Linn Klimax Solo 800

Linn Klimax Solo 800

Skotská audio společnost Linn oznámila globální uvedení svého referenčního monoblokového koncového zesilovače Klimax Solo 800. Klimax Solo 800 je prvním pasivně chlazeným mono zesilovačem Linn. Výrobce slibuje mimořádnou čistotu a výkon 400 wattů v osmi ohmech. Při dvou ohmech je Klimax Solo 800 schopen dodat 1,2 kW.

inženýři z glasgowského výrobce zvuku Linn zaměřili na dosažení maximální kombinace výkonu a přesnosti pomocí nových a originálních technologií Linn, které společně vytvářejí novou úroveň měření nízkého zkreslení, tj. THD +N pouze 0,0004 procenta při osm Ohmů (1 kHz, 400 Watt) a zároveň vynikající poměr S/N (98 dB Ref 1 Watt, 20 kHz A-vážený) a neuvěřitelná účinnost. Podle výrobce jsou měření s nízkým zkreslením díky dynamickému monitorování a opravě chyb v reálném čase prostřednictvím několika digitálních a analogových zpětnovazebních smyček rozmístěných na různých místech zesilovače.

Linn Klimax Solo 800

Gilad Tiefenbrun, generální ředitel Linn, k tomu říká: „Jelikož je to náš první krok do kategorie vysoce výkonných pasivně chlazených zesilovačů, jsme si dobře vědomi toho, že potřebujeme překonat některé silné, zavedené stávající hráče. Úkolem bylo uplatnit naše jedinečné odborné znalosti v oblasti analogové i digitální elektroniky a nastavit nový standard v oblasti zesílení zvuku. Výsledná měření zkreslení a šumu jsou nižší než cokoliv, co kdy průmysl viděl. Klimax Solo 800 pohání i ty nejnáročnější reproduktory s větší jistotou než jeho konkurenční zesilovače. Jsme přesvědčeni, že posluchači ten rozdíl uslyší.“

Klimax Solo je zesilovač třídy AB, a proto vyžaduje předpětí, aby se minimalizovalo zkreslení tranzistorové výhybky. Tento předpětí však může být během životnosti zesilovače daleko od ideálu, takže Solo 800 je vybaveno firemní technologií Adaptive Bias Control. Tato technologie debutovala v Linnově vlajkové lodi 360 Exakt Integrated repro pro rok 2023.

Linn Klimax Solo 800

Linn vysvětluje, že optimálního předpětí se dosahuje dynamicky měřením, vzorkováním a digitalizací proudu dodávaného do tranzistorů. Tato data jsou předávána do FPGA, které vypočítává odchylku odpovídající těmto naměřeným úrovním proudu. Poté implementuje digitální regulační smyčku, která udržuje tento naměřený bod předpětí pro každý tranzistor na ideální úrovni.

Tvrdeným výsledkem je, že Klimax Solo 800 zajišťuje, že optimální předpětí je aplikováno a průběžně upravováno tak, aby bylo ideální, při jakékoli teplotě, bez ohledu na objem nebo náročné dynamické změny ve výchozím materiálu, po celou dobu životnosti produktu.

Linn Klimax Solo 800

Kromě toho, s využitím jedinečné kombinace Linnových digitálních a analogových odborných znalostí, byly vnitřní stupně Klimax Solo 800 optimalizovány a linearizovány tak, aby trvale produkovaly výjimečně vysoký výkon za všech podmínek. Analogový výstupní stupeň Solo 800 je obdařen tím, co tvrdí, že jsou to jen ty nejlepší dostupné tranzistory. Linn kombinuje osm párů paralelně pro zajištění linearity, která dokonce převyšuje působivý výkon zesilovače. Linn říká, že to má za následek, že výstupní impedance zesilovače je dělena osmi, což dává Klimaxu Solo 800 schopnost řídit velké reproduktory s obtížným zatížením v celém zvukovém pásmu, aniž by došlo ke snížení výkonu při zvýšení hlasitosti. Podle designérů čím hlasitěji zní, tím úžasněji se ovládá.

Zesilovač Solo 800 obsahuje zcela novou topologii napájení Utopik Utopik s přesně regulovanými, nezávisle izolovanými napájecími kolejnicemi ( BRITský UTOPIcKý napájecí zdroj a limitovaná oslava | LINN - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). Podle oficiálních dat generuje maximální výstupní výkon 2 kW při zachování rychlosti, odezvy a dokonalé účinnosti. Výstup zůstává vždy stabilní a ultračistý, když se mění síťový vstup. Linn říká, že u svých zesilovačů preferuje spínané napájecí zdroje, protože jsou účinnější a mají lepší elektromagnetickou izolaci. Navíc jakýkoli hluk, který mohou generovat, je mimo dosah lidského sluchu.

Linn Klimax Solo 800

Klimax Solo 800 poskytuje vynikající tepelné řízení montáží zesilovače a napájecích obvodů přímo na kriticky účinné velkoplošné chladiče. Tento design chlazení je rozhodující pro poskytování výjimečné čistoty až do neuvěřitelných 1,2 kW do dvouohmového zatížení. Vnitřní komponenty sdílejí teplo rovnoměrně a dále těží z přirozeného vedení tepla. Jednoduchá konvekce nasává chladný vzduch do skrytých spodních větracích otvorů, absorbuje teplo a poté jej tiše rozptyluje nenápadným podlouhlým větracím otvorem na horním povrchu Klimaxu Solo 800.

Linn Klimax Solo 800

Linn Klimax Solo 800

Pro značku typický osvětlený ovládací kruh (obr. výše) , je zvýrazněn stovkou samostatných LED diod chladné barvy. Linn rondel nejen skvěle vypadá, ale také sděluje stav zesilovače sedícímu posluchači. Jas lze nastavit do tří úrovní pomocí jednoduchého přepínače na zadní straně zařízení. Klimax Solo 800 je k dispozici ve dvou povrchových úpravách, černý eloxovaný nebo přírodním stříbrný eloxovaný přední panel.

Linn Klimax Solo 800

Doporučená cena: 75.000 GBP/EUR (za pár - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Linn Klimax Solo 800

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies