Stenheim Alumine two.five

Tak odkud přichází výrobce reprosoustav Stenheim, a novinka jejich série ALUMINIUM LINE, názvu - Stenheim aluminium two.five - už víte, teď  trochu důkladněji (kdo co proč jak odkud): 

VYTVAROVANÉ HORAMI, KTERÉ NÁS OBKLOPUJÍ 
Švýcarský kanton Valais (vyslovuje se "valley") se skládá z údolí Rhony a strmých Alp, které se zvedají po obou jeho stranách. V těchto horách se nacházejí světoznámá lyžařská střediska, jako je Zermatt, kde se nachází Matterhorn, Verbier, Crans-Montana nebo Saas Fee.

Matterhorn

Obyvatelé Valais jsou pověstní svou nezávislostí, nekompromisností, přímočarostí a při prvním setkání i trochou zakazování. Jakmile je však poznáte, jsou srdeční, zábavní a velmi loajální. Jsou také vynalézaví a vážní, což je pro horaly typické, protože v drsném prostředí je třeba být samostatný a precizní - to může rozhodovat o životě a smrti.

Valais

Stenheim reprosoustavy jsou každým coulem produktem Valais. Mohou se zdát navenek strohé ve svých tvrdých hliníkových skříních, ale když se do nich zaposloucháte, okamžitě se projeví jejich velkorysá povaha, protože se z nich line hudba, přesná, detailní, čistá jako horský potok.

"Jsou pečlivě, vynalézavě zkonstruované s nekompromisním důrazem na detail, postavené tak, aby vydržely desítky let." Vyhýbají se trendům, protože lidé z hor nemají čas na pomíjivost a nikoho nenásledují.

stenheim reference

Společnost Stenheim byla založena v roce 2010 a rychle se stala lídrem mezi švýcarskými audio značkami. V roce 2011 a po dvou letech výzkumu a vývoje uvedla společnost Stenheim na trh svůj první výrobek, model Alumine Two. Tyto kompaktní, celohliníkové regálové reproduktory byly vytvořeny jako důkaz, že hliníkové skříně ve spojení s vysoce účinnými měniči poskytnou skutečně pozoruhodný hudební výkon. Jedná se o konstrukční filozofii, ze které vycházejí všechny reproduktory Stenheim.

Jean-Pascal Panchard, který konceptu Alumine od samého počátku vášnivě věří, převzal v roce 2013 vedení společnosti, aby tuto myšlenku rozvinul do ucelené řady hliníkových reproduktorů. Byl to vystudovaný hudební nadšenec a inženýr, který si s sebou přinesl rozsáhlé zkušenosti z trhu High End audio techniky, neboť spolupracoval s některými předními švýcarskými jmény.

Co by se stalo, zajímalo nyní společnost, kdybyste vzali koncept Alumine a masivně jej zvětšili bez ohledu na náklady, abyste vyrobili reproduktor, který by poskytoval nejhlubší basy a naplnil krystalickou hudbou i ty největší místnosti? V roce 2014 tak společnost Stenheim vyvinula svoji první referenční reprosoustavu.

stenheim reference

"Stenheim jde od síly k síle."
V průběhu let se řada Alumine rozšířila na model Alumine Five, který převzal nejrůznější poznatky z modelu Reference, a poté na jeho zmenšenou a levnější verzi Alumine Three. Souběžně se řada Reference rozšířila také o mohutný Reference Statement, sestavu dvou hlavních věží a dvou vedlejších věží, vytvořenou pro největší a nejnáročnější systémy. V roce 2021 pak byl na trh uveden model Reference Ultime Two, jakýsi kompaktní Reference, ale stále impozantní reproduktor.

Společnost mezitím přestěhovala své prostory do zcela nového objektu jen o pár kilometrů dál ve Vétrozu. Zde, stále v srdci Alp, se reproduktory Stenheim nadále ručně sestavují ve stínu hor, které je obklopují.

Stenheim Reference Statement

Stenheim Reference Statement

Stenheim Reference Statement

Tak to bylo, výše "ta druhá lepší dražší" řada Stenheim REFERENCE LINE (video model Reference Ultime 2 - za $153.000) a firemní  vrcholný model Statement ($195.000 ceny vždy pár), ale k aktuálnímu dění: 

Alumine two.five

ALUMINE TWO.FIVE, prostě ikona
Zcela nový model Alumine Two.Five je nejnovějším vzrušujícím přírůstkem do řady Alumine. Je to první podlahový model v řadě a řadí se mezi regálový model Alumine Two a podlahový model Alumine Three.

Kultovní model Alumine Two změnil design reproduktorů a nově definoval možnosti regálových reproduktorů. Dosáhl toho kombinací prvků, které od té doby slouží jako základ pro všechny reproduktory Stenheim: hliníkové skříně, vysoce účinné měniče a sofistikované crossovery, které jsou navrženy tak, aby byly co nejméně nápadné. Své úžasné muzikálnosti dosahuje Alumine Two částečně díky tomu, že je dvoupásmový, přičemž crossover musí pracovat pouze se dvěma měniči, výškovým a basovým. V oblasti zvuku je jednoduchost svatým grálem, ale je nesmírně obtížné jí dosáhnout.

Alumine two.five

Nyní Alumine Two.Five využívá stejné konstrukční koncepce a aplikuje je na stojanový kabinet pro větší vnitřní objem a rozšíření basů. Konstrukce je stále dvoupásmová, takže se vyhýbá kompromisům, které by mohly vzniknout v důsledku složitějšího crossoveru nutného pro obsluhu více různých měničů. Čistota a jednoduchost, které vytvořily úspěch modelu Alumine Two, zůstaly zachovány, ale dvojité basové měniče zajišťují zvuk vyplňující místnost ve větších prostorech a zároveň poskytují větší rozšíření nízkých frekvencí.

Snadno ovladatelný reproduktor Alumine Two.Five je vhodný pro širokou škálu vysoce kvalitních zesilovačů a je ideálním partnerem i pro systémy se skromným výkonem, jako jsou lampové zesilovače, aby poskytoval strhující hudbu s typickou čistotou, detaily a živostí značky Stenheim. Je ručně montován v naší manufaktuře ve Švýcarsku s typickým švýcarským důrazem na detail a kvalitu a je navržen tak, aby fungoval po desetiletí.

Stenheim Alumine two.five

Klasicky elegantní, štíhlá skříň z něj dělá krásný doplněk každého poslechového prostoru nebo obývacího pokoje, který doplní jakýkoli interiér, aniž by se snažil být středem pozornosti. Tuto roli plní vznešená hudba, kterou produkuje v okamžiku, kdy stisknete tlačítko play.

NOVÝ HLINÍK TWO.FIVE - SIMPLY ICONIC
Zcela nový model Alumine Two.Five kombinuje elegantní jednoduchost modelu Alumine Two v podlahovém provedení, které nabízí větší rozšíření basů. Alumine Two.Five je prostě krásný, ať už se na něj díváte nebo ho posloucháte jakkoli.

Stenheim Alumine two.five

SPECIFIKACE
Pasivní 2pásmová podlahová reprosoustava
2x 17cm (6,5") woofer
1x 2,6cm (1") softdome tweeter
Přední bassreflexová konstrukce
Celohliníková konstrukce
Citlivost: 93 dB SPL, poloviční prostor
Výkon: 125 W RMS, 250 W peak
Minimální doporučený výkon: 10 W
Jmenovitá impedance: 4 Ohmy
Rozměry: 94,5 x 23 x 27,5 cm
Hmotnost: 45 kg / ks
Záruka: 5 let
Dodává se se sadou přesných montážních hrotů

Alumine two.five
Doporučená cena: $23.500 pár (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies