Popori WR1

Přetiskujeme zprávu společnosti Popori Acoustics:

Společnost Popori Acoustics Ltd. se sídlem v Maďarsku vyvíjí a vyrábí elektrostatické reproduktory světové třídy s téměř plným rozsahem až po plný rozsah, které věrně reprodukují zvukové pásmo bez použití přídavných dynamických měničů nebo subwooferů. Ačkoli je společnost Popori stará jen několik let, její výrobky jsou zastoupeny distributory v 8 zemích. Řada testů, recenzí a zpětná vazba od zákazníků potvrzuje vysoce uznávané schopnosti těchto jemných ručně vyráběných produktů; zejména přirozenou reprodukci zvuku, holografické zobrazení v životní velikosti a bleskovou dynamiku.

WR1.23W je vylepšená verze reproduktorů WR1.23, které v říjnu loňského roku získaly ocenění Best of Show ve Varšavě na výstavě AVS2022. Model WR1.23W, který bude představen v Seattlu, má přidaná "křídla", elegantní ocelové boční prvky, které dále zlepšují specifičnost zobrazování, ještě přesněji kontrolují nejhlubší basové frekvence a zvyšují celkovou stabilitu tohoto vysokého reproduktoru. Frekvenční rozsah těchto reproduktorů je 29 Hz až 22 kHz, měřeno ve vzdálenosti 2 m v běžném prostředí obývacího pokoje. WR1.23W produkují basy s takovou silou a přesností, jaká dosud nebyla u čistě elektrostatických reproduktorů možná, a to bez pomoci dalších dynamických měničů. Evropská maloobchodní cena tohoto modelu je 72 000 EUR včetně DPH a nákladů na dodání, instalaci a doladění u zákazníka doma.

WR2.23XL je menší bratr velkolepého modelu WR1.23W. Díky vynikajícímu poměru cena/výkon, výjimečné muzikálnosti, působivým basům a realistickému 3D zobrazení je předurčen stát se nejúspěšnějším modelem v našem produktovém portfoliu. Jedná se o vysoce citlivý reproduktor (90 dB), který je schopen generovat akustický tlak přes 100 dB. Díky našim vlastním konstrukčním postupům má model WR2.23XL frekvenční rozsah 30 Hz až 22 kHz, přestože jeho vyzařovací plocha je o 20 % menší než u modelu WR1.23W. Kdykoli jsou tyto reproduktory předváděny, zanechávají posluchače v údivu, jak mohou popírat fyzikální zákony. Nikdy nás neomrzí poslouchat, jak se nás posluchači ptají "jak je takový výkon možný" a "kam schováváme subwoofery". Reproduktor se v Evropě prodává za 36 000 EUR včetně DPH a nákladů na dodání, instalaci a doladění u zákazníka doma.

Prodáváme výrobky s pětiletou plnou zárukou a se zárukou zpětného odkupu. To znamená, že když se zákazník rozhodne přejít z menšího nebo staršího modelu na nejnovější nebo větší elektrostatický reproduktor Popori Acoustics, připíšeme mu na účet starý model v původní ceně (za určitých podmínek), která byla vyfakturována v den nákupu, a tato částka bude odečtena od ceny nového nebo většího modelu.

O nás: Popori Acoustics Ltd. je maďarský podnik, který v roce 2021 založili Otto Popori, hlavní designér, a Gábor Markó, průmyslový designér. Elektrostatické reproduktory Popori Acoustics jsou ručně vyráběny v Maďarsku zkušenými řemeslníky na základě vlastních elektrotechnických a mechanických řešení. Místo běžně používaných statorů z perforovaného plechu používáme řádně napnuté izolované dráty, naší membránou je 6 mikronů silná fólie BOPET, rám reproduktoru je Kerrock, minerální pryskyřice plněná minerály, stojící na CNC obráběných nohách z uhlíkové oceli. Používáme vysoce sofistikované transformátory, vyrobené na zakázku podle našeho vlastního návrhu pro nás, abychom mohli generovat odpovídající statorové napětí. V našich reproduktorech nepoužíváme dynamické reproduktory ani subwoofery, jedná se o čistě elektrostatické reproduktory, některé modely jsou ve vysokofrekvenční oblasti podpořeny páskovými výškovými reproduktory. Systém pracuje na stejnosměrné napětí 12 V, namísto běžně používaného síťového napětí 110/230 V. Reproduktory jsou k dispozici v různých barevných provedeních. V současné době se vyrábí 5 modelů v různých velikostech.

Další informace jsou k dispozici na adrese www.poporiacoustics.com 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies