat SACD a CD, samozřejmě kromě široké škály ripovaných formátů CD a DVD-R/RW (pouze zvukové soubory). Uvedený transport disku pochází od společnosti D&M a je mechanicky izolován pomocí tlumičů a zároveň je „integrován do systému mechanického uzemnění Goldmund“.

Digitální výstupy jsou komplexní, přičemž Eidos poskytuje AES/EBU přes XLR, RCA koaxiální S/PDIF a Toslink optický. Analogové výstupy zahrnují symetrické XLR a nesymetrické RCA zásuvky. Goldmund uvádí, že Eidos zdědí stejnou vysoce zpracovanou zvukovou kartu jako vlajková loď „Reference“. Na desce je také nově navržený napájecí zdroj, schéma stínění a optimalizované uspořádání obvodů, které zlepšuje výkon a izoluje různé elektronické a digitální stupně.

Dlouho používané schéma mechanického uzemnění Goldmund je začleněno do šasi a je posíleno spojovacími hroty spojenými s kovovými zásuvkami pro další odvodnění a uzemnění jakýchkoli vibračních zkreslení. To je dodatek k skvěle inertnímu a masivnímu podvozku Eidosu, který je dodáván v charakteristické Goldmund stříbrné/šedé. Šikmý ovládací panel obsahuje tlačítka různých funkcí, zatímco těsně pod ním je přední panel ozdoben typickým zlatým štítkem a logem používaným u všech současných produktových řad společnosti.

Goldmund uvádí poměr signálu k šumu (SNR) menší než 128 dB, celkové harmonické zkreslení + šum (THS+N) přibližně 0,00018 % (stereo výstup), zatímco dynamický rozsah je 128 dB a přeslech kolem 120 dB. Standardní analogový výstup je o něco nižší než obvykle při 2V, ale přehrávač nabízí také „vysoký analogový výstup“ při 4V.

Kolik ta krása stojí? Doporučená cena je 90.750€

 

 

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies