2019 02 28 TST AudioPro AddOn C3 T3 1

Švédští Audio Pro jsou specialisté na výrobu malých, stylových a hlavně dobře hrajících bezdrátových systémů. Jejich produkty poznáte podle snadno zařaditelného designového rukopisu - nejmenší modely jsou označené trojkou a nabízí se ve dvou provedeních, T3 a C3. T značí modelovou řadu omezenou na bluetooth, modely s C v názvu do výbavy přidávají možnost přímého streamování ze sítě.

AddOn T3

Maličký (šířka 21,5 cm, výška 11,5 cm a hloubka 13,5 cm) reproduktor AddOn T3 má tvar kvádru, postaveného v mírně zakloněné formě na gumových nožkách, na horní straně je bytelný úchyt, díky němuž lze přístroj bezpečně přenášet. Mají ho i vyšší firemní modely, ale u T3 se hodí více, protože uvnitř reproduktoru je vestavěná baterie, takže vám skutečně snadno může dělat společnost po celém domě i v exteriéru, jakkoliv není nijak chráněn proti nepřízni počasí.

Při pohledu zepředu uvidíte jen tři mřížky s "Mickey Mouse designu" - je to výmluvné pojmenování, protože centrální reproduktor je symetricky obklopen dvě maličkými, všechny tři jsou za bytelnou mřížkou.

2019 02 28 TST AudioPro AddOn C3 T3 2

Na horním panelu se nachází proužek s ovládacími tlačítky a celkově působí reproduktor působivě hodnotným dojmem, vezmeme-li v potaz pořizovací cenu.

Na zadní straně se otevírá ovální bassreflex, je tu 3,5 mm analogový vstupní jack, USB zásuvka pro napájení třeba přehrávače nebo telefonu a samozřejmě napájecí zásuvka. S plně nabitou baterií má T3 vydržet v provozu až 30 hodin.

2019 02 28 TST AudioPro AddOn C3 T3 3

Přístroj pracuje v rozsahu 60 - 20 000 Hz, woofer pracuje až do 5 200 Hz; woofer o průměru 3,5 palce je pak napájen zesilovačem s výkonem 15 Wattů ve třídě D, každý z malých 3/4 palcových tweeterů má vlastní 5 Wattový zesilovač.

AddOn C3

Model C3 je naprosto identický s model T3, rozdíl ale (krom označení na zadním panelu a tam také přítomnému ethernetovému konektoru) spočívá na prvním pohled v horním ovládacím panelu. Tam jsou totiž také ovládací tlačítka pro spuštění oblíbeného síťového zdroje hudby.

Přístroj je pak vybaven navíc Wi-Fi i pevnou síťovou zásuvkou a lze ho "krmit" krom Bluetooth také přes AirPlay nebo Spotify Connect.

2019 02 28 TST AudioPro AddOn C3 T3 5

Oba modely jsme měli možnost porovnávat v pražském studiu HIFI CZ, kde jsme je srovnávali s celou plejádou reproduktorů stejné firmy.

Zkoušeli jsme primárně porovnání přes Bluetooth rozhraní, ale u kompatibilních modelů také streaming ze sítě. Kupodivu se zdálo, že přes Bluetooth je zvuk o něco konkrétnější, o něco živější a o něco energičtější - a byl to vjem citelný napříč celým katalogem Audio Pro.

Oba modely, jak T3, tak C3, nicméně vykazují velmi, velmi blízkou zvukovou charakteristiku. Třeba na kontrabasu Avishai Cohena v "Nu Nu" bylo cítit snaživost, ale zároveň to, že reproduktory netlačí na pilu přehnaně. Navzdory velmi kompaktním rozměrům je cítit, že někdo věnoval čas vyladění, takže zvuk je rozumně plný a byť jsou oba modely poslouchatelné hlavně v malých místnostech, ostudu si v basovém pásmu rozhodně neuříznou. Má to samozřejmě limity, ale nemáte pocit, že by bas chyběl.

2019 02 28 TST AudioPro AddOn C3 T3 7

Zpěv The Singers Unlimited ve "Sweet Georgia Brown" byl rozumně čistý, neefektní a nepřehnaný, Audio Pro se snaží o rozumnou vyváženost a přidává k ní stopu vřelosti, takže se zpěv dobře poslouchá. Je nicméně znát, že C3 i T3 mají limit použitelné hlasitosti, párty s nimi patrně neozvučíte, to spíše kompaktní pracovnu či kuchyň, kde budou hrát pečlivě uklizené a dokážou decentně naplnit místnost.

Cinkot vibrafonu v "Children´s Song" Garyho Burtona měl objem, měl zvonivost a přesto to nebyl otravně efektní zvuk. Přestože C3 i T3 mají zdůrazněné okraje pásem, je to zdůraznění menší, než je u bezdrátových reproduktorů zvykem.

I tak maličké zařízení, jako jsou tyto dva reproduktory, nabízí u dynamické elektroniky "Eden" Stéphana Pompaugnaca pocit, že to celé prostě funguje, že tu je energie, že tu je kontrola a že toho je rozhodně víc, než by tak malému zařízení s cenovkou v řádku jednotek tisíc přináleželo. Na kulisový každodenní poslech C3 i T3 nabízí dostatek živosti a férově bohatý zvuk, který rozhodně ne každý "bezdrát" zvládá.

2019 02 28 TST AudioPro AddOn C3 T3 8

Celkově jsou ale AddOn C3 a Addon T3 hlavně nekonfliktní, spíše jemnější a klidnější, schválně zjevně nijak nepřehánějící, což vás nechá v klidu poslechnout třeba i divočejší pasáž trochu syrové "Murder Song (5, 4, 3, 2, 1)" od Aurory. Trochu vypjatá pasáž s trochu excitovaným zpěvem zní "tak akorát". Nemáte pocit unylosti, ale ani vnucujícího se zvuku.

Velmi kompaktní přenosné bezdrátové reproduktory Audio Pro AddOn T3 a AddOn C3 nabízí solidní kvalitu, pěkný design a schopnost naplnit menší prostory hudbou v nekonfliktním, nepřehnaném hávu za peníze, které se příliš nevymykají standardům lifestylových přístrojů. Co se pak vymyká, to je zjevná snaha o přirozenost. Pokud tak hledáte snadno přenosné ozvuční v hezkém balení, které decentně "uhraje" menší prostory a bude vás bavit, pak jsou reproduktory Audio Pro důstojnou volbou.

Kč 5 990,- - T3

Kč 7 990,- - C3

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ přenosnost a kompaktnost

+ pěkný design

+ dobrá aplikace

+ vkusný nekonfliktní zvuk

ZÁPORY

- zvuku trošku chybí tak odspodu

- hlasitost je celkem limitovaná

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: HIFI CZ | www.hificz.cz 

DOVOZCE: HIFI GUIDE | www.hifi-guide.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

  • Robert Mayer Turntables

    Je to takový klasický příběh audiofila – nejprve objevíte kouzlo hudby, pak šarm hi-fi a následně zjišťujete, že právě pro ten váš úplně specifický vkus (protože každý máme maličko jiný)…

    22. duben 2024

    Kategorie: Značky Autor: Daniel Březina
  • Musical Fidelity Nu-Vista Vinyl 2

    Antony Michaelson od prvních krůčků značky Musical Fidelity v roce 1982 chtěl vytvářet přístroje, které kombinují kouzlo elektronek a zvuku čisté třídy A. Po nějakém tom roce (fakticky po 15…

    03. duben 2024

    Kategorie: Phono předzesilovače Autor: Daniel Březina
  • EverSolo AMP-F2

    Komponenty EverSolo jsou krásným příkladem toho, že lze (pravda, za podmínek nastavených ekonomickou realitou Číny) vyrobit audio zařízení dobré, vlastně spolehlivé a komfortní a finančně dostupné zároveň. K portfoliu streamerů…

    03. duben 2024

    Kategorie: Zesilovače výkonové Autor: Daniel Březina
  • Burmester 217

    Dieter Burmester byl rozhodně vizionář, navíc obdařený notným obchodním talentem. Vybudoval tak pod svým jménem skutečně luxusní značku, ač je nutno říci, že zároveň rozhodně neošidil ani technickou stránku věci.…

    01. duben 2024

    Kategorie: Gramofony a analog Autor: Daniel Březina
  • Pro-Ject Tube Box DS3

    Rakouský Pro-Ject se snaží předefinovat sortiment, který pomáhal takzvaně „dostat do světa“ – tedy dostupné vinylové sestavy. K tomu, že firma začíná přesvědčovat širokou audiofilskou veřejnost o důležitosti celkové symetrie…

    01. duben 2024

    Kategorie: Phono předzesilovače Autor: Daniel Březina
  • Synergistic Research HFT 2.0

    Synergistic Research ze slunné Kalifornie patří k průkopníkům řekněme alternativního pohledu na hi-fi – konkrétně na doplňky všeho druhu od v nabídce dominujících kabelů, přes napájecí řešení až po roztodivné…

    01. duben 2024

    Kategorie: Příslušenství a doplňky Autor: Daniel Březina
  • Estelon AURA

    Estonský Estelon nabízí skutečně luxusní reprosoustavy už nějakých 14 let a za tu dobu se ustálil jak na nezaměnitelném tvarovém i materiálovém rukopisu. A pak, relativně nedávno, se Alfred Vassilkov…

    26. březen 2024

    Kategorie: Reprosoustavy podlahové Autor: Daniel Březina
  • HiFi ROSE RS520

    Jižní Korea patří mezi technologické velmoci a proto i počet tamních výrobců audio / video techniky není nijak zanedbatelný – jedním z nich, který je momentálně rozhodně na vzestupu, je…

    21. březen 2024

    Kategorie: All-in-one systémy Autor: Daniel Březina
  • AudioSolutions Figaro L2

    Příběh litevské firmičky AudioSolutions začíná v roce 2011 v litevském Vilniusu neúnavnou chutí Gediminase Gaidelise „něco vyrábět“ – prošel rychle a účinně výrobou reprosoustav, nápadně připomínajících ikonické světové modely různých značek…

    18. březen 2024

    Kategorie: Reprosoustavy podlahové Autor: Daniel Březina
  • Carbide Base Diamond

    Wikipedia říká: „Karbidy jsou sloučeniny uhlíku s elektropozitivnějšími prvky s výjimkou vodíku. Karbidy mají významné použití v průmyslu: karbid vápníku CaC2 je výchozí surovinou pro řadu výrob chemického průmyslu a…

    14. březen 2024

    Kategorie: Příslušenství a doplňky Autor: Daniel Březina

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

RYCHLÝ DOTAZ

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies