AKM 4333

Narodil se a světu byl ukázán (ještě před koncem roku) nový 32bitový převodník AK4333ECB
Tokijská společnost Asahi Kasei Microdevices Corporation (AKM) nedávno oznámila dostupnost svého nového 32bitového digitálně-analogového převodníku AK4333ECB, sstereofonního audio D/A převodníku s vestavěným sluchátkovým zesilovačem. Montážní plocha byla oproti starším čipům výrazně (obr. níže) zmenšena o 32 %, přitom však stále produkuje velmi kvalitní zvuk, má velmi nízkou spotřebu energie a obsahuje technologii Velvet Sound. Montážní plocha včetně vnějších komponentů je výrazně menší než u starších konvenčních produktů (např. náš AK4331). Je použito 24pinové pouzdro CSP kromě toho, když se nepoužívá I²C, funkce Parallel Mode Control snižuje počet vodičů. To usnadňuje oddělení DAC od hlavní desky, čímž se zvyšuje flexibilita uspořádání uvnitř šasi.

AKM 4333

Podle společnosti AKM byl tento nový čip vyvinut za účelem zlepšení akustického zážitku z náhlavních souprav VR a brýlí AR (displej typu slunečních brýlí), které uživatelům umožňují vychutnat si sledování videoobsahu kdekoli na velké obrazovce srovnatelné s kinem. Mezi aplikace patří mimo jiné náhlavní soupravy VR, brýle AR, bezdrátová sluchátka, přenosné hudební přehrávače s bezztrátovým Hi-Res Audio, zařízení pro přehrávání audioknih a herní zařízení.

AKM 4333

Díky 24kolíkovému pouzdru CSP , kdy se nepoužívá I²C, snižuje funkce Parallel Mode Control počet vodičů. Mezi výhody tohoto přístupu patří umožnění snadné cesty pro konstruktéry obvodů k oddělení převodníku D/A od hlavní desky, čímž se zvyšuje flexibilita uspořádání uvnitř šasi. Technologie Valvet Sound se používá v prémiových D/A převodnících pro špičková audio zařízení, které lze implementovat i v rámci produktů pro přenosná audio zařízení. Široký dynamický rozsah a nízké charakteristiky zkreslení přispívají ke zlepšení kvality zvuku audio produktů. 32bitový D/A převodník AKM AK4333ECB má SNR 109 dB s nízkou spotřebou energie 6,4 mW, THD+N -100 dB při zátěži 32 Ohm, navíc je referenční sluchátkový zesilovač vybaven také funkcí detekce impedance. To umožní dosáhnout optimální kvality zvuku v rámci různých sluchátek.

AKM 4333

Vybaveno technologií VELVET SOUND
"VELVET SOUND Technology", vysoce kvalitní zvuková technologie používaná v prémiových DAC pro špičková audio zařízení, je také začleněna do produktů pro přenosná zařízení.
Široký dynamický rozsah a nízké zkreslení.
Vestavěné jsou čtyři typy 32bitových digitálních filtrů.
AK4333 přispívá ke zlepšení kvality zvuku vašeho systému.

AKM velvet sound for car

Viz (reklamní) obrázek výše - blíží se REVOLUCE V AUTOZVUKU - slovy AKM "vyvíjíme automobilové DSP (které začíná hrát v hifi čím dál větší roli - pozn. redakce), jenž představíme na CES 2024 (9. -13. ledna - zatím nic bližšího nevíme - pozn. redakce) řešení se zvukově pohlcujícím zážitkem (zatím představili čím toho dosáhnou - viz následující obrázek)

AKM velvet sound for car

Asahi Kasei

Hibiya Mitsui Tower Tokyo - kde je AsahiKASEI doma

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies