Thomas Mayer One Two Three

"Tuhle" jsme v sekci Hudba zmínili skupinu Hoover(phonic - to přidali až časem - aby se název nepletl s dalšími "Hoovery", včetně vysavačů) a "tuhle" jsme psali o nové "třídílné" elektronice ultra Hi-Fi nadšence Ve 3 se to lépe táhne | THOMAS MAYER - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení kde závěr textu doplněn zmínkou o nové elektronce ONE. Obě "tuhle" se spojila... (nejprve malý hiteček z minulé dekády)

...s nejnovější novinkou (na obr. - všude kolem) 

Thomas Mayer One Two Three

Takhle v rytmu (tance) zní high end komponenty značky (zkuste říct): Raz, dva, tři...

Thomas Mayer One Two Three

Při vývoji modelů řady Interpid to vzali u značky Thomas Mayer "obráceně" - zkouší vyvinout optimálně naladěnou elektronku do (víceméně) hotové elektroniky - a vychází zajímavé výsledky. Hotové jsou nyní 3 typy (v reálu rozměrově trochu menších, navíc zvukově lepší / elektronice optimalizovaných elektronek). Nemajíc žádný ekvivalent ke stávajícím typům (elektronka je elektrotechnická součástka využívající pro svoji činnost vedení elektrického proudu ve vakuu - evolucí vznizklých ze základního objevu žárovky - T.A. Edison 1883) elektronek - dostaly pojmenování ONE, TWO, THREE.

Thomas Mayer One Two Three

Na tu první člověk nezapomíná - ONE vznikla pro výstupní fázi INTERPID DAC (a INTERPID Linestage - 4x obr. níže).

Thomas Mayer Line Preamplifire

Thomas Mayer Line Preamplifire

Thomas  Mayer Linestage

Thomas Mayer Line Preamplifire

Thomas Mayer Interpid Digital to Analog Converter (2x obr. níže)

Thomas Mayer interpid  DAC

Thomas Mayer DAC

Thomas Mayer One Two Three

TWO je stvořena pro hlavní funkcí měniče ve výkonových zesilovačích řady Intrepid (alternativně lze použít v DAC nebo Linestage). TWO je podobný ONE, ale má vyšší zisk a jiné napětí, odpor je stejný jako u ONE. 

Thomas Mayer One Two Three

THREE je výstupní trioda, která může dodávat až 10W v provozu s jedním koncem. Stejně jako TWO má delší desku než ONE. TWO a THREE jsou asi o 20 mm vyšší ve srovnání s ONE nebo TM300B. Obr. níže TWO a THREE ve výkonovém zesilovači

Thomas MayerTwo Three

Všechny triody vyrobené společností Deutsche Elektronenröhren Manufaktur GmbH jsou tyto nové elektronky přímo ohřívány thoriovanými wolframovými vlákny, mají jednovláknovou strunu ve středu elektronky, která je obklopena válcovou spirálou jako mřížkou a vše je obklopeno válcovou anodou (deskou - která má přidaná boční křídla pro odvod tepla).

Thomas Mayer One Two Three

Thomas Mayer One Two Three

Thomas Mayer One Two Three

Výše popsané uspořádání má za následek výjimečnou linearitu a nepřekonatelnou kvalitu zvuku, což z nich dělá ideální elektronky pro řadu Intrepid.

Thomas Mayer One Two Three 

Ještě 2 bonusy - Thomas na letošním High-End München

Thomas Mayer

Pozn. redakce: Ten orel (sokol) to je Thomas..

Add a comment

M2TECH Classic amp

...kterak se firma z italské Pisy stala (celosvětově pře)slavnou (a úspěšnou). Dávno předávno (Československá reprezentace tehdy vyhrála Mistrovství světa v hokeji, ve finále jsme porazili Rusy 2:1 - kdo neví.. no znáte to Kdo ne(po)zná tento komponent nechť spáchá seppuku | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) M2Tech (založili v roce 2007 Nadia Marino a Fernando Marco Manunta) hiFace Evo USB-SPDIF ($499 s externím Evo Supply 990 USD a byly i "hodiny" Evo Clock) se stal "hitem" legendou která za uvedené ceny "trápila" tehdejší prémiové produkty. (vkuk do historie - pod obr. zakladatelů -  3x obr. níže)

M2TECH Nadia Marino

M2TECH Fernando Marco Manunta

M2TECH hiFace Evo

M2TECH hiFace Evo

M2TECH hiFace Evo

Tak (to byla minulost) jako firma kdysi přinesla světu Hi-Fi digitální budoucnost, novinka Classic series (zesilovač, reklamní řečí výrobce: "dělá to nejlepší spolu s", brzy bude následovat DAC/render Classic - digitální převodník s velmi vysokým rozlišením, což opět citujeme materiály výrobce) připomíná (vnějším designem) minulosti, v případě analogového zesilovače Classic tak přelom 80./90. let - což neberte jako kritiku (nejrozsáhlejší produktová řada značky ROCKSTAR SERIES, která rozhodně stojí za připomenutí, má naopak střídmý funkcionalisticky moderní design - viz 3x obr. pod odstavcem). Ještě materiály M2TECH: "Napájecí zdroj klasického integrovaného zesilovače je zodpovědný za jeho skvělý dynamický výkon - byl navržen tak, aby přesně odpovídal požadavkům na napájení hudebního programu, aniž by utrácel peníze za zbytečně velké transformátory a velké kondenzátory. linkové vstupy Classicu nejsou řešeny operačními zesilovači, ale diskrétními součástkami. Vstupy se mění pomocí reléového spínání, o útlum hlasitosti se stará potenciometr ALPS RK27." Tisková zpráva M2Tech se soustředí na originální řešení phono vstupu Classic, který je kompatibilní s MM i MC přenoskami a pro který – opět – byly použity diskrétní komponenty místo operačních zesilovačů. Tato plně analogová záležitost zaručuje trvalých 60W ve třídě A/B do 8 Ω. Pohled na výkon hodně mění realita, že Classic dokáže  až 242 W / 4 Ω v důležitých "peacích" (10ms).

M2TECH Rockstar Series

M2TECH Rockstar Series

M2TECH Rockstar Series

Výše M2TECH Rockstars Series / níže Classic Integreated Amplifier

M2TECH Classic amp

SPECIFIKACE (Classic Integreated Amplifier)
Citlivost:
¤ 230 mVrms (linkové vstupy)
¤ 5 mVrms (MM phono vstup)
¤ 0,6 mVrms (MC phono vstup)
Vstupní impedance:
¤ 47 kOhm ( jednostranné a phono)
¤ 20 kOhm (vyvážené)
Poměr signálu k šumu:
¤ 105 dBA (výstupní výkon 60 Wrms do 8 Ohmů, linka)
¤ 85 dBA (výstupní výkon 60 Wrms do 8 Ohmů, MM phono)
¤ 75 dBA (60 Wrms výstupní výkon do 8 Ohmů, MC phono)
THD+N: 0,02 % (1 kHz, výstupní výkon 60 Wrms do 8 Ohmů)
Trvalý výstupní výkon před oříznutím:
¤ 60 Wrms na kanál (stereo, 8 Ohm)
¤ 100 Wrms na kanál (stereo, 4 Ohm)
Dynamický výstupní výkon (10 ms):
¤ 155 Wrms na kanál (stereo, 8 Ohm)
¤ 240 Wrms na kanál (stereo, 4 Ohm)
Dynamická rezerva: 4,2 dB (stereo, 8 Ohm a 4 Ohm)
Spotřeba energie:: 225 VA (pohotovostní režim 0,1 VA)
Rozměry: 420 x 313 x 120 mm 
Hmotnost: 15,0 kg

M2TECH Classic amp

Doporučená cena: 3.999€ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

M2TECH Classic amp

Add a comment

Unitra

Unitra WSH-805

Dnes to bude o skloubení historie (vnější design) a součastnosti (vnitřní design). Slovy výrobce všeho co vidíte výše / níže): "Naším cílem je stavět na nejlepších polských tradicích v oblasti audiotechniky vytvořením zařízení, které se vyrábí v Polsku (sídlo  firmy je ve Varšavě) a nadále přináší svým uživatelům nezapomenutelné zážitky po mnoho let. (obr. níže Unitra "včera a dnes")

Unitra

VČERA (výše) UNITRA - Asociace polských výrobců spotřební elektroniky založené v roce 1961 vyrobělo mj. pro světové výrobce,  např. sloupové reprosoustavy Sanyo SXM-80. Přestože značka fungovala hlavně jako sdružení výrobců, měla vlastní oddělení výzkumu a vývoje; v oblastech, kde chyběla adekvátní technologická základna, navázala spolupráci s výrobci z jiných zemí. Ve své původní struktuře vydržela do roku 1989, kdy se vdůsledku politické transformace sdružení rozpadlo, jednotlivé společnosti Unitry se osamostatnily a s různou úspěšností pokračovaly ve své činnosti - a na trhu se zanedlouho opět objevily výrobky pod značkou Unitra. Zde předáváme opět slovo (současné) firmě Unitra: "Unitra je ikonická značka, která představuje 30 let výroby audio a video zařízení v Polsku. V určitém okamžiku vlastnila téměř každá polská domácnost alespoň jeden výrobek Unitra (v Československu adekvátně Tesla). Samotná značka ztělesňovala moderní a dostupné technologie, které přinášely hudbu a televizi do lidských domovů; byl zdrojem národní hrdosti. Dnes jsou naše produkty vyráběny v nové ekonomické a sociální realitě, ale nadále přinášejí radost a vzrušení."

Unitra

DNES (výše) UNITRA a po delším úvodu k jejich současné nabídce... foto níže Unitra WSH-805

Unitra WSH-805

Unitra WSH-805

V designu zlatých 70tých - celoanalogový integrovaný stereo zesilovač s dual-mono designem, vítěz ceny Red Dot 2023, s dual-mono konstrukcí. 1586 dílů v masivním kovovém šasi s nadčasovým vnějším designem s ručičkovými ukazateli, vybaven patentovanou technologií automatického spínání, topologií zpětné vazby, s plně dostatečným výkonem plně analogové zvukové cesty včetně přepínače provozního režimu A / AB. Inspirací pro Unitra WSH-805 byl legendární zesilovač Unitra WSH-205, v Polsku málo známý, protože byl tak dobrý, že se vyráběl většinou na export. Nyní znovuvytvořen, vylepšen s moderními technologiemi, ale byly mu ponechány původní hlavní koncepty. To je důvod proč je WSH-805 plně analogový, bez prvků pro digitální zpracování signálu, které by mohly rušit původní zvuk původního analogového signálu. Výsledkem je zesilovač nejbližší původnímu zvuku, s vlastní konstrukcí výkonového bloku založené na diskrétních obvodech – se zvukem, který se výrazně liší od zvukového charakteru zařízení založených na „běžných“ integrovaných obvodech. (obr. níže)

Unitra WSH-805

Unitra WSH-805

Unitra WSH-805

Unitra WSH-805

SPECIFIKACE (WSH-805)
Výstupní výkon RMS:
¤ třída AB, 8 Ω - 80 W
¤ třída AB, 4 Ω - 125 W
¤ třída A, 8 Ω - 8 W
¤ třída A, 4 Ω - 16 W
Vstupy: XLR; RCA - Aux 1, Aux 2, Tuner, CD, Streamer, Phono + GND (MM / MC), Direct In
Výstupy: reproterminály (A / B / AB); sluchátkový výstup 6,3 mm; Pre-Out
Celkové harmonické zkreslení (THD): < 0,0008 % (40 W)
Frekvenční odezva: 6,3 Hz až 110 kHz (–3 dB)
Poměr signálu k šumu (SNR): 102 dB
Separace kanálů: > 100 dB (při 1 kHz)
Intermodulační zkreslení: 19 + 20 kHz @ 10 W < 0,0015 %
Rozměry: 440 × 385 × 143 mm
Hmotnost: 22 kg

Unitra WSH-805

Výše Unitra WSH-805 / níže CD přehrávač / DAC Unitra CSH-801

Unitra CSH-801

Unitra CSH-801

SPECIFIKACE (CSH-801)
Podporované formáty disků: CD/CD-R/CD-RW
Podporované zvukové formáty: CD-DA (CD-Audio), WAVE
DAC: 32 bit / 384 kHz (PCM)
Frekvenční odezva: 7 Hz - 20 kHz
THD + N: 0,004 % (1 kHz, 0 dBFS)
Dynamický rozsah 92 dB
Oddělení kanálů: 90 dB
Velikost úhlopříčky displeje: 3,69”
Rozlišení displeje: 480 x 280 px
Podporované jazyky menu: polština, angličtina
Spotřeba energie: 9 W" (< 0,5 W v pohotovostním režimu)
Rozměry: 440 × 355 × 105 mm
Hmotnost: 6,9 kg

Unitra CSH-801

Výše Unitra CSH-801 / níže gramofon Unitra GSH-801 Edmund

GSH-801 Edmund

SPECIFIKACE (GSH-801 Edmund)
Přenoska: Goldring E3 (Violet)
Raménko: Unitra R10
Materiál: hliník
Ložiskový systém: 2 páry ložisek na kuželových čepech
Efektivní hmotnost: 18,5 - 22 g
Rychlosti: 33⅓ RPM, 45 RPM
Pohon: bezkomutátorový DC motor se vzduchovým jádrem
Wow & flutter: 0,08 %
Zdroj napájení: externí (v ceně)
Spotřeba energie: 4 W (v pohotovostním režimu - 0,42 W)
Dokončení: frézovaná dýhovaná MDF deska, broušený hliníkový panel, hliníkový talíř
Rozměry: 429 × 373 × 178,3 mm
Hmotnost: 14,1 kg

GSH-801 Edmund

GSH-801 Edmund

Výše GSH-801 Edmund / níže GSH-630 Fryderyk

Unitra GSH-630

SPECIFIKACE (GSH-630 Fryderyk)
Typ: gramofon s přímým pohonem Unitra NB1
Pohon: ezkomutátorový DC motor se vzduchovým jádrem
Ovládání otáček: digitální
Wow & flutter: <0,09 %
Raménko:  R10
Materiál: hliník
Ložiskový systém: 2 páry ložisek na kuželových čepech
Efektivní hmotnost: 18,5 - 22 g
Typ zdroje napájení: vnitřní
Rozměry: 440 × 385,5 × 151,5 mm
Hmotnost: 11,7 kg

Unitra GSH-630 

Výše GSH-630 Fryderyk / níže Unitra ZGH-801

|Unitra ZGZ-801

Unitra ZGZ-801

Nezvyklá (ne běžná) ozvučnice "box-in-box" a pasivní výhybka s výškovým reproduktorem 3. řádu, středo a basovým 2. řádu s obvodem Zobel a pásmovým filtrem a špičkovými komponenty včetně vzduchových cívek a metalizovaných polypropylenových kondenzátorů.

Unitra ZGZ-801

SPECIFIKACE (ZGZ-801)
Konstrukce: 3 pásmová sloupová uzavřená s vnitřním objemem 75 litrů
Frekvenční odezva: 55 Hz až 20 kHz (±3 dB)
Citlivost: 91 dB
Impedance: 6 Ω
Jmenovitý výkon: 190 W RMS
Dělící frekvence: 700 Hz / 2,8 kHz
Konektory: duální (bi-wire/bi-amp)
Basový reproduktor: 2 × 8" papírový kužel
Střední pásmo: 8" polypropylenový kužel
Tweeter: 27 mm textilní kupole
Ochranná mřížka: černá akustická tkanina nebo přírodní len
Dokončení: pravá dřevěná dýha: černý jasan nebo americký ořech
Materiál: 2 vrstvy MDF (celková tloušťka 20 mm)
Rozměry: 280 × 328 × 1188 mm
Hmotnost: 74 kg

Unitra ZGZ-801

Výše ZGZ-801 / níže Unitra ZGB-401

Unitra ZGB-401

SPECIFIKACE (ZGB-401)
Konstrukce: 2pásmová regálová s ozvučnicí "box-in-box" 
Frekvenční odezva (±3 dB): 60Hz - 23kHz
Citlivost: 87 dB
Impedance: 4 Ω (min. 3,5 Ω)
Jmenovitý výkon: 60W RMS
Tweeter: 27 mm hliník a hořčík
Středobas: 6" hliník-keramika
Dělící frekvence: 2,4 kHz
Terminály: duální (bi-wire/bi-amp)
Krycí mřížka: černá akustická tkanina nebo přírodní len
Dokončení: pravá dřevěná dýha: černý jasan nebo americký ořech
Materiál: 2 vrstvy MDF (celková tloušťka 20 mm)
Rozměry: 380 x 210 x 280 mm
Hmotnost: 10,5 kg

Unitra ZGB-401

Doporučené ceny (v polských zlotých):
Zesilovač Unitra WSH-805 - 19.999 zł
CD přehrávač CSH- 801 - 8.499
Gramofon GSH-801 Edmund - 19.999
Gramofon GSH-630 - 11.999
Reprosoustavy ZGZ-801 - 21.499
Reprosoustavy ZGB-401 - 12.499 PLN
(1 PLN = ca 5,90 Kč - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Unitra

Unitra

Add a comment

MoFi Bridge Over Troubled Water

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Add a comment

Rega Planar 2 Green

Rega Planar 2 Green

...by byl býval byl - asi ideální den pro představení nové (barvy gramofonu)  Rega Planar 2 - GREEN 

Rega Planar 2 Green

Novinka Rega Planar 2 (P2 Limited) byla vyvinuta na základě aktuálního modelu Planar 3 ku příležitosti "Record Store Day 2024" - se úspěšný model P2 představuje v limitované speciální barvě „Green/Green“. Vybaven raménkem RB220, 24V nízkohlučným motorem, matně potaženým šasi se zvýšenou kvalitou povrchu, nově vyvinutými talířovými ložisky Rega a dalšími drobnými vylepšeními Každá funkce inovativního gramofonu byla navržena tak, aby z vaší sbírky nahrávek získal maximální zážitek z poslechu a nejvyšší úroveň detailů. (běžné barvy viz 3x níže)

Rega Planar 2 Green

Rega Planar 2 Green

Rega Planar 2 Green

Nejnovější vývoj v sektoru raménka používá zcela novou trubici ramene, je pečlivě ručně sestavováno, má ložiska s extrémně nízkými hodnotami tření a zvukový výkon, který údajně zcela předčí očekávání na gramofonové raménko této cenové kategorie. Kvalitou dotyku, možnostmi nastavení, ale i vizuálním dojmem jasně předčí svého předchůdce RB202. Nové RB220 má také headhell ​​s třetím otvorem pro praktické a bezpečné tříbodové uchycení (pro přenosky Rega od Elys2 výše). Lepší ani praktičtější to (v danné ceně - prý už) být nemůže.

Rega Planar 2 Green

Hi-Fi voice & REGA (3. odkaz není omyl, jak asi hodně čtenářů pozná, jde o na zakázku vyráběný gramofon /firmou/ Rega):

Cement vyztužený sklem | REGA - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Nová jména v matrice (britského analogu): M8xTT a Naia - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Artistry in audio since 1974 | EXPOSURE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rega Planar 1 Plus - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rega Planar 8 & Ania MC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rega Planar 2 Green

Planar 2 Limited Edition je vybaven (od zdroje vibrací oddělen) speciálně vyvinutými, vysoce účinnými akustickými nožičkami. Patentovaným samosvorným talířovým ložiskem s optimalizovaným uložením a nižším namáháním ložiska. Má nové raménko Rega RB220 se speciálně vyvinutými kuličkovými ložisky bez vůle s nejnižším třením a zesílené pouzdro pro vertikální ložisko. Nový je i 24V motor a ovládací sestava pro extrémně hladký chod a nízké vibrace a  plochý skleněný talíř „Optiwhite“ o tloušťce 10 mm, vše  vedoucí k vyšší přesnosti. Limitovaná novinka je dodávána s předem sestavenou přenoskou Rega Carbon MM, která z gramofonu dělá plug & play top nabídku ve své třídě.

Rega Planar 2 Green

VLASTNOSTI:
¤ RB 220 - obsahuje ložiska bez vůle s extrémně nízkým třením (vyvinuto společností Rega a patentováno)
¤ nově navržené antiskatingové zařízení také umožňuje použití snímačů nejvyšší kvality
¤ přenoska Rega Carbon MM je již předmontována
¤ 24V synchronní motor s novou řídicí deskou a hliníkovou hnací řemenicí
¤ plynulost chodu a rychlostní stabilita byly dále vylepšeny
¤ kryt motoru s integrovaným chladicím efektem
¤ hnací řemen EBLT pro ideální synchronizaci
¤ přepracované ložisko z mosazi se zlepšeným uložením a optimalizovanou spojkou (patentováno)
¤ talíř „Optiwhite“ 10 mm - plavené sklo pro vyšší přesnost
¤ matně lakovaný povrch ve speciální barvě GREEN – LIMITOVANÁ EDICE
¤ antivibrační nožky - vylepšený design pro stabilní postavení a menší náchylnost k vibracím  
¤ skrytý vypínač
¤ součástí dodávky jsou 2 otočné podložky (černá plstěná podložka a bílá podložka s potiskem TAD)

 Rega Planar 2 Green

SPECIFIKACE (Rega P2 Limited - Green)
Rameno: ručně sestavené raménko RB220
Přenoska: továrně osazená karbonová pohyblivý magnet Rega Carbon MM
Motor: 24V motor s nízkou hlučností
Barvy: ořechový efekt, vysoce lesklá bílá, černá, červená a nyní nově GREEN / ZELENÁ 
Rozměry (zavřené víko): 447 x 117 x 360 mm
Hmotnost: 5,5 kg

Rega Planar 2 Green

Doporučená cena: 699 €

Rega Planar 2 Green

Tak na Regu...

Rega Planar 2 Green

Add a comment

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies