TAD Evolution Two

TAD píše: "Technical Audio Devices Laboratories Co., Ltd. (TADL) se zavázala k nekompromisní výrobě a uvedla na trh špičkovou audio řadu "Reference Series" zaměřenou na nejvyšší kvalitu zvuku a řadu "Evolution Series" zahrnující inovativní technologie. Do řady Evolution jsme přidali 2,5pásmový reproduktorový systém TAD Evolution Two (814 000 YEN) typu podlahový stojan "TAD-E2-WN", který využívá nově vyvinutou 15,5cm wooferovou jednotku a 2,5cm beryliovou membránu."

Využitím dosud kultivované technologie a zděděním koncepce bodového zdroje zvuku je realizováno vysokorozměrné spojení zvukového pole a zvukového obrazu. Kromě toho jsme přijali design se strukturou dřeva, který ladí s obytným prostorem.

HLAVNÍ VLASTNOSTI
1) 2,5cm výškový reproduktor s beryliovou membránou, který živě reprodukuje zvuk takový, jaký je

Vybaven 2,5cm výškovým reproduktorem s beryliovou membránou, který se používá v modelech "TAD-E1TX" a "TAD-ME1". Technologie "HSDOM*1", která pomocí počítače analyzuje tvar membrány a hledá nejvhodnější tvar, umožňuje přehrávání až do frekvence 60 kHz. Kromě toho je díky montáži na nově vyvinutý vlnovod, který řídí směrovost, dosaženo plynulého a širokého šíření zvuku v širokém pásmu. Použitím hliníkového tlakového odlitku pro vlnovod a snahou o vysokou tuhost a důslednou eliminaci zbytečných rezonancí je realizována sofistikovaná reprodukce středního a vysokého rozsahu, která je pro TAD jedinečná.

* 1 HSDOM: Harmonizovaná metoda optimalizace syntetické membrány

2) Nově vyvinutý 15,5cm woofer, který realizuje výkonný nízký rozsah a plynulou směrovost.

Nově vyvinutý výrobek, u něhož jsou kužel z aramidové tkaniny na přední straně a kužel z papíroviny z měkkého dřeva na zadní straně odděleně tvarovány a laminovány v pozdějším procesu, aby se realizovala přímá reprodukce středního a nízkého rozsahu bez zabarvení a také bohatý a čistý nízký rozsah. MACC * 2 Používá 5,5cm membránu. Kromě toho se použitím mělce zakřiveného tvaru a delta výztuhy, v níž je k části kuželového krčku přidána zesílená výztuha, aby se dosáhlo dobré směrovosti, dosahuje plynulé směrovosti i výkonné reprodukce v nízkých frekvencích.

* 2 MACC: Vícevrstvý kužel z aramidového kompozitu

3) Síťový filtr, který dosahuje jak lokalizace zvukového obrazu, tak výrazu zvukového pole.
Je použit 2,5pásmový filtr, který umožňuje ideální fázové natočení spodního a horního basového reproduktoru při křížové frekvenci výškového a basového reproduktoru. Fázové rušení v blízkosti křížové frekvence mezi dvojitým wooferem a výškovým reproduktorem je sníženo. Kromě toho se kombinací jednotky s vynikající směrovostí a síťového filtru realizuje přirozená charakteristika útlumu a směrový vyzařovací diagram v celém pásmu a kompaktní lokalizace zvukového obrazu a přesné vyjádření zvukového pole se slučují na vysoké úrovni.

4) "Dvousměrný systém ADP*3", který reprodukuje přirozené a bohaté nízké frekvence.
Otvory jsou umístěny ve spodní části skříně a otvory jsou rozloženy tam a zpět. Tím, že vnitřní strana portu má tvar rohu, je umožněn účinný pohon portu se sníženým šumem portu a je realizován čistý a citlivý střední a nízký rozsah. Navíc asymetrickým uspořádáním portu vpředu a vzadu se ruší síla, která rozkmitává skříň, a realizuje se reprodukce bohaté a silné nízké oblasti.

* 3 ADP: Aero Dynamic Port

5) 10 mm silná ocelová deska, kterou lze instalovat bez otřesů
Základní deska vyřezaná z 10 mm silného ocelového plechu je instalována na dno skříně. Vložením pryskyřicové desky horny mezi základní desku a tělo skříně se snižují vibrace samotné základní desky. Navíc použitím dvou hrotů vpředu a jednoho vzadu pro základnu lze použít celkem tři hroty pro stabilní instalaci bez ohledu na materiál povrchu podlahy. Díky konstrukci těžiště hlavního tělesa v optimální poloze pro tříbodovou oporu pevně přijímá reakci wooferu se silnou hnací silou.

6) "SILENT * 4 skříň", která snižuje zbytečnou rezonanci
Kombinací výztuhy z březové překližky s vysokou tuhostí a panelu z materiálu MDF s vysokou vnitřní ztrátou byla přijata "SILENT skříň", která dosahuje vysoké pevnosti a nízké rezonance. Kromě toho se záběrem kolem na horní okraj přepážky snižuje vliv difrakce v okolí výškového reproduktoru. Kromě toho je díky zkosení přepážky optimalizována poloha těžiště a zmenšením rozdílu vzdáleností jednotlivých jednotek je zpřesněn projev zvukového pole systému dvojitého wooferu podlahového typu.

* 4 TICHO: Technologie strukturálně inertního laminovaného krytu

7) Saténový nátěr se vzorem dřeva, který působí nádherně i v klidné atmosféře Vnější strana skříně má saténový nátěr s otevřenými póry, který maximálně zvýrazňuje strukturu dřeva. Je nanesen vysoce průhledný matný nátěr a zruční řemeslníci pečlivě věnují čas dokončení všeho od úpravy základního materiálu, nástřiku barvy, leštění základního nátěru a matování vrchního nátěru.

Koupíte u www.kasaudio.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies