Vertere

Dnes o 2 nových "posunech v analogu", ale nejprve o značce, která v naší lokalitě nepůsobí, přesto se tu o ní ví:

Liga mistrů analogu | VERTERE ACOUSTICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Vertere CALON

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Add a comment

Q Acoustics 3000c

Mimořádné dílo (ne)socialistické kinematografie Pražská 5 (1988) | ČSFD.cz (pokud jste neviděli, napravte) nám vytanulo na mysli, když jsme napočítali počet novinek zcela nové cenově dostupné série 3000c britských Q Acoustics, sídlících v historickém městečku Bishop's Stortford (dle hodnocení z roku 2020 jedno z nejlepších míst k životu ve Spojeném království). 

Bishop´s Stortford

Poslední představenou novinkou značky byl aktivní sloupek M40 (seznam testů Q Acoustics na konci v odkazu)  Jedna menší jedna větší Skandinávie | Q ACOUSTICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení dnes o pasivní "entry level" sérii 3000c, pokračovateli cenově dostupných, ale dobře hodnocených řad 3000 a 3000i (obr. níže).

Q Acoustics 3000i

Novinka je vizuálně minimalistická "bez náročných spojů či šroubů" i díky jednodílnému obložení měniče v saténovém niklu (nebo saténovém chromu, pokud se rozhodnete pro bílou povrchovou úpravu). Lze volit mezi 4 povrchovými úpravami - světlejší (Pin Oak) a tmavší dřevo (Claro Rosewood), a Satin White a Satin Black. Byť jde o základní modelovou řadu, obsahuje středobasové měniče C3 Continuous Curved Cone™, poprvé představené v oceněné sérii 5000 a mikrověžových aktivních repro M40 (viz odkaz výše, nad obrázkem). 

Q Acoustics 3000c

Profil C3 Continuous Curved Cone™ (obr. výše / níže),  je skutečným pokrokem v konstrukci středobasových reproduktorů, je výsledkem rozsáhlého výzkumu a odborného inženýrství, které kombinuje výhody basového výkonu tradičního kuželu s ovládáním  vysokých/středních frekvencí. Vytvoření jediného, hladkého, kontinuálního profilu křivky přináší mnohonásobné výhody. Zaprvé, vynikající rozptyl spolu s dobře kontrolovanou frekvenční odezvou umožňující hladší integraci s výškovým reproduktorem. Vynikající je současně dynamika hlubokých basů, která spolu s pevnějším, tlumeným zvukem nízkých frekvencí umožňuje větší flexibilitu při umístění repro v blízkosti stěn poslechové místnosti.

Q Acoustics 3000c

Q Acoustics 3000c

Toto řešení / tato geometrie (2x obr. výše) vyžaduje mimořádnou sílu motoru pro optimální výkon, je proto nutné ke kmitacím cívkám připojit "pořádné" magnety. Ozvučnice řady využívají firemní P2P (Point to Point - vyztužení ozvučnice minimalizující nízkofrekvenční dozvuky). Ale již ke konkrétním modelů, Q Acoustics Series 3000c:

Kompaktní a diskrétní, alespoň dokud nezačne hrát - to je nejmenší člen řady - Q Acoustic 3010c

Q Acoustics 3010c

Neřešte velikost ozvučnice, tenhle mrňous je schopen dodat veškerou sílu a dynamiku vaší oblíbené hudby - 3020c

Q Acoustics 3020c

Q Acoustics 3020c

Někdy chcete, aby hudba zasáhla tvrdě a zaryla se hluboko - to znamená, že potřebujete - 3030c

Q Acoustics 3030c

Q Acoustics 3030c

Podlahový ideál -  dostatečně velký, aby zvukově popsal sílu hudby, odhalil všechny detaily a jemnosti které se v ní nachází, ale  proporcionální, aby na sebe vizuálně neupozorňoval - Q Acoustics 3050c

Q Acoustics 3050c

3090c - repro jenž vás uvede plně do obrazu

Q Acoustics 3090c

Doporučené ceny (GBP/USD/EUR/AUD):
Q Acoustics 3010c: 399/399/599  
Q Acoustics 3020c: 399/499/499/749 
Q Acoustics 3030c: 499/649/649/999  
Q Acoustics 3050c:  899/1.199/1.199/1.799  
Q Acoustics 3090c: 299/399/399/599  £ / $ / € / A$

Q Acoustics 3000c

K dispozici budou zvýhodněné "balíčky" pro sestavy domácího kina (se subwoofery QB12 a 3060S), bližší info v době zahájení prodejů, tj. zkraje podzimu letošního roku.

Q Acoustics 3000c

Add a comment

Döhman Audio

Jméno v titulku (zkušenějšímu) audiofilovi napoví kde jsme - samozřejmě v Austrálii, v Cheltenhamu na předměstí Melbourne, u Marka Döhmanna milovníka vinylů už od 70. let minulého století, kdy krom poslechu všeho co se na gramofonu točilo (má záběr od blues, jazzu, rocku po operu a klasické orchestrální skladby a zvládá i post-punk a elektroniku a kde mu nemůžeme konkurovat, domorodou hudbu) se vrhl na opravování gramofonů. To nepřekvapivě přešlo ve vlastní konstrukce - za použití platforem z tvrdých australských dřev (Co je na úvodním obrázku asi popisovat netřeba: Hrot přenosky pohybující se drážkou vinylové desky, kde jím sesbírné vibrace vytvořené drážkou se převádí na elektrické signály přes cívku v magnetickém poli. Elektrické signály jsou pak vedeny po vodičích do zesilovače, který zvyšuje výkon signálu. Vzhledem k tomu, že vibrace jsou převedeny na signál, který je nakonec převeden na zvuk, je jasné - že jakákoli další vibrace, kterou stylus zachytí, ovlivní čistotu signálu a tím i kvalitu zvuku. - říká Mark Döhmann) Doba zábavy a studia skončila a Léta Páně 1982 nastoupil jako inženýr analytik spolehlivosti pod křídly a dohledem nejuznávanějších austalských leteckých inženýrů. 13 let praxe v oboru vzal s sebou a vrátil se k první lásce - s poznáním že přílišná složitost v řešení, stejně jako v letectví, vede spíš ke zhoršení výkonu s bonusem horší spolehlivosti. Takže cesta i směr byly dané.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Add a comment

Dali KORE

A.D. 2022 nabídli dánští DALI světu audiofilů velmi zajímavý obchod. Vy dáte 7 (bohužel vždy desítek tisíc) britských, nebo 8 EUropských, či 11 amerických nebo 16 kanadských nebo alespoň 17 australských (nečitelností se netrapte, díky inflaci jde stejně už o jiná čísla - naštěstí ne moc; plus v této kategorii bývá prostor "pro dohodu") a my vám 248 kg krabici (po vybalení 160 kg jménem KORE) a budete koukat jak to hraje. By to dobrý obchod! 

Dali Kore - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Do roka a do dne - přišla snad ještě lepší nabídka:

Velká část zvuku KORE za polovinu peněz | DALI - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

A tímto oslím můstkem se dostáváme od KORE a EPIKORE do současnosti, k nové RUBIKORE Series. Bude k dispozici od července a jde celkem o 5 nových modelů. Klasický podlahový je Dali RUBIKORE 8 (obr. níže - 110 x 220 x 444 cm)

Dali Rubikore 8

Rubikore 8 a Rubikore 6 jsou sloupové repro (jako všechny modely série 4Ω), které využívají pokročilé technologie Dali Kore. Rubikore 8 (obr. výše) obsahuje 3 nové 6,5"  SMC měniče s dvojitým magnetem, materiál je papírem a dřevěným vláknem Clarity Cone. Menší Rubikore 6 pak 2, jak vidíte na obr. níže. "Tyto membrány Clarity Cone poskytují přirozenou čistotu ve středním rozsahu bez jakéhokoli zabarvení", citujeme.  Díky patentovanému řešení Dali SMC jsou zkreslení a ztráty minimalizovány - opět citát a viz video:

Oba modely 6 i 8 používají ve svých výhybkách materiál SMC (netrápí ho hystereze ani vířivé proudy - v angličtině o tom mají na stránkách celou stránku - koho to zajímá) pro nižší signálové ztráty. Jsou také vybaveny reflexními porty Continuous-Flare, které maximalizují účinnost a zároveň minimalizují turbulence. Další inovací je výškový reproduktor Low-Loss-Dome, inspirovaný hybridním výškovým repro Evo-K od Dali Kore, pracující bez ferrofluidu (lepší vysokofrekvenční rozlišení). Standardem řady jsou kondenzátory Mundorf. Rubikore 8 nabízí spíš relaxační zvuk s širokým rozptylem ideálním pro větší místnosti, Rubikore 6 (obr. níže) se perfektně pasuje spíš do středních prostor a nabízí  flexibilitu použití pro stereo  i systémy domácího kina.

Dali Rubikore 6

Výše podlahové RUBIKORE / níže stojanovo - regálové, konkrétně Dali RUBIKORE 2

Dali Rubikore 2

Výše RUBIKORE 2 / níže "nástěnné" Dali RUBIKORE On-Wall  

Dali Rubikore On-Wall

Posledním dílkem Dali řady RUBIKORE je univerzál(ní) CINEMA (níže ve 3 pracovních umístěních)

Dali Rubikore On-Wall a Cinema

Doporučené ceny (pozor za kus! v eurech):
Dali Rubikore 8: 3.499 €
Dali Rubikore 6: 2.499 
Dali Rubikore 2: 1.299 
Dali Rubikore On-Wall: 1.499 eur
Dali Rubikore Cinema: 1.999 (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech)

Dali Rubikore 8

Add a comment

Wadax Studio Player

Ultra špičkové ultra drahé technologie WADAX ze španělského Madridu, jednoho z vrcholů světa  digitálu - dorazily do dostupných cenových hladin. Jeden komponent (prvním je Studio • Player) již jen za za cenu Octavie (nové dobře vybavené, i na Superb  či Kodiaq by to bylo). Volba audiofila je tedy jasná - nové auto počká. 

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Add a comment

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies