Hifi Rose RS130

Streaming Transporter (neboli Bridge neboli most) znamená, že jde o čistě digitální zařízení, které pouze zpracovává a řídí digitální hudební data z místního úložiště a online obsahu a nemá na palubě vlastní DAC ani zesilovač. A právě ten dorazil do nabídky jihokorejského hifi výrobce a už i do naší domoviny a jmenuje se HiFi Rose RS130

Plnohodnotná přední obrazovka, bezprecedentní pro HiFi komponenty, byla vylepšena v rozlišení oproti modelu RS150B. 15,4palcový vícedotykový LCD displej zajišťuje čistou kvalitu obrazu ze všech úhlů pohledu, obal alba je ostrý a videa jsou extrémně plynulá.

Hifi Rose RS130

Kromě možnosti streamovat hudbu z (volitelné) interní paměti, velkokapacitních paměťových zařízení USB a síťových disků lze využít také služby jako TIDAL, Qobuz, Spotify Connect a dokonce i AppleMusic. RS130 se ovládá buď pomocí aplikace Rose Connect, přes UPnP, Roon nebo samozřejmě na samotném zařízení pomocí tlačítek na horní straně a dotykové obrazovky. Součástí je i IR/Bluetooth dálkový ovladač.

Streamovaný zvukový signál se před dalším zpracováním ukládá do vyrovnávací paměti v NVMe SSD, aby se, jak píše výrobce, vyhnulo otevřeným síťovým smyčkám a přerušením. Rose slibuje fenomenální měření 141,9 ㏈ odstupu signálu od šumu (SNR), 141,6 ㏈ dynamického rozsahu (DNR) a -143 ㏈ celkového harmonického zkreslení (THD+N).

Hifi Rose RS130

Síťové připojení je optické přes SFP (běžná LAN není nainstalována). To umožňuje nejen velmi dlouhé kabely, ale také 100% galvanické oddělení od síťového hardwaru a odolnost linky vůči RF rušení. Modul SFP je součástí dodávky, ale zákazníci již musí mít buď přepínač s SFP, nebo SFP media konvertor. Kromě toho má RS130 optický USB konektor , který zabraňuje četným problémům s USB připojením k Mac/PC. V době zveřejnění ještě nebylo jasné, zda bude zahrnut odpovídající převodník.

Pro perfekcionisty je k dispozici 50 a 75 ohmový vstup pro připojení 10 MHz hlavních hodin. V samotném zařízení je tzv. generátor hodin OCXO (Oven Controlled Crystal Oscillator) pro minimální jitter pro generování hodin, aby downstream DAC mohl dělat svou práci co nejlépe. Pro digitální připojení k DAC jsou k dispozici různé typy připojení: AES/EBU, SPDIF, Toslink, USB a dokonce I2S (přes HDMI).

Hifi Rose RS130

Rose také přepracovala design a hodnotu. Křišťálová tlačítka na vrchní straně zařízení poskytují jemné bling a ventilační otvor v podobě loga ROSE jsou novými designovými prvky. Aby se minimalizovaly i ty nejjemnější vibrace a rušení, obklopuje vnitřek RS130 na zakázku vyrobená pevná hliníková pomocná skříň.

Hifi Rose RS130

Doporučená cena (v stříbrné i černé): 119.990 Kč

Hifi Rose RS130 kdo je kdo

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies