Sonus faber Homage

Italská HiFi značka Sonus faber oznámila novou generaci reproduktorů Sonus faber Homage: Sonus faber Guarneri G5, Sonus faber Serafino G2, Sonus faber Amati G5 a Sonus faber Vox G3.

Kolekce Sonus faber Homage debutovala v roce 1993 a její nová generace se pohybuje v cenovém rozpětí od 13 do 30 tisíc liber.

SONUS FABER HOMAGE
Rozšíření současné řady je pokrokem v kolekci Homage italské výroby Sonus faber, která debutovala v roce 1993 modelem Guarneri, a vzdává hold hudebním nástrojům, které inspirovaly vznik této kolekce. Řada vzdává hold genialitě talentovaných tvůrců hudebních nástrojů a tradici výroby louten s kořeny v italské Cremoně.

ČTYŘI NOVÉ MODELY
Čtyři nové modely zahrnují 2pásmové stojanové nástroje Guarneri G5 (pátá generace), 3,5pásmové stojanové nástroje Serafino G2 (druhá generace) a 3,5pásmové stojanové nástroje Amati G5 (pátá generace) a 3pásmový středový kanál Vox G3 (třetí generace).

Čtyři modely Homage budou k dispozici ve třech povrchových úpravách: červená, wenge a grafit.

VYLEPŠENÉ KABINETY SONUS FABER HOMAGE
Ke zdokonalení kabinetů bylo použito nejmodernější počítačové simulační a testovací vybavení, k čemuž přispěla akvizice dřevozpracujícího závodu De Santi, dosavadního dodavatele společnosti Sonus faber z roku 2021, který je dodal před 35 lety.

Vylepšení se dočkal systém vyztužení a portování, který umožňuje vyšší účinnost a výkon při zachování kontroly rezonance. Radikálních změn se dočkaly také komory středotónového a výškového reproduktoru.

Homage si zachovává klasickou iteraci tvaru loutny, která byla poprvé představena v předchozí kolekci Homage Tradition, ale s upraveným kovovým zpracováním včetně hladkých, zaoblených hran, s grafitově šedou eloxovanou povrchovou úpravou.

NOVÁ TECHNOLOGIE INTONO
Intono je patentovaná technologie společnosti Sonus faber, která je navržena tak, aby řešila nevýhody konstrukcí skříní s porty a uzavřených skříní, ale zároveň hrála na jejich silnou stránku. Intono využívá středotónový reproduktor vedený do další uzavřené skříně, který je vyladěn těsně nad špičkovou tlakovou frekvencí. Když se port odlehčí nebo klesne pod svou ladicí frekvenci, tlak se vyrovná do alternativní komory, čímž se sníží impedanční špičky. Společnost Sonus faber uvádí, že systém Intono nabízí výhody konstrukcí s porty a uzavřenými skříněmi v efektivnějším systému. Systém Intono je k dispozici u modelů Amati G5 a Sefafino G2.

STŘEDOTÓNOVÉ MĚNIČE SONUS FABER HOMAGE
Modely Amati a Serafino těží z nového, účinnějšího 150mm středotónového měniče z přírodních vláken s neodymovým magnetem a nové kratší a širší kmitací cívky pro lepší kontrolu, rychlejší odezvu a větší celkovou sílu. Vylepšeno bylo také odpružení, které bylo optimalizováno pro větší rychlost a kontrolu.

NOVÉ BASOVÉ MĚNIČE
Basový reproduktor modelu Serafino byl aktualizován pomocí nové cívky a materiálu pavouka, optimalizovaného pro větší pohyb vzduchu a rozšíření basů. Celý systém byl také hmotnostně zatížen, aby se vyvážily veškeré rezonanční vibrace.

Amati těží z nového 220mm basového reproduktoru s 23,6% nárůstem síly. Dvě oddělené ultralehké kmitací cívky CCAW jsou implementovány do na míru tvarovaného neodymového plíšku se dvěma vzduchovými mezerami pro maximální rychlost, s integrovaným chladičem pro lepší přenos výkonu; pro Amati byla použita metoda konečných prvků.

Sonus faber uvádí, že vyladění 150mm měniče Guarneri vedlo ke zlepšení kontroly a zkrotilo rezonanci až na 15 Hz. Speciálně zkonstruovaný systém neodymových motorů v kombinaci s novým laděním frekvence umožňuje hlubší rozšíření bez zkreslení. Celý systém byl také optimalizován, čímž byla vyvážena hmotnost pro snížení modálních vibrací.

HYBRIDNÍ CROSSOVERY SONUS FABER HOMAGE
Homage těží z výhod nového hybridního crossover systému společnosti Sonus faber. Použitím nejnovějšího simulačního softwaru v kombinaci s rozsáhlými poslechovými testy byla vyvinuta vlastní topologie Paracross a interaktivní fúzní filtrování společnosti Sonus faber.

Ručně vybrané cívky Jantzen, Clarity Caps s vlastní specifikací a kondenzátory a rezistory Mundorf jsou ručně pájeny na zakázkových deskách plošných spojů pro crossover.

FÁZOVĚ KOHERENTNÍ POLE OVLADAČŮ
Společnost Sonus faber nám sdělila, že nové měniče Homage jsou časově sladěné a fázově korektní u každého jednotlivého měniče. Tato fázově koherentní soustava měničů znamená nejen větší údernost, ale je navržena tak, aby poskytovala podstatně lepší trojrozměrný efekt pro více pohlcující zvuk.

Modely Homage jsou také vybaveny zavedenými technologiemi Sonus faber, včetně referenčního výškového reproduktoru D.A.D, středobasových měničů z celulózové buničiny a středobasových měničů se sendvičovým kuželem.

Kromě toho hliníkové "tlumicí police" v horní části kabinetu zvyšují tuhost a snižují rezonance, zatímco patentovaný antirezonanční systém portů UltraFlex maximalizuje proudění vzduchu.

SONUS FABER ŠÉF DESIGNU LIVIO CUCUZZA
Šéf designu společnosti Sonus faber Livio Cucuzza k nové generaci modelů Homage uvedl: "Nejsložitější, ale zároveň nejvzrušující okamžik pro designéra je, když je vyzván, aby vylepšil nadčasovou ikonu. Jak inovovat výrobek, jehož image je imunní vůči plynutí času a měnícím se módním trendům? Jedinou cestou je udělat krok zpět, zamyslet se a hluboce pochopit, proč byl tento výrobek původně vytvořen. Se svým týmem ve společnosti Sonus faber jsem se této výzvě postavil přímo čelem.

Třetí generace Homage byla prvním produktem, na kterém jsem pracoval, a poslední novinka, kterou představujeme, je pátá: nejvyvinutější, nejvyzrálejší, ale stejně autentická a výjimečná. Příběh, který se opakuje, křižuje evoluční cestu v různých etapách mého vlastního života, nepřestává mě fascinovat a jsem hrdý na to, že jsem jeho součástí."

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies